Χαλκιδική : Συνελήφθησαν οι "μπράβοι" που εισέβαλαν σε κατάστημα πυροβολώντας και ξυλοφορτώνοντας


Συνελήφθησαν από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου, τρεις αλλοδαποί άνδρες, για την απόπειρα ανθρωποκτονίας που έγινε το βράδυ της 3ης Ιουλίου σε βάρος ημεδαπού άνδρα, σε κατάστημα σε περιοχή της Χαλκιδικής.

Ειδικότερα, μαζί με συνεργούς τους, είχαν επιτεθεί σε ημεδαπό άνδρα που βρισκόταν σε κατάστημα στη Χαλκιδική, όπου ο ένας από αυτούς τον τραυμάτισε με πυροβόλο όπλο.

Σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και οργανώθηκαν συντονισμένες αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Χθες (14 Ιουλίου 2021) το απόγευμα εντοπίσθηκαν σε περιοχή της Χαλκιδικής, οι δύο από τους αλλοδαπούς άνδρες και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών και του Αστυνομικού Τμήματος Κασσάνδρας.

Την Πέμπτη (15 Ιουλίου 2021) το πρωί, από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή της Χαλκιδικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για τη σύλληψη και του τρίτου αλλοδαπού άνδρα.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν και αστυνομικοί της Ε.Κ.Α.Μ. Θεσσαλονίκης, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Καλλικράτειας.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποιήθηκε έρευνα οικίας σε περιοχή της Χαλκιδικής, στην οποία εντοπίσθηκε και ο τρίτος αλλοδαπός άνδρας και συνελήφθη με το σε βάρος του ένταλμα σύλληψης. Στην οικία συνελήφθη επίσης και ένας ημεδαπός άνδρας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίπτωση για υπόθαλψη εγκληματία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, μια καραμπίνα και 25 φυσίγγια.

Επίσης, όπως εξακριβώθηκε ο προαναφερόμενος αλλοδαπός, με την χρήση της παραπάνω καραμπίνας, τα ξημερώματα της 3ης Ιουλίου 2021, πυροβόλησε και προκάλεσε φθορές στην είσοδο οικίας σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Οι συλληφθέντες αλλοδαποί οδηγήθηκαν στην Ανακρίτρια Πολυγύρου, όπου έλαβαν προθεσμία και κρατούνται.

Πρόκειται για άτομα αλβανικής καταγωγής, 34, 29 και 21 ετών. 
Ο 21χρονος είχε αποφυλακιστεί τον περασμένο Οκτώβριο και είναι υπόδικος σε δεύτερο βαθμό για απόπειρα ανθρωποκτονίας, οπλοφορία και οπλοχρησία. 

Οι τρεις συλληφθέντες, ως μέλη ομάδας επτά ατόμων που επέβαιναν σε μηχανές μεγάλου κυβισμού και σε ΙΧ αυτοκίνητο, έφτασαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 4ης Ιουλίου στο καφέ - μπαρ που είναι μέτοχος ο 20χρονος, το οποίο βρίσκεται στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής. Στη θέα των μπράβων ο τελευταίος μπήκε μέσα στο κατάστημα, για να κρυφτεί, ωστόσο, τρεις από τους δράστες τον ακολούθησαν, τον γρονθοκόπησαν και ένας από αυτούς τον πυροβόλησε, προκαλώντας του διαμπερές τραύμα στο δεξιό μηρό. Στη συνέχεια οι δράστες μπήκαν στα αυτοκίνητα και εξαφανίστηκαν. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη