Ολυμπιακοί Αγώνες : Το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα και μάλιστα, χρυσό


Το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ήρθε από την κωπηλασία και, μάλιστα, χρυσό!

Ο Στέφανος Ντούσκος ήταν ο μεγάλος νικητής του τελικού του απλού σκιφ ανδρών, πραγματοποιώντας μία έξοχη εμφάνιση και χαρίζοντας στην χώρα μας το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα κωπηλασίας σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο χρόνος του ήταν 6:40.45 μετά από μία απίστευτη κούρσα, που αποτελεί και νέο Ολυμπιακό ρεκόρ, καταρρίπτοντας αυτό του Μάχε Ντρίσντεϊλ (6:41.34) από τους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016.
Το σημερινό ήταν το τέταρτο Ολυμπιακό μετάλλιο της ελληνικής κωπηλασίας στα χρονικά των διοργανώσεων.

Να σημειωθεί ότι η σημερινή ήταν η 2η συμμετοχή του Ντούσκου σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς στην προηγούμενη που έλαβε μέρος στο Ρίο ήταν 6ος στην τετράκωπος ελαφρών βαρών άνευ πηδαλιούχου με τους Σπύρο Γιάνναρο, Γιάννη Πέτρου και Παναγιώτη Μαγδανή.

Στον αγώνα που έκρινε τα μετάλλια, ο 24χρονος πρωταθλητής πέρασε πρώτος στα 1.000 μέτρα και έκτοτε δεν έχασε την πρωτοπορία.

Ο «ασημένιος» Κγιέτιλ Μπορτς από τη Νορβηγία χρειάστηκε περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο σε σχέση με τον Έλληνα σκιφίστα για να περάσει ως δεύτερος τη γραμμή του φίνις (6:41.66), ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Κροάτης Νταμίρ Μαρτίν (6:42.58).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη