Επίσκεψη του Πρέσβη των Η.Π.Α. στην Ελλάδα κου. Geoffrey R. Pyatt και της Προξένου των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη κας. Elizabeth K. Lee στο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer, με αφορμή τον 1 χρόνο λειτουργίας του Κέντρου στη Θεσσαλονίκη


Επίσκεψη του Πρέσβη των Η.Π.Α. στην Ελλάδα κ. Geoffrey R. Pyatt και της Προξένου των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη κας. Elizabeth K. Lee στο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer με αφορμή τον 1 χρόνο λειτουργίας του Κέντρου στη Θεσσαλονίκη

O Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελλάδα κ. Geoffrey R. Pyatt συνοδευόμενος από την Πρόξενο των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη κα. Elizabeth K. Lee επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη. Ο επικεφαλής του Κέντρου, κ. Nico Gariboldi, υποδέχθηκε τον κ. Πρέσβη και την κα. Πρόξενο και τους ξενάγησε στις εγκαταστάσεις. Ο κ. Πρέσβης και η κα. Πρόξενος επισκέφθηκαν, επίσης, τις νέες εγκαταστάσεις της εταιρίας στις οποίες αναμένεται να μεταφερθεί το Κέντρο το φθινόπωρο.


Ο κ. Πρέσβης και η κα. Πρόξενος παρακολουθούν από κοντά τις επενδύσεις στη Θεσσαλονίκη και έχουν εκφράσει την ικανοποίησή τους για τη συγκεκριμένη επένδυση της Pfizer, με την οποία προωθείται η καινοτομία στον ιδιαίτερα σημαντικό τομέα της Υγείας, ανοίγοντας παράλληλα νέες προοπτικές όχι μόνο για τους ασθενείς αλλά και για τη χώρα και το ανθρώπινο δυναμικό της.



Το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer πρόσφατα συμπλήρωσε 1 χρόνο λειτουργίας στη Θεσσαλονίκη και ήδη στελεχώνεται από περισσότερα από 250 στελέχη υψηλής εξειδίκευσης. Στη διάρκεια του ενός αυτού έτους, το Κέντρο πραγματοποίησε επαφές με ορισμένα από τα σημαντικότερα Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα της χώρας, καθώς επίσης και με εκπροσώπους του επιχειρηματικού και του startup οικοσυστήματος με σκοπό τη σύναψη συνεργασιών.


Να σημειωθεί, ότι μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας, η Pfizer ενισχύει την επένδυσή της στην Ελλάδα με τη λειτουργία του Κέντρου Εσωτερικών Λειτουργιών & Υπηρεσιών. Πρόκειται για 1 από τα 6 τέτοια κέντρα που η Pfizer δημιούργησε παγκοσμίως και στόχος του είναι να προσφέρει εσωτερικές υπηρεσίες στον Οργανισμό της Pfizer καλύπτοντας τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας. Η στελέχωση του νέου παγκόσμιου Κέντρου Εσωτερικών Λειτουργιών & Υπηρεσιών έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται μέχρι το τέλος του 2021 να απασχολεί 200 άτομα.


Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του, ο Πρέσβης κ. Geoffrey R. Pyatt δήλωσε: «Είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος από την επίσκεψη μου στις μόνιμες εγκαταστάσεις της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, και χαίρομαι που βλέπω ότι η Pfizer διπλασίασε την αρχική της επένδυση, συμβάλλοντας στο ψηφιακό μέλλον της Ελλάδας και προσφέροντας επιπρόσθετες ευκαιρίες απασχόλησης σε ταλαντούχους Έλληνες νέους επαγγελματίες. Τα Κέντρα της Pfizer αποτελούν τμήμα ενός οικοσυστήματος Αμερικάνικης τεχνολογίας και επενδύσεων στην καινοτομία, το οποίο η Πρεσβεία υποστηρίζει ενεργά. Τόσο ο Πρόεδρος Biden όσο και ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης εστιάζουν σημαντικά στη βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία και η συνεργασία μας δημιουργεί θέσεις εργασίας και ευημερία τόσο για Έλληνες όσο και για Αμερικάνους».


O κ. Nico Gariboldi, επικεφαλής του Κέντρου Καινοτομίας δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίσαμε στις εγκαταστάσεις μας τον κ. Πρέσβη και την κα. Πρόξενο με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer. Kατά τη διάρκεια της χρονιάς, και παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν από την πανδημία, δημιουργήσαμε μια εξαιρετική ομάδα στο Κέντρο με συναδέλφους που έχουν έρθει από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Συνεχίζουμε επίσης τις επαφές μας με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, Ερευνητικά Κέντρα και φορείς του επιχειρηματικού οικοσυστήματος με στόχο τη δημιουργία συνεργασιών. Προσβλέπουμε σε μια ακόμα πιο παραγωγική χρονιά όπου μαζί με συναδέλφους, συνεργάτες, ασθενείς, υγειονομικό προσωπικό και ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο θα αξιοποιήσουμε την Τεχνητή Νοημοσύνη, τη Μηχανική Μάθηση και την Ανάλυση Δεδομένων, με σεβασμό πάντα στη σχετική νομοθεσία, ώστε να παρέχουμε ολοκληρωμένες λύσεις δημιουργώντας νέες τεχνολογίες και καινοτομίες που θα βελτιώνουν τη ζωή των ασθενών».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη