Εκατόμβη νεκρών από τον σεισμό 7.2 Ρίχτερ, που έπληξε την νησιώτικη χώρα της Αϊτής


Σε 227 ανήλθε ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό που συγκλόνισε το πρωί του Σαββάτου (14/8) την Αϊτή. Επίσης, εκατοντάδες είναι οι τραυματίες και οι αγνοούμενοι μετά τον σεισμό, σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

«Ο απολογισμός των θυμάτων του σεισμού αυξήθηκε σε 227, από τους οποίους 158 καταγράφηκαν στον νότο. Εκατοντάδες είναι οι τραυματίες και οι αγνοούμενοι», έγραψε η υπηρεσία στο Twitter. «Οι πρώτες επιχειρήσεις, που διεξήχθησαν τόσο από τους επαγγελματίες διασώστες όσο και από μέλη του πληθυσμού, επέτρεψαν να ανασυρθούν πολλοί άνθρωποι από τα ερείπια. Τα νοσοκομεία συνεχίζουν να δέχονται τραυματίες», πρόσθεσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στο νοτιοδυτικό τμήμα της Αϊτής αναβίωσε μνήμες από τον μεγάλο σεισμό του 2010. Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της χώρας, Αριέλ Ανρί, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έναν μήνα μετά τον φονικό σεισμό.

Ο σεισμός των 7,2 βαθμών είχε επίκεντρο 8 χιλιόμετρα από τη πόλη Πετί Τρου ντε Νιπ, σε απόσταση περίπου 150 χιλιομέτρων δυτικά της πρωτεύουσας Πορτ ο Πρενς και εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

Σημειώνεται ότι ο σεισμός έγινε αισθητός στην Καραϊβική, ενώ κάτοικοι άρχισαν να τρέχουν μακριά από τα σπίτια τους με τον φόβο ότι κτίρια πιθανόν θα κατέρρεαν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στην Τζαμάικα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη