18χρονη σε διακοπές στην Ιο, κατέληξε νεκρή από ναρκωτικά


Θλίψη προκάλεσε η είδηση για τον ξαφνικό χαμό μιας 18χρονης κοπέλας η οποία έκανε διακοπές στην Ίο και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Σύρο όπου διακομίσθηκε στο Νοσοκομείου του νησιού και εξέπνευσε τα ξημερώματα της Κυριακής.

Τα νέα στοιχεία αναφέρουν πως όταν ζητήθηκε η διακομιδή της 18χρονης από την Ίο ήταν ήδη σε κωματώδη κατάσταση. Έγινε τεράστια προσπάθεια να σωθεί, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΚΑΒ η επιχείρηση που στήθηκε για τη διακομιδή της 18χρονης ήταν πολύ μεγάλη. Στις 03:30 τα ξημερώματα της Κυριακής απογειώθηκε ελικόπτερο από τη βάση αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στην Ελευσίνα, έχοντας δεχθεί αίτημα από το κέντρο Υγείας της Ίου. Ανάλογο αίτημα είχε υποβληθεί και στο λιμενικό για πλωτό μέσο ώστε να διακομίσει τη 18χρονη σε μεγαλύτερο υγειονομικό σχηματισμό, αλλά δεν ήταν εφικτό.

Το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ προσγειώθηκε στην Ίο στις 04:45 τα ξημερώματα της Κυριακής, με ιπτάμενο πλήρωμα, γιατρό και δυο διασώστες. Ο γιατρός προχώρησε αμέσως στη διασωλήνωση της 18χρονης, η οποία είχε παραληφθεί σε κωματώδη κατάσταση από τον εφημερεύοντα γιατρό του Κέντρου Υγείας.

Η προσγείωση του ελικοπτέρου στη Σύρο έγινε περίπου δυο ώρες αργότερα, με τους υγειονομικούς του νοσοκομείου του νησιού να παραλαμβάνουν τη 18χρονη από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 18χρονη είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών και παρουσιάστηκαν σοβαρές επιπλοκές στην υγεία της. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Σύρου διασωληνομένη, διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί σοβαρή βλάβη στο εγκεφαλικό σύστημα και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, τελικά εξέπνευσε.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη