Επ αυτοφώρω σύλληψη παντρεμένου Υπουργού, να ερωτοτροπεί με στέλεχος του Υπουργείου του, στη Μεγάλη Βρετανία


Ροζ σκάνδαλο για τον υπουργό Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας.
Οι φωτογραφίες που τον «καίνε»

Πρώτο θέμα στα βρετανικά ΜΜΕ είναι σήμερα ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, και αυτή τη φορά όχι για μηνύματα ή χαρακτηρισμούς του Μπόρις Τζόνσον ή τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά για… την προσωπική του ζωή. Ο 42χρονος πολιτικός – όπως όλα δείχνουν – διατηρεί σχέση με την σύμβουλό του και οι κάμερες ασφαλείας του υπουργείου τους «έπιασαν» σε τρυφερές περιπτύξεις.

Οι βρετανικές εφημερίδες Sun και Daily Mail, δημοσίευσαν φωτογραφίες του εδώ και 15 χρόνια παντρεμένου υπουργού Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ, και της επίσης παντρεμένης σύμβουλό του, Τζίνας Κολαντάντζελο. Οι τρυφερές στιγμές – όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα – τραβήχτηκαν τον περασμένο μήνα εντός του υπουργείου και οι δυο τους φαίνονται αγκαλιά και να φιλιούνται με πάθος.

Η 43χρονη Τζίνα Κολαντάντζελο, όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, αρχικά διορίστηκε στο υπουργείο Υγείας σε θέση άμισθης συμβούλου και στη συνέχεια ως αμειβόμενης μη εκτελεστικής διευθύντριας. Γεγονός που έχει ανοίξει μια συζήτηση γύρω από το πρόσωπό της και τους χειρισμούς του Ματ Χάνκοκ. Σημειώνεται ότι πέρυσι οι Sunday Times είχαν υποστηρίξει ότι ο κ. Χάνκοκ δεν είχε δηλώσει ως όφειλε το διορισμό της νέας του συμβούλου.

Άνθρωποι από το στενό περιβάλλον του υπουργού Υγείας σημειώνουν ότι ο κ. Χάνκοκ δεν έχει πρόθεση να σχολιάσει ζητήματα προσωπικής φύσης. Την ίδια απάντηση πάντως έδωσε και ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς, όταν ρωτήθηκε σχετικά με την αποκάλυψη, σημειώνοντας ότι οποιοσδήποτε διορισμός στον κρατικό μηχανισμό γίνεται υπό αυστηρό έλεγχο των αρμοδίων υπηρεσιών της δημόσιας διοίκησης.

Από την πλευρά τους, οι Εργατικοί της αντιπολίτευσης πάντως σημείωσαν ότι πρέπει να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια ως προς το κατά πόσο ο διορισμός της 43χρονης συμβούλου του υπουργού Υγείας συνιστά παραβίαση κανόνων ή σύγκρουση συμφερόντων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραπάνω αποκαλύψεις για τον Ματ Χάνκοκ έρχονται μετά την δριμεία κριτική που έχει δεχθεί για την απονομή συμβολαίων του συστήματος υγείας NHS σε εταιρείες φίλων και συγγενών και τις κατηγορίες για λάθος χειρισμούς στην πανδημίας. Πρόσφατα βρέθηκε και πάλι στην επικαιρότητα μετά τα μηνύματα που δημοσιοποίησε ο πρώην επικεφαλής σύμβουλο της Ντάουνινγκ Στριτ Ντόμινικ Κάμινγκς και σε αυτά φέρεται ο Μπόρις Τζόνσον να χαρακτήριζε «παντελώς άχρηστες» τις προσπάθειες του κ. Χάνκοκ για εξασφάλιση υλικών ατομικής προστασίας κατά του κορονοϊού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη