Τσίπρας στη ΔΕΘ : "Διαγραφή χρεών, προσλήψεις, μονιμοποιήσεις, επιδόματα, 35ωρο"


Παροχές, καταργήσεις νόμων, διόγκωση του κράτους, διαγραφή του ιδιωτικού χρέους και προσωπικές επιθέσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη περιελάμβανε η "νέα αρχή" που επιχείρησε να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη ΔΕΘ. Η χωροταξία στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο άλλαξε και αυτή την φορά. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθώντας το παράδειγμα του πρωθυπουργού που έβαλε στην πρώτη σειρά τη νεολαία, επέλεξε από την πλευρά του να τοποθετήσει τους υγειονομικούς για τους οποίους ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε τα περισσότερα μέτρα στήριξης.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, η μετατροπή των συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου, και η αύξηση των αποδοχών του πρωτοδιόριστου γιατρού στα 2000 ευρώ, ήταν μερικά από τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύοντας ουσιαστικά το κόστος των παροχών. Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσουμε 2 δισ. ευρώ για το ΕΣΥ, τις μειώσεις φορών στα καύσιμα, τις χιλιάδες προσλήψεις, και την μονιμοποίηση του συνόλου του υγειονομικού προσωπικού που δίνει την μάχη με την πανδημία.

Καταργήσεις τριών νόμων
Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του χρησιμοποίησε αρκετές φορές τον όρο "κατάργηση" το οποίο είχε χρησιμοποιήσει έντονα και τα χρόνια των μνημονίων όταν ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση. Συγκεκριμένα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύτηκε πως στην περίπτωση που επιστρέψει στην εξουσία θα καταργήσει τουλάχιστον τρείς νόμους.

Πρώτη κίνηση του Αλέξη Τσίπρα θα είναι το τέλος του επιτελικού κράτους, θα ακολουθήσει η κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη για τα εργασιακά και τέλος σειρά θα πάρει η εκπαίδευση καθώς δεν θα ισχύσει η ελάχιστη βάση εισαγωγής για την είσοδο στα πανεπιστήμια. 

Προσλήψεις, μονιμοποιήσεις και επιδόματα
Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε προσλήψεις σε εκπαιδευτικό και νοσηλευτικό προσωπικό που σε βάθος τριετίας θα φτάσουν συνολικά τις 37.500. Οι συμβάσεις όσων εργάζονται με μπλοκάκι θα μετατραπούν σε αορίστου χρόνου και καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης για εισοδήματα μέχρι 40.000 ευρώ. Παράλληλα θα εφαρμοστεί πιλοτικά το 35ωρο χωρίς μειώσεις μισθών, περιορίζονται οι υπερωρίες και καταργείται η υπερεργασία. Ακόμα οι υγειονομικοί θα λαμβάνουν επίδομα για βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη