"Εβαλαν στην φυλακή τον Φιλιππίδη, γιατί θυμήθηκαν μετά από χρόνια ότι τις βίασε"



Δηλώσεις που προκάλεσαν σάλο έκανε ο Όμηρος Ευστρατιάδης στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη. Ο γνωστός σκηνοθέτης μίλησε στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» σχετικά με τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας στον καλλιτεχνικό χώρο.

Ο κ. Ευστρατιάδης είπε χαρακτηριστικά: «Αυτά τα πράγματα είναι αστεία. Μετά από 60 χρόνια, θυμήθηκαν αυτές οι κυρίες ότι τις βιάσανε; Έβαλαν φυλακή τον Πέτρο; Μετά από τόσα χρόνια να βγει κάποια κυρία για να βγει στην επιφάνεια επειδή είναι ξεχασμένη και να καταγγέλλει επώνυμους ηθοποιούς είναι απαράδεκτο. Να βγω να καταγγείλω ότι την έπεφταν και σε μένα;».

Μετά την προβολή των δηλώσεων, η Ελεονώρα Μελέτη και οι συνεργάτες της δεν θα μπορούσαν να μη σχολιάσουν τα όλα όσα είπε ο σκηνοθέτης, μη μπορώντας να πιστέψουν στα αυτιά τους αυτά που άκουσαν.

«Θέλω να πω ότι οι δηλώσεις που ακούσαμε από τον Όμηρο Ευστρατιάδη επισκίασαν όλα τα υπόλοιπα θέματα, τα οποία ήταν άξια σχολιασμού. Θέλω να πιστεύω ότι ο άνθρωπος δεν ήθελε να πει αυτά που είπε ή δεν ήθελε να περάσει αυτό που είπε. Μήπως να τον πάρουμε ένα τηλέφωνο, να του δώσουμε ένα βήμα…», δήλωσε η παρουσιάστρια του Mega.

«Εγώ ακούω έναν άνθρωπο που ξέρει ότι μιλάει στην κάμερα, τα λέει με πάθος. Δεν νομίζω ότι δεν καταλαβαίνει τι έλεγε, ήταν κάθετος. Είναι σκηνοθέτης, είναι έμπειρος στον χώρο. Δεν είναι ένας άνθρωπος που αιφνιδιάστηκε με μια κάμερα. Το “Γιατί τώρα” που λέει ο Όμηρος Ευστρατιάδης είναι κάτι που το έχουμε συζητήσει πάρα πολύ και δεν πρέπει ούτε καν να λέγεται. Γιατί τώρα μπόρεσαν, γιατί τώρα ήταν οι κατάλληλες οι συνθήκες. Δεν θα το ορίσει ο κ. Ευστρατιάδης. Άλλο βιασμός, άλλο πέσιμο. Αφήστε κάποιες που τις βίασαν να το λένε», ξέσπασε ο Κώστας Τσουρός.

«Δεν το έχουμε κάνει εμείς εύκολο. Γιατί κάτι τέτοιες δηλώσεις “ε και εσύ γιατί φόρεσες αυτό το ρούχο;” αυτή είναι η κουλτούρα που δεν τα λένε τη στιγμή που πρέπει. Τι σχέση έχει η επιφάνεια; Με συγχωρείτε, οι κυρίες που ενημερώθηκα ότι κατήγγειλαν για βιασμό συγκεκριμένους καλλιτέχνες, δεν χρειάζονταν και καμία ιδιαίτερη προσπάθεια για να είναι στην επιφάνεια. Είναι γνωστές, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να γίνεται αυτό. Όταν το άκουσα, προβληματίστηκα πάρα πολύ γιατί ακριβώς αυτού του είδους οι δηλώσεις είναι αυτές που κάνουν τα στόματα να παραμένουν κλειστά ή να βρίσκουν το θάρρος ανοίξουν μετά από πάρα πολύ καιρό», πρόσθεσε η Ελεονώρα Μελέτη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη