Θεσσαλονίκη : Κύκλωμα απατεώνων σε δημόσιο νοσοκομείο



Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για τη «φάμπρικα» πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης και τη δράση οργανωμένου κυκλώματος αντιεμβολιαστών. 
Ήδη η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας έχουν αρχίσει τη διερεύνηση της υπόθεσης για να βρουν την άκρη του νήματος και «ξηλώσουν» το κύκλωμα.

Από το Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, όπου εκδόθηκαν 34 πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά της Covid-19, η ΕΑΔ ξετυλίγει όλο το κουβάρι της υπόθεσης, φτάνοντας σε συγκεκριμένα πρόσωπα που επιχειρούσαν να απαλλάξουν «ομοϊδεάτες» τους από την τσιμπίδα του νόμου της υποχρεωτικότητας.
     
Στο επίκεντρο της έρευνας έχουν τεθεί τουλάχιστον τέσσερα εμβολιαστικά κέντρα της Περιφέρειας, υπάλληλοι των οποίων είχαν καταφέρει να διεισδύσουν στο σύστημα και να παραχαράξουν τη διαδικασία των εμβολιασμών. Στόχος τους, η “διευκόλυνση” εργαζομένων να αποφύγουν την αναστολή εργασίας, αλλά και άλλων ανεμβολίαστων να απαλλαγούν από την υποχρέωση της διεξαγωγής τακτικών διαγνωστικών ελέγχων.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως ανάμεσα στους αποδέκτες των πλαστών πιστοποιητικών, ήταν πολλοί υγειονομικοί υπάλληλοι από διάφορες περιοχές της χώρας, με έμφαση στη Βόρεια Ελλάδα.

Ένορκη διοικητική εξέταση διατάχθηκε για τέσσερις εργαζόμενους του νοσοκομείου Γεννηματάς, στη Θεσσαλονίκη, που προσκόμισαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, προκειμένου να μην τεθούν σε αναστολή εργασίας.

Πρόκειται για τρία άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό και μία διοικητική υπάλληλο που ομολόγησαν την πράξη τους.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σε χτεσινή ομιλία του ανέφερε ότι ενημέρωσε τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ ζητώντας να διαταχθεί η ΕΔΕ και να ανασταλλούν τα καθήκοντά τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη