Τσίπρας : " Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αναλάβει εκ νέου την Κυβέρνηση "


Τα μηνύματα που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από το κατάμεστο Κατράκειο Θέατρο της Νίκαιας έχουν μία και μοναδική στόχευση, όπως ξεκαθάρισε στην ομιλία του κατά την έναρξη της προγραμματικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Να φύγει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, να ηττηθεί στις επόμενες εκλογές.

Ως εκ τούτου, η προεκλογική περίοδος για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεκινά στις 7 Ιουλίου με την συμπλήρωση δύο χρόνων από τις εκλογές. Με αποκλειστικό στόχο τη νίκη και την απομάκρυνση της κυβέρνησης της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη-όπως είπε- ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Δεν είμαστε από αυτούς που περιμένουν να ωριμάσουν οι συνθήκες. Γιατί πολλές φορές μέχρι να ωριμάσουν οι συνθήκες μαραζώνουν οι άνθρωποι». Πρόσθεσε με νόημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι έτοιμος να αναλάβει εκ νέου την διακυβέρνηση της χώρας.

«Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη που μάς αναλογεί. Είμαστε πιο ώριμοι από κάθε άλλη φορά, γιατί μάθαμε από τα λάθη μας, είμαστε πιο ταπεινοί γιατί ξέρουμε καλά ότι οι καρέκλες της εξουσίας για την αριστερά και τους αριστερούς δεν είναι καρέκλες πολυτέλειας, ανάπαυσης και επίδειξης αλλά θέσεις μάχης για τα συμφέροντα του λαού και πιο έτοιμοι γιατί γνωρίζουμε τί ακριβώς θέλουμε να κάνουμε μέσα από τη βαθύτατη προγραμματική μας επεξεργασία».

Αναλύοντας τον σχεδιασμό για την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις επόμενες εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας είπε με νόημα: «Όχι να αυξήσουμε το ποσοστό μας. Να νικήσουμε έστω και με μία ψήφο, εξέλιξη που θα ανοίξει το δρόμο για την Προοδευτική κυβέρνηση και θα αποτρέψει τις διπλές κάλπες» είπε και κάλεσε στελέχη και μέλη του κόμματος «να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη». Η ομιλία του εμπεριείχε επίσης σαφή μηνύματα και προς το εσωτερικό του Κουμουνδούρου καθώς επέμεινε ότι «δεν χωρούν προσωπικές στρατηγικές και αστερίσκοι, ούτε δεύτερες σκέψεις και αναβολές ή εσωστρέφεια».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη