Μαθητής αρίστευσε στις Πανελλήνιες, αφού έχασε και τους δύο γονείς του από κορωναϊό


Νικητής της ζωής, και παράδειγμα ψυχικής δύναμης προς όλους μας, είναι ο 18χρονος Δημήτρης Καρακώστας από τη Ναύπακτο. Παρότι έχασε τους γονείς του από κορωνοϊό, «δεν το έβαλε κάτω» και αρίστευσε τις Πανελλήνιες εξετάσεις (18.700 μόρια). Και το τραγικό αυτό συμβάν συνέβη δύο μόλις μήνες πριν από τις Πανελλήνιες.

«Οι γονείς με βοήθησαν να συνεχίσω αφότου έφυγαν, γιατί μου έδωσαν ουσιαστικά ένα ακόμα στόχο, θα ήθελαν να πετύχω να μπω στη σχολή που θέλω, και απ’ ό,τι φαίνεται τα κατάφερα» τόνισε στον ΣΚΑΪ χωρίς να χάνει το χαμόγελό του.

«Χωρίς τις βάσεις που μού είχαν δώσει αυτοί, δεν θα μπορούσα να αντεπεξέλθω σε όλο αυτό». «Πέθαναν με 25 μέρες διαφορά νομίζω» τόνισε ο Δημήτρης. «Για λίγο τα άφησα τελείως, αλλά δεν είχα άλλη επιλογή σιγά σιγά. Με βοηθούσαν και οι δύο ήταν εκπαιδευτικοί, έπρεπε να βοηθήσω με τις δικές μου ικανότητες έστω και χωρίς αυτούς».

Τόνισε ότι αλληλοβοηθήθηκαν με τα αδέλφια του και τον στήριξαν, ενώ τον υποστήριξαν και οι συμμαθητές του, που είχαν και οι ίδιοι σοκαριστεί, καθώς η μητέρα του ήταν καθηγήτριά τους.
«Θέλω να πάω ιατρική, λογικά στην Πάτρα, με βολεύει είναι σχετικά κοντά σε μένα. Ήθελα να πάω, αλλά σχετίζεται και με τον κορωνοϊό την πανδημία, ήταν ακόμα λόγος».

«Ήταν τεράστια τραγωδία, απλά προσπαθώ να υιοθετήσω νοοτροπία που θα με βοηθήσει να συνεχίσω τις σπουδές μου τις διακοπές μου, όλα αυτά τα πράγματα που θα έκανα» εξήγησε ο Δημήτρης.

«Οποιαδήποτε δυσκολία που περάσαμε αυτή την περίοδο, τώρα που σιγά σιγά και μακάρι να τελειώνει, να το ξεπεράσουμε να επανέλθουμε, να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα, και να συνεχίσουμε παρά τον πόνο, τις απώλειες τη λύπη…» ήταν το μήνυμά του προς όλους μας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου δύο μήνες, η Ναύπακτος συγκλονίστηκε από τον αδόκητο χαμό του πρώην αντιδήμαρχου Κώστα Καρακώστα 56 ετών και της Νικολίτσας Μούρτου 51, οι οποίοι έχασαν την μάχη με τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο του Ρίο.
Πίσω τους, άφησαν και τα τέσσερα αγόρια τους, με τον έναν, τον Δημήτρη, στην 3η Λυκείου να δίνει Πανελλαδικές, ενώ τα άλλα 3 είναι στα Πανεπιστήμια.

Ο Δημήτρης Καρακώστας εξήγησε ότι μετά τον χαμό των γονιών του εγκατέλειψε για ένα διάστημα τελείως το διάβασμα, όμως μετά είδε ότι δεν είχε άλλη επιλογή. Πριν φύγουν από τη ζωή οι γονείς του τον βοηθούσαν στη μελέτη, όμως αφού τους έχασε αποφάσισε να εντείνει τις προσπάθειές του μόνος του, γιατί αν δεν διάβαζε και δεν πετύχαινε τον στόχο του η κατάσταση θα εξελισσόταν ακόμα χειρότερα. Στη δύσκολή αυτή περίοδο είχε και τη στήριξη των αδελφών του, που σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο. «Στηρίξαμε ο ένας τον άλλον» είπε χαρακτηριστικά.






ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη