Σε πλειστηριασμό λόγω χρεών, η περιουσία γνώστης επιχειρηματία


Κάποτε κυριαρχούσαν στην αγορά, εκφράζοντας μέσα από την επιχειρηματική τους δράση τις νέες τάσεις του αδυνατίσματος, του fitness και όλων εκείνων των «αξιών» που αντιπροσώπευαν έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, αλλά ταυτόχρονα και μια ολόκληρη βιομηχανία…

Το ζεύγος του Λέοντος και της Εσθήρ Λεβή μέσα από το brand Bodyline «βασίλευσαν» επί τέσσερις και πλέον δεκαετίες σε αυτό το σύγχρονο Ελ Ντοράντο. Υπήρξαν, σε ένα βαθμό, πρωτοπόροι στον τομέα τους, γι αυτό και είναι γεγονός πως όσοι ακολούθησαν πάτησαν στα δικά τους βήματα.

Έτσι διέγραψαν μια ένδοξη πορεία που ξεκίνησε από το φθινόπωρο του 1968, εποχή επαναστάσεων, κινημάτων και ραγδαίων αλλαγών σε όλα τα επίπεδα. Ανάμεσα σε αυτά και τα πρότυπα της ομορφιάς, που από τις γεμάτες καμπύλες πρωταγωνίστριες του κινηματογράφου μετατοπίστηκαν σε αυτά της λιπόσαρκης και γυμνασμένης Τουίγκι. Η νέα μόδα ήρθε σαν «οδοστρωτήρας» και η επιτυχία για όσους έπιασαν από νωρίς το «μήνυμα» ήταν απλά θέμα χρόνου.

Έκτοτε για το ζεύγος Λεβή, η άνοδος και η επιτυχία έγιναν…μονόδρομος, με τα Bodyline να φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Στο ζενίθ είχαν φτάσει να διαθέτουν 30 studios σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, από την Ξάνθη μέχρι την Κρήτη, καθώς και άλλα τρία στην Κύπρο.

Όλα αυτά μέχρι να ξεκινήσει η εθνική περιπέτεια της οικονομικής κρίσης, που οδήγησε στην αντίστροφη μέτρηση, με τη σταδιακή και …ανεπίστρεπτη αποξήλωση του οικοδομήματος των Bodyline. Η επιχείρηση άρχισε να χρωστάει σε προμηθευτές, συνεργάτες, αλλά και στο Δημόσιο, -κυρίως για ΦΠΑ-, γεγονός που είχε ως συνέπεια να συλληφθεί προ δεκαετίας για λίγες ώρες ο Λ. Λεβή.

Η ολιγόωρη σύλληψή του έγινε το Νοέμβριο του 2011 για χρέη ύψους 625.663,47 ευρώ. Ο ίδιος είχε δηλώσει τότε μέσω του συνηγόρου του ότι είναι θύμα της οικονομικής κρίσης και ότι προτίμησε να καθυστερήσει την αποπληρωμή των οφειλών του προς το Δημόσιο, για να μην αφήσει στο δρόμο 200 εργαζόμενους.

Στο δικαστήριο είχε προσκομιστεί μάλιστα και λίστα με την ακίνητη περιουσία του, προκειμένου να πιστοποιηθεί ότι με την εκποίηση έστω και ενός εκ των ακινήτων του θα μπορούσε να λυθεί άμεσα το θέμα των οφειλών.
Στη συνέχεια όμως τα χρέη διογκώθηκαν και υπό το βάρος των οικονομικών προβλημάτων ήρθε το οριστικό λουκέτο, με το ζεύγος Λεβή να περνάει από τις κοσμικές στήλες στις λίστες των πλειστηριασμών.

Το ακίνητο της Φιλοθέης
Η ακίνητη περιουσία της Εσθήρ Λεβή στη Φιλοθέη βρέθηκε στο στόχαστρο εδώ και αρκετά χρόνια. Προ διετίας μάλιστα βγήκε σε πλειστηριασμό, με τιμή πρώτης προσφοράς 1,7 εκατ. ευρώ. Χθες βγήκε στο σφυρί το μεγαλύτερο μέρος ενός ακινήτου στη Φιλοθέη το οποίο ανήκει στην ίδια, ενώ δηλώνεται και ως κατοικία της.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη