Θυμα εκβιασμού με ερωτικά βίντεο, δημοσιογράφος και πρώην Ευρωβουλευτής



Θυμα εκβιασμού με ερωτικά βίντεο, δημοσιογράφος και πρώην Ευρωβουλευτής 
Θύμα εκβιασμού από τον πρώην σύντροφό της αποκάλυψε ότι έπεσε η Βρετανίδα δημοσιογράφος και πρώην Ευρωβουλευτής, Αλεξάντρα Φίλιπς. Σύμφωνα με την ίδια, ο πρώην σύντροφό της φαίνεται να είχε στην κατοχή του βίντεο με ερωτικές σκηνές τους, το οποίο τραβήχτηκε χωρίς τη συγκατάθεσή της.
Σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη που έδωσε στην Daily Mail, η Βρετανίδα δημοσιογράφος μίλησε για την εφιαλτική σχέση στην οποία βρισκόταν μαζί του.

«Πριν από τρία χρόνια, όταν δούλευα στις Βρυξέλλες, γνώρισα έναν άντρα που φαινόταν σχεδόν τέλειος - όμορφος, γοητευτικός, εργατικός. Ένα χρόνο μετά όμως έκανε τη ζωή μου "κόλαση"», σημειώνει η ίδια. «Αφού άρπαξε όλες μου τις αποταμιεύσεις, με απείλησε ότι, αν πήγαινα στην αστυνομία, θα έδινε στη φόρα βίντεο από προσωπικές μας στιγμές σε κάθε ειδησεογραφικό ιστότοπο της Βρετανίας. Δυσκολεύομαι να το αποδεχτώ, αλλά είχα πέσει θύμα σeξουαλικού εκβιασμού», καταγγέλλει.

Για δύο χρόνια η δημοσιογράφος δεν αποκάλυψε το συμβάν λόγω της ντροπής που ένιωθε παρά μόνο στους στενούς φίλους και την οικογένειά της. Η ίδια αισθανόταν όμως μία έντονη αδικία όχι μόνο γιατί αυτός ο άνθρωπος της κατέστρεψε τη ζωή αλλά παράλληλα γιατί σκεφτόταν πως θα μπορούσε να κάνει και πάλι το ίδιο με θύμα αυτή τη φορά κάποια άλλη γυναίκα.

«Τότε συνειδητοποίησα ότι θα ήταν υποκριτικό να μην μιλήσω για την δική μου ιστορία», εξηγεί και έτσι, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την απογευματινή της εκπομπή στο GB News, για να γνωστοποιήσει στο κοινό της την προσωπική της εμπειρία ως θύμα σeξουαλικού εκβιασμού.

«Κίνητρο για αυτή τη δήλωση αποτελεί η ανάγκη που νιώθω να βοήθησω και άλλους ανθρώπους, ώστε να επιφέρω αλλαγές που θα τους προστατεύσουν. Αυτή τη στιγμή υπάρχει πολύ μικρή προστασία για αυτά τα θύματα και πολύ συχνά ντρέπονται ή και πολλές φορές φοβούνται να μιλήσουν. Μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε, κανείς δεν πρέπει να ντρέπεται».

Μάλιστα η δημοσιογράφος δεν παρέλειψε να αναφέρει και την ανησυχητική αύξηση παρόμοιων περιστατικών κατά την περίοδο της πανδημίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από το Revenge Pόrn Helpline, το 2020 σημειώθηκε αύξηση κατά 87% του αριθμού των θυμάτων σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Νέα δημοσκόπηση του GB News έδειξε ότι ένας στους δέκα ανθρώπους γνωρίζει κάποιον που έχει πέσει θύμα σeξουαλικού εκβιασμού, ενώ σύμφωνα με άλλες έρευνες ο αριθμός είναι υψηλότερος.



ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη