Η Αστυνομία συνέλαβε τον " ληστή με το παγωμένο βλέμμα "

Η Αστυνομία συνέλαβε τον " ληστή με το παγωμένο βλέμμα "
Τρύπωνε σε σπίτια του κέντρου της Αθήνας και οπλισμένος με ένα τεράστιο μαχαίρι και τα «παγωμένα» μάτια που έσπερναν τον τρόμο και έκοβαν την ανάσα των θυμάτων του, λήστευε και έφευγε σαν κύριος.

Όμως οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας Εξαρχείων κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν και με τη συνδρομή των εκπαιδευμένων ανδρών της ΟΠΚΕ να φθάσουν στα ίχνη του, να τον μπλοκάρουν και να του περάσουν χειροπέδες δίνοντας τέλος στη δράση του.

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος Αλγερινός, γεννηθείς πιθανότατα το 1986 (αυτή ήταν η ημερομηνία που δήλωσε την πρώτη φορά που τον έπιασαν το 2014 όταν μπήκε παράνομα στη χώρα και… έπιασε δουλειά) είχε εμπλακεί σε συμμορίες Αλγερινών που λυμαίνονταν το κέντρο της Αθήνας για κλοπές, ληστείες και ναρκωτικά, μπαινόβγαινε στις φυλακές και είχε αποφυλακιστεί στις 26.6.2020 από τον Κορυδαλλό με όρο να δίνει κάθε δέκα ημέρες το παρών στο Τμήμα. Κάτι το οποίο φυσικά και δεν τήρησε αλλά φρόντισε να την κοπανήσει και να ξαναριχτεί στην παρανομία.

Το τελευταίο του χτύπημα ήταν στις 18 Απριλίου όταν εισέβαλε σε σπίτι ενός 21χρονου Λιθουανού στην οδό Κατακουζηνού στα Εξάρχεια και οπλισμένος με το τεράστιο μαχαίρι, του το κόλλησε στον λαιμό και του άρπαξε το κινητό του τηλέφωνο και το πορτοφόλι που περιείχε τις μετρητά και τις πιστωτικές του κάρτες. Το θύμα κατήγγειλε το συμβάν στην Ασφάλεια Εξαρχείων καθώς είχε ενημερωθεί από την τράπεζα ότι ο ληστής με τα «παγωμένα» μάτια είχε κάνει ανέπαφες αγορές και οι έμπειροι αξιωματικοί που δούλεψαν με πολύ μεθοδικό τρόπο κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν.

Έτσι, μετά από δύο μήνες ερευνών και «χτενίζοντας» τα κακόφημα στέκια της Αθήνας, οι άνδρες της ΟΠΚΕ τον εντόπισαν το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας στην οδό Φυλής και τον συνέλαβαν.

Τα «παγωμένα» μάτια που της… έκοψαν το αίμα
Χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου ληστή, όπως τον περιέγραφαν τα θύματα του είναι το ψυχρό του βλέμμα. Μάλιστα, σε μια εισβολή σε σπίτι 48χρονης γυναίκας στις 4 Μαρτίου του 2018, στην οδό Δοξαπατρή στον Λυκαβηττό, το θύμα κατέθεσε ότι ήταν 9 το βράδυ όταν άκουσε θορύβους από το δωμάτιο όπου κοιμόταν ο ηλικιωμένος και κατάκοιτος πατέρας της. Όταν άνοιξε την πόρτα, αντίκρισε τον ληστή που στο ένα χέρι κρατούσε το μαχαίρι και στο άλλο ένα λάπτοπ που είχε βρει.

«Μόλις τον είδα πάγωσα… Μου κόπηκε το αίμα» είπε στους αστυνομικούς. Ο Αλγερινός, της έδειξε το μαχαίρι και χωρίς να πει κουβέντα, την προσπέρασε, άνοιξε την πόρτα και έφυγε σαν κύριος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη