Θανάσης Πλεύρης : "Ζητώ συγνώμη από τον Εβραϊκό λαό"



Ο Υπουργός Υγείας απολογήθηκε προς το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος για παλαιότερες αντισημιτικές δηλώσεις του. Πήρε αποστάσεις από τις θέσεις για τις οποίες δικάστηκε ο πατέρας του.

Τη συγνώμη του εξέφρασε ο νέος υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης προς το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος με αφορμή ανακοίνωση του Συμβουλίου για παλαιότερες αντισημιτικές δηλώσεις του πολιτικού της ΝΔ.


Μεταξύ άλλων αποσαφηνίζει πως είναι αντίθετος με τις θέσεις του πατέρα του και πως με το έργο που θα επιδείξει ως υπουργός Υγείας θα ανατρέψει τις όποιες ανησυχίες υπάρχουν, όπως διατυπώθηκαν από το Συμβούλιο. "Ελπίζουμε δε ότι ο νέος υπουργός θα αντιμετωπίσει όλους τους πολίτες της χώρας ισότιμα, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής ή θρησκεύματος" τόνιζε χαρακτηριστικά το ΚΙΣΕ, βασιζόμενο σε παλαιότερες θέσεις που είχε εκφράσει ο υπουργός της ΝΔ.

Όπως αναφέρει ο κ. Πλεύρης σε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
 "Ο σεβασμός μου στα θύματα του Ολοκαυτώματος των Εβραίων είναι απόλυτος και είμαι αντίθετος σε κάθε μορφή αντισημιτισμού. Το έχω δείξει με πολλές δημόσιες τοποθετήσεις μου με τρόπου που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Οι ενστάσεις του ΚΙΣ στο πρόσωπό μου λόγω της αγόρευσής μου ως δικηγόρου υπεράσπισης του πατέρα μου, με το οποίο διαφωνώ πλήρως είναι κατανοητές. Ουδέποτε, πάντως, θέλησα να προσβάλω τον εβραϊκό λαό και ζητώ συγνώμη εάν το έπραξα. Είμαι βέβαιος ότι με τη δράση μου ως υπουργός Υγείας θα άρω και την παραμικρή επιφύλαξη σε όσους αμφισβητούν τον σεβασμό μου στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων και θα διαπιστώσουν όσι σε καμία περίπτωση δεν διέπομαι από αντισημιτικά αισθήματα".

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη