Αμπουμπακάρ Καμαρά : Οι ...ιδιαιτερότητες του super star που έρχεται στον ΑΡΗ και την Θεσσαλονίκη


Ο Άρης είναι κοντά στην ολοκλήρωση της πιο ακριβής μεταγραφής στην ιστορία του συλλόγου. Για τον Αμπουμπακάρ Καμαρά οι Θεσσαλονικείς θα δώσουν περί τα 3,5 εκ. ευρώ στη Φούλαμ ενώ διόλου μικρή δε θα πρέπει να θεωρείται και η ετήσια αποζημίωση που θα λαμβάνει ο Μαυριτανός επιθετικός για το τετραετές συμβόλαιο που θα υπογράψει.

Γεννημένος στις 7 Μαρτίου 1995, ο Καμαρά έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες της Μονακό, προτού προαχθεί στην πρώτη ομάδα του Πριγκιπάτου και από εκεί μετακομίσει στο Βέλγιο, για λογαριασμό της Κορτράικ. Το «μπαμ» το έκανε στη Ligue 2, με τη φανέλα της Αμιάν, για λογαριασμό της οποίας σημείωσε 11 γκολ σε 29 εμφανίσεις τη σεζόν 2016/17. Ήταν και το «όχημα» για να πάρει μεταγραφή για τη Φούλαμ το ίδιο καλοκαίρι, έναντι 6 εκ. ευρώ. Μόνο που στους Λονδρέζους ποτέ δεν μπόρεσε επί της ουσίας να αποδείξει την αξία του.

Αντίθετα, υπήρξαν τρία περιστατικά που απέδειξαν το δύσκολο του χαρακτήρα του και ουσιαστικά του στέρησαν την ευκαιρία να καθιερωθεί στην Αγγλία.

Στις 29 Δεκεμβρίου του 2018, η Φούλαμ υποδεχόταν τη Χάντερσφιλντ, σε αναμέτρηση για την 20η αγωνιστική της Premier League. Στο 81ο λεπτό, με το σκορ στο 0-0, οι γηπεδούχοι κερδίζουν πέναλτι. Ο Αλεκσάνταρ Μίτροβιτς ήταν, κατόπιν απόφασης του Κλαούντιο Ρανιέρι, ο εκτελεστής των πέναλτι, ωστόσο ο Καμαρά παίρνει... με το έτσι θέλω την μπάλα, σουτάρει, με τον τερματοφύλακα της Χάντερσφιλντ, Γιόνας Λεσλ, να αποκρούει. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μίτροβιτς σκοράρει για να δώσει το «τρίποντο» στην ομάδα του. Γκολ, όμως, που δεν ηρέμησε τον Ρανιέρι... «Δε σεβάστηκε εμένα, το σύλλογο, τους συμπαίκτες του και τους οπαδούς μας. Ήθελα να τον... σκοτώσω», είπε χαρακτηριστικά ο Ιταλός τεχνικός. Ο Σέρβος φορ, από την πλευρά του, εμφανίστηκε πιο διαλλακτικός, λέγοντας πως «... δεν έχω πρόβλημα μαζί του, είναι κι αυτά μέσα στο ποδόσφαιρο». Τι το ‘θελε;

Προτού περάσουν τρεις εβδομάδες, στις 15 Ιανουαρίου 2019, για την ακρίβεια, Μίτροβιτς και Καμαρά ήρθαν στα χέρια στο γυμναστήριο, κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος... γιόγκα. Ο Ρανιέρι προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά λέγοντας πως «... ήταν απλά μια λεκτική αντιπαράθεση ανάμεσα στους δυο ποδοσφαιριστές. Δε νομίζω πως είχε να κάνει με το πέναλτι». Ωστόσο, ο ήταν ολοφάνερο πως το κλίμα στο «Κρέιβεν Κότατζ» μάλλον δε σήκωνε τον - γεννημένο στη Γκον της Γαλλίας - επιθετικό.

Κι αυτό αποδείχθηκε περίτρανα από το τρίτο περιστατικό σε λιγότερο από ένα μήνα με (αρνητικό) πρωταγωνιστή και πάλι τον Καμαρά. Στις 23 Ιανουαρίου του 2019, η Φούλαμ με ανακοίνωσή της άφηνε εκτός όλων των δραστηριοτήτων της τον πρώην φορ της Μονακό. Αιτία; Η προσαγωγή του στο αστυνομικό τμήμα έπειτα από έναν καβγά που είχε στο Μότσπερ Παρκ, όπου βρίσκεται το προπονητικό κέντρο των «κότατζερς». Ο Αμπουμπακάρ «υποβιβάστηκε» στην Κ23 της Φούλαμ προτού μετακομίσει στην Τουρκία για λογαριασμό της Μαλάτιασπορ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη