Τουλάχιστον 24 νεκροί από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα, στην νοτιοανατολική Βολιβία


Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν χθες σε πτώση ενός λεωφορείου σε χαράδρα στην νοτιοανατολική Βολιβία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και σχεδόν δώδεκα τραυματίστηκαν. Δύο από αυτούς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση», δήλωσε ο Χοσέ Λουίς Ασάφ, αρχηγός της τροχαίας της Τσουκισάκα.

Το τροχαίο δυστύχημα συνέβη σε έναν δρόμο στην επαρχία Τσουκισάκα. Το λεωφορείο μετέφερε επιβάτες στο Σούκρε, την πρωτεύουσα της επαρχίας, από το χωριό Πατόλο, 50 χλμ, μακριά.

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν δεκάδες νεκρούς να κείτονται στο δρόμο. Ο Ασάφ τόνισε ότι το λεωφορείο έπεσε από ύψος άνω των «150 μέτρων».

Στις εικόνες φαίνεται το λεωφορείο στους πρόποδες του γκρεμού να έχει καταστραφεί τελείως , ενώ πυροσβέστες και διασώστες επιχειρούν στο σημείο.

Τα ατυχήματα με εμπλοκή λεωφορείων, το κύριο μέσο μεταφοράς για μεγάλες αποστάσεις στη χώρα, είναι συχνά στη Βολιβία.

Στις 3 Μαρτίου, ένα ατύχημα με λεωφορείο σε ένα δρόμο μεταξύ της Σάντα Κρουζ (ανατολικά) και της Κοτσαμπάμπα (κέντρο), το οποίο επίσης έπεσε σε χαράδρα, είχε αποτέλεσμα 21 νεκρούς.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη