«Εχω φάει και ξύλο, ο έρωτας δεν ξέρει από καθωσπρεπισμούς»

«Εχω φάει και ξύλο, ο έρωτας δεν ξέρει από καθωσπρεπισμούς»
Μια συγγραφέας πολύ γνωστών best seller, η γυναίκα πίσω από τον στίχο «η αγάπη πονάει κι είναι δύσκολο», η Μάρω Βαμβουνάκη προκάλεσε, δικαίως, σάλο με μια ανάρτησή της για ξυλοδαρμό της από άνδρα με τον οποίο είχε σχέση. Μια ανάρτηση λίγες μέρες μετά τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο.

Ήταν χθες το μεσημέρι (19.07.2021), λίγο πριν η 26χρονη Γαρυφαλλιά, που δολοφονήθηκε και ίσως ξυλοκοπήθηκε πριν από τον σύντροφό της, οδηγούνταν σε κλίμα οδύνης στην τελευταία της κατοικία. Ήταν εκείνη η ώρα που η Μάρο Βαμβουνάκη ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με την ανάρτησή της στο Facebook.

Έγραψε η γνωστή συγγραφέας: 
«Και έχω φάει ξύλο από άντρα και έχω ρίξει ξύλο. Το ομολογώ! Τουλάχιστον χαστούκια έχω ανταλλάξει. Κι αυτά δεν έγιναν από κακία, αλλά από αμοιβαίες απελπισίες, αμοιβαίες ζήλιες, τρόμους χαμού, παραφορά και πόνους και από τα δύο μέρη. Όσα δηλαδή περιέχει ένας ορμητικός έρωτας. Ο δυνατός έρωτας δεν ξέρει από καθωσπρεπισμούς, θέλει αλλά δεν μπορεί πάντα.

Αν υπήρχε φέισμπουκ και πολιτική ορθότητα την εποχή του Οθέλλου, την εποχή του ‘Αμλετ, τον καιρό της Μήδειας, του Ορέστη, του Δαβίδ, θα γνωρίζαμε σήμερα τούτες τις εκθαμβωτικές τραγωδίες; Τι σοφά και ποιητικά μιλούν στο τέλος του έργου για τα επικίνδυνα πάθη, τα συνηθισμένα κοινά πάθη οι τραγικοί! Και αχ, τα ανθρώπινα πράγματα είναι μείγμα από άστρα και λάσπη».


Η ανάρτηση αυτή όχι μόνο συνδέθηκε με το έγκλημα στη Φολέγανδρο αλλά προκάλεσε οργισμένα σχόλια κάτω από την ανάρτηση αλλά και στα social media.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη