Πότε θα παραλάβουμε τα νέα Γαλλικά υπερόπλα - Πόσο κοστίζουν

SHARE:


«Στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής εταιρικής σχέσης Ελλάδος-Γαλλίας, μετά τα 24 μαχητικά Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας ανακοινώνω ότι η χώρα μας αποκτά και τρεις νέες γαλλικές φρεγάτες Belh@rra για το Πολεμικό μας Ναυτικό, με δυνατότητα να προμηθευτεί ακόμα μία» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το γαλλικό προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021. Είναι μία ιστορική ημερομηνία για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Επειτα από δεκαετίες καθυστερήσεων, αναβολών και υλοποίησης λύσεων που απλώς μπάλωναν την κατάσταση, η Ελληνική κυβέρνηση έκανε την επιλογή να προχωρήσει στην αγορά νέων, υπερσύγχρονων φρεγατών για την προστασία της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας σε περιοχές που δεν έχει οριοθετηθεί υφαλοκρηπίδα ούτε και έχει ανακηρυχθεί Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

Θα αναρωτηθεί κάποιος, εάν η επιλογή των γαλλικών φρεγατών αποτελεί πολιτική απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη ή πρόκειται για την εισήγηση των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού. Στην τελική φάση των διαβουλεύσεων που έγιναν από την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου μέχρι την προηγούμενη Κυριακή, δηλαδή αμέσως μετά την επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ρωτήθηκε ποια από τις υποψήφιες φρεγάτες θα επέλεγε για τον Στόλο εάν μπορούσε να επιλέξει μόνο με επιχειρησιακά κριτήρια. Η απάντηση του αντιναυάρχου Πετράκη ήταν να μεταφέρει την εισήγηση του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου στην πρώτη θέση της οποίας ήταν οι γαλλικές φρεγάτες Belh@rra. Οπότε η επιλογή των γαλλικών φρεγατών ήταν η εισήγηση των ναυάρχων του Πολεμικού Ναυτικού που τελικώς έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση, παρά τους ψιθύρους των τελευταίων μηνών ότι με βάση πολιτικά κριτήρια το προβάδισμα είχαν οι φρεγάτες που προωθούσαν οι Αμερικανοί.

Πότε θα παραδοθούν οι γαλλικές φρεγάτες στο Πολεμικό Ναυτικό
Οι Γάλλοι δεσμεύθηκαν ότι θα παραδώσουν την πρώτη Belh@rra στο Πολεμικό Ναυτικό τον Μάρτιο του 2025 και τη δεύτερη τον Οκτώβριο του 2025. Η τρίτη γαλλική φρεγάτα Belh@rra αναμένεται να παραληφθεί από τον Ελληνικό στόλο το 2026.

Το χρονοδιάγραμμα αυτό θεωρείται μακράν ανταγωνιστικότερο των άλλων υποψήφιων προτάσεων. Η ναυπήγηση των φρεγατών θα γίνει στα ναυπηγεία του Λοριάν. «Η συμφωνία επιτρέπει την εμβάθυνση της Ελληνογαλλικής στρατηγικής συνεργασίας στους τομείς της εξωτερικής πολιτικής, των ενόπλων δυνάμεων και της αμυντικής βιομηχανίας, κάτι που αντανακλάται έμπρακτα στην ελληνική απόφαση για την απόκτηση των μαχητικών αεροσκαφών Rafale, και, με τη σημερινή σας ανακοίνωση κύριε πρωθυπουργέ, τριών φρεγατών Belh@rra που θα κατασκευαστούν στη Γαλλία, στο Lorient -μαρτυρώντας την εμπιστοσύνη και την ποιότητα της σχέσης μας. Παράλληλα, θα φροντίσουμε μαζί για την εντατικοποίηση των συνεργασιών αυτών στο βιομηχανικό πεδίο, ενισχύοντας από τη μια τις βιομηχανικές μας συνεργασίες και δημιουργώντας θέσεις εργασίας από την άλλη» είπε ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου.

Το κόστος αγοράς των τριών φρεγατών FDI ή Belh@rra
Επισήμως, το κόστος αγοράς των τριών φρεγατών από την Ελληνική Δημοκρατία δεν έχει ανακοινωθεί. Εκτιμάται, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, ότι το τίμημα για την απόκτηση των τριών Belh@rra θα ανέλθει περίπου στα 2,7 με 3 δισ. ευρώ. Κάθε φρεγάτα FDI αναμένεται να κοστίσει δηλαδή από 900 εκατ. μέχρι ένα δισ. ευρώ. Στην τιμή αυτή θα συμπεριλαμβάνονται όλα τα οπλικά συστήματα που καθιστούν τις Belh@rra «υπερατού» αλλά και η εν συνεχεία υποστήριξη των φρεγατών με ανταλλακτικά και άλλα αμοιβά υλικά (FOS - Follow on Support) για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα που δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη, θεωρείται όμως ότι δεν θα είναι λιγότερο από πέντε χρόνια. Επίσης, στην τιμή των 2,7-3 δισ. ευρώ θα συμπεριληφθεί και η εκπαίδευση των πρώτων ελληνικών πληρωμάτων και επίσης των τεχνικών που θα αναλάβουν την διατήρηση ενός υπερσύγχρονου πολεμικού πλοίου σε άριστη κατάσταση.

Πότε θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τους Γάλλους για την υπογραφή της σύμβασης
Το σπριντ για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των Γάλλων κατασκευαστών (τόσο της Naval όσο και της γαλλικής διεύθυνσης εξοπλισμών DGA αλλά και των εταιρειών που κατασκευάζουν τα όπλα) ξεκίνησαν από σήμερα με υπερ-εντατικούς ρυθμούς. Το... σπριντ εκτιμάται ότι θα διαρκέσει τρεις μήνες ώστε η τελική σύμβαση για την αγορά των τριών Belh@rra με δικαίωμα προαίρεσης για ναυπήση ακόμη μίας φρεγάτας του ίδιου τύπου να οριστικοποιηθεί, εγκριθεί από τη Βουλή των Ελλήνων, υπογραφεί και τελικώς ενεργοποιηθεί (με την εκταμίευση των προκαταβολών) μέχρι το τέλος του 2021. Η πρόθεση των Γάλλων κατασκευαστών, λένε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, είναι να έχει παραδοθεί η πρώτη Belh@rra στο Πολεμικό Ναυτικό 40 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Τα όπλα των γαλλικών «υπερατού» Belh@rra
Οι τρεις φρεγάτες Belh@rra θα έχουν πλήρη εξοπλισμό αεράμυνας και ανθυποβρυχιακού πολέμου και δυνατότητες να καταρρίπτουν εναέριους στόχους σε πολύ μεγάλες αποστάσεις.

Η Ελλάδα θα αποκτήσει τρεις φρεγάτες FDI HN (Hellenic Navy), με διαμόρφωση η οποία επελέγη από το ίδιο το Πολεμικό μας Ναυτικό, και η οποία σε κάποια σημεία θεωρείται ισχυρότερη απ' αυτήν που έχει επιλεγεί για το γαλλικό ναυτικό.

Τρανό παράδειγμα οι αντιαεροπορικοί πύραυλοι Aster 30. Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό συμφώνησε να αποκτήσει την έκδοση με τα 32 «κελιά», δηλαδή οι ελληνικές Belh@rra θα έχουν τη δυνατότητα να έχουν παράλληλα φορτωμένους 32 αντιαεροπορικούς πυραύλους Aster 30, το βεληνεκές των οποίων υπολογίζεται στα 120 χιλιόμετρα. Για να αντιληφθεί κάποιος το άλμα στις δυνατότητες του Πολεμικού Ναυτικού πρέπει να σημειωθεί ότι οι φρεγάτες που έχει σήμερα ο ελληνικός στόλος έχουν 8 «κελιά» με αντιαεροπορικούς πυραύλους ESSM με πολύ μικρότερο βεληνεκές μόλις στα 15 χιλιόμετρα.

Οι Ελληνικές FDI ή Belh@rra, ανήκουν στην επόμενη γενιά «ψηφιακών» φρεγατών, και εξοπλίζονται με το κορυφαίο ραντάρ SeaFire που θα βλέπει σε μια ακτίνα 250 χιλιομέτρων. Το ραντάρ αυτό, συνδυαζόμενο με τους υπερσύγχρονους αντιαεροπορικούς πυραύλους Aster 30, θα μπορεί να βάλλει εναντίον αντίπαλων στόχων που βρίσκονται 150 χιλιόμετρα μακριά από το πλοίο, ενώ σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό μπορεί να χτυπήσει όποιο πλοίο βρίσκεται το πολύ μέχρι 15 χιλιόμνετρα από το σημείο που πλέουν οι υφιστάμενες ελληνικές φρεγάτες.

Ο συνδυασμός SeaFire/Aster 30 θα προσφέρει αεράμυνα περιοχής στα πολεμικά πλοία του ελληνικού στόλου, σε αποστάσεις που υπερβαίνουν τα 100 χιλιόμετρα και ταυτόχρονα θα διαθέτει και Αντιβαλλιστικές Ικανότητες.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, από το 2025 το Πολεμικό Ναυτικό θα διαθέτει πλοία με δυνατότητα να καταρρίπτουν εναέριους στόχους σε πολύ μεγάλες αποστάσεις, ενώ θα μπορούν να προσφέρουν και προστασία απέναντι σε βαλλιστικούς πυραύλους.

Ο οπλισμός των Belh@rra συμπληρώνεται από προηγμένο πυροβόλο των 76 χιλιοστών, αλλά και σύστημα RAM των 21 πυραύλων, που ολοκληρώνει την αντιαεροπορική/αντιβληματική ασπίδα του πλοίου.

Οι νεές φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού, εκτός από εξελιγμένες αντιαεροπορικές δυνατότητες, θα διαθέτουν και κορυφαίες ανθυποβρυχιακές ικανότητες, χάρη στο παγκοσμίως πρωτοπόρο sonar CAPTAS-4. Το τελευταίο θα συνδυαστεί με τα υπερσύγχρονα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα MH-60R που πρόσφατα αγόρασε η χώρα μας από τις ΗΠΑ και θα παραδοθούν στις αρχές του 2022. Τον ανθυποβρυχιακό οπλισμό συμπληρώνουν υπερσύγχρονες ανθυποβρυχιακές τορπίλες.

Ο οπλισμός εναντίον πλοίων περιλαμβάνει τους πλέον εξελιγμένους «ψηφιακούς» Exocet MM40 Block 3c, με ικανότητα κρούσης σε μεγάλες αποστάσεις, ενώ ταυτόχρονα έχουν και δυνατότητα να πλήξουν παράκτιους στόχους. Ο εξοπλισμός των νέων «ψηφιακών» φρεγατών Belh@rra συμπληρώνεται από υπερσύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα, τα οποία ολοκληρώνονται πάνω στο κορυφαίο παγκοσμίως γαλλικό Κέντρο Πληροφοριών Μάχης SETIS.

Απέκτησε e-shop ΔΩΡΕΑΝ

Μέλι Γεωργάκα

Μέλι Γεωργάκα
Αρναία Χαλκιδικής

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ]$type=three$m=0$readmore=hide$va=0$l=0$sn=0$hide=home$c=12

Όνομα

Αγιον Ορος Άγιος Μάμας Αγιος Παΐσιος Άγιος Στυλιανός Αγορά Μοδιάνο Αγρίνιο Αδωνις Γεωργιάδης αεροδρόμιο Μακεδονία Αθηνά Ωνάση Αθλητικα Αθλητικά Αιγάλεω Αιγυπτος Αίγυπτος Αϊτή Αλγερία Αλκης Κούρκουλος Αλλαγή ώρας 2021 Αλόννησος Αμυνα άμυνα Αμφιλοχία Αμφίπολη αναισθησιολόγος Ανδρέας Μικρούτσικος Ανθή Σαλαγκούδη Αντώνης Κανάκης απαγωγή απάτη ΑΠΘ Απόστολος Γκλέτσος Απόστολος Γκλέτσος αργία 26ης Οκτωβρίου Αργολίδα Αρετή Χαρτοφύλακα ΑΡΗΣ Αρτα Αρτέμης Σώρρας Ασπροβάλτα Αστεία ασφαλτόστρωση Αττική Αυξήσεις μισθών Αυστραλία Αυτοκινητο Αυτοκίνητο αυτοκτονία Αφγανισταν Αφγανιστάν Αφροδίτη Μπάρμπα Αχαΐα Βαλκάνια Βαρουφάκης Βασίλης Λεβέντης Βασίλης Μπισμπίκης Βελβεντό Βέλγιο Βελόπουλος Βέρτης Βιασμός βιτριόλι Βόλβη Βόλος Βούλγαρη Βουλγαρία Βραζιλία Γαλάζιες Σημαίες Γαλλία γάμος Γερμανία Γεωργία Γιάννης Αντετοκούνμπο Γιαννιτσά Γιώργος Ανατολάκης Γιώργος Μακρής Γιώργος Παπανδρέου Γκάλης Γλυκά Νερά Γνώμη γουλιανός Γρηγόρης Πετράκος Γυναικα δασική πυρκαγιά Δάφνη ΔΕΗ ΔΕΘ Δέσποινα Βανδή Δήμητρα Αγγελοπούλου Δήμητρα Λίανη Δημήτρης Παπαδημούλης Δήμος Αριστοτέλη Δημοσθένης- Δημήτριος Δεσποτίδης δημοσιοποίηση εγκληματιών δημοσκόπηση διαθήκη διακοπέςκυκλοφορίας διακοπή νερού Διακοπή ρεύματος Διάστημα Διατροφή Διεθνή Δικαιοσύνη δολοφονία δολοφονία ταξιτζή Δούρου Δράμα Εβρος Εγκλημα Έγκλημα Εγνατία Οδός Εθνικής Αντιστάσεως Εκκλησία εκλογές Εκλογές 2019 Ελασσόνα Ελενα Παπαρίζου Έλενα Πολυχρονοπούλου Ελενα Ράπτη Ελενα Σαγανά Ελλαδα Ελλάδα Ελληνικό Ελληνοτουρκικά εμβόλια εμβόλιο ΕΝΦΙΑ εξαφάνιση Εξοδος έξοδος έπαυλη επεισόδια επιδόματα Επισκοπή Επιχειρησεις Επιχειρήσεις ΕΠΟ Εργασιακά εργατικό δυστύχημα Ερέτρια Ερντογάν ΕΡΤ Εύβοια Εύοσμος Ευρωπαϊκή Ένωση ΕΦΕΤ Εφης Κακαράντζουλα εφορία Ζαγοράκης Ζάκυνθος Ζενεβιέβ Μαζαρί Ζέρβας Ζώδια Ηλεία Ημαθία ΗΠΑ Ηράκλειο Θανάσης Πλεύρης θείος Θεοφανία Παπαθωμά Θερμαϊκός Θέρμη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη απάτη Ιαπωνία ιερέας Ινδία Ιος Ισλαμιστές Ισπανία Ισραήλ Ιταλία Ιωάννα Παλιοσπύρου Ιωάννα Τούνη Ιωάννινα Καβάλα Κάιρο Καιρός κακοκαιρία Καλαμαριά Καλιφόρνια Καναδάς κάνναβις καραμπόλα Καρανίκας κάρτα Ελευθερίας Καστοριά κατασκήνωση Κατερίνα Καινούργιου Κατερίνη Κάτω Τούμπα καυσωνας καύσωνας Κερατέα Κέρκυρα Κεφαλονιά Κιλκίς Κίνα ΚΙΝΑΛ Κινηματογράφος κινητό κλειστοί δρόμοι Κοζάνη κοινωνια Κοινωνία ΚΟΚ Κολομβία κομμωτής Κόρινθος κοροναϊός Κορωναϊός Κόσμος Κούγιας Κρήτη κρυπτονομίσματα ΚΤΕΛ ΚΤΕΟ Κύπρος Κωνσταντίνος Μπογδάνος Κώστας Κεντέρης Κωστής Μαραβέγιας λαική αγορά Λαμία Λάρισα Λατινοπούλου Λέσβος Λετονία Λευκορωσία Λεωφόρος Νίκης Λιμενικό Σώμα λίμνη Πολυφύτου Λίνα Μενδώνη ΛΟΑΤΚΙ λογοτεχνία Λουξεμβούργο μαγειρική Μαδρίτη Μαϊάμι Μακεδονία Μάλτα Μαρία Ιωαννίδου Μάρω Βαμβουνάκη Μασούτης ΜΑΤ Μάτι Μέγας Αλέξανδρος μέδουσες Μελενίκου μέλι Μένιος Φουρθιώτης μερομήνια Μετρό Μητρόπολη Λαγκαδά Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος Μητροπολίτης Μεσσηνίας Μιζούρι Μίκης Θεοδωράκης Μιλάνο Μίλτος Τεντόγλου Μιχάλης Βιτζηλαίος Μιχάλης Ιατρόπουλος Μιχάλης Οικονόμου ΜΜΕ Μουσική Μπάιντεν Μπάλλος Μπαντέρας μπάτλερ Μπέος Μπουτάρης Μύκονος Νάκος Τρυφωνίδης Νάουσα Νατάσα Κουβελά Νατάσα Παζαΐτη Ναύπακτος Ναυτιλία ΝΔ Νέα Ερυθραία Νέα Ζηλανδία Νεοχωρούδα Νίκαια Νίκος Γαλανός Νίκος Τσουμάνης Νίνα Φλορ Νορβηγία Νοσοκομείο Γεννηματάς Ντίμης Κορφιάτης Ντόρα Μπακογιάννη Ξάνθη ΟΑΣΘ οδήγηση οικοδόμοι Οικονομία όλα Θεσσαλονίκη Όλγα Κεφαλογιάννη Ολλανδία Ολυμπιάδα Χαλκιδικής Ολυμπιακοί Αγώνες Ολυμπος Παγκράτι παθολόγος παιδεία Παλλήνη Παναγιώτης Ψωμιάδης Πανελλήνιες Πανόραμα ΠΑΟΚ Πάργα παρέλαση Πάρος Πασχάλης Αρβανιτίδης Πάτρα Παύλος Πολάκης Πέλλα Περαία Πέραμα Περιβάλλον Περιεργα περίεργα Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Περιφερειακή οδός Πέτρος Φιλιππίδης Πέτσας Πευκοχώρι Πιερία πισίνα πλατεία Αριστοτέλους πλημμύρες πνιγμός ποδόσφαιρο ποίηση Πολεμική Αεροπορία πολιτική πολιτικός γάμος Πολίχνη πόλο πορείες Πόρτο Χέλι Πούτιν πρόγνωση καιρού Πυλαία Πύργος Ηλείας πυρκαγιά Ραφήνα Ρέθυμνο Ρεντίνα Ρόδος ρομά Ρώμη Ρωσία Σάκης Αρναούτογλου Σαντορίνη ΣΕΓΑΣ σεισμός Σέρβια Σέρρες Σίνδος Σκλαβενίτης Σκόπια Σνικ Σουηδία Σοφία Βόσσου Σοφία Σακοράφα Σρι Λάνκα Στάθης Αγγελόπουλος Σταυρούπολη ΣτΕ Στέφανος Ντούσκος συγκεντρώσεις συνέδριο Συντριβή αεροσκάφους ΣΥΡΙΖΑ Σύρος Σχεσεις Σχέσεις Σώρρας ταξί Τάσος Κουράκης Ταχιάος Τέξας Τεχνες-Πολιτισμος Τεχνολογία τζιχαντιστής Τζόκερ Τζούλια Αλεξανδράτου Τζούλια Νόβα Τόλης Βοσκόπουλος Τόνια Σωτηροπούλου Τορόντο Τουρισμος Τουρισμός Τουρκία Τριανδρία Τριαντάφυλλος Μηταφίδης Τρίκαλα Τροχαία Τροχαίο τσεκούρι Τσίπρας Τσιτσιπάς Τυνησία Υγεία φαγητό φακελάκι Φανή Χαλκιά Φάνης Χριστοδούλου Φθιώτιδα Φίλιππος Γλύξμπουργκ Φιλίτσα Καλογεράκου Φολέγανδρος Φύση φυσικό αέριο Φωτογραφια Φωτογραφία Φώφη Γεννηματά Χαλκηδόνα Χαλκίδα Χαλκιδικη Χαλκιδική Χανιά Χανιώτη Χαρδαλιάς χασίς Χρηστικα Χρηστικά Χριστίνα κεφάλα Χριστίνα Μπόμπα Χριστουγεννιάτικο μέρισμα Χρυσηίδα Δημουλίδου Χρυσοχοΐδης Ψινάκης ωράριο λειτουργίας Ώρες κοινής ησυχίας Aστυνομικα νεα Aegean Amber allert American Football Ant1 Belh@rra black friday 2021 Champions League Don Leon Erdogan facebook fake news Game of chefs Hollywood Hooligans instagram Internet jewels Kamilah Chavis Lidl Lifestyle lockdown Mad Clip Media Mediterranean Cosmos missing allert Newcastle United NFL Pfizer Pink Floyd Power of Love Quiz Roger Waters slideshow super league Thessaloniki Pride vegan video
false
ltr
item
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!: Πότε θα παραλάβουμε τα νέα Γαλλικά υπερόπλα - Πόσο κοστίζουν
Πότε θα παραλάβουμε τα νέα Γαλλικά υπερόπλα - Πόσο κοστίζουν
Πότε θα παραλάβουμε τα νέα Γαλλικά υπερόπλα - Πόσο κοστίζουν
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEivvbdnDXFg3twmlIqJrPRhgzYgSfEuQrpq0HXYzu0CpjbFR6Ji_7gZIuUmqD7dgmanAxGgz-0LAv1gxWu0tjFmUYvmNbL2tsFAbXdpaiL8QPEz1UzpLCBUIhXdj-qRg0mgWga3xFlQlIh_GiytH-isnTU2vDv6RH6RgDVVBui1HXH3jWXwZVIgz2eS=w640-h324
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEivvbdnDXFg3twmlIqJrPRhgzYgSfEuQrpq0HXYzu0CpjbFR6Ji_7gZIuUmqD7dgmanAxGgz-0LAv1gxWu0tjFmUYvmNbL2tsFAbXdpaiL8QPEz1UzpLCBUIhXdj-qRg0mgWga3xFlQlIh_GiytH-isnTU2vDv6RH6RgDVVBui1HXH3jWXwZVIgz2eS=s72-w640-c-h324
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!
https://www.olathessaloniki.com/2021/09/belh-rra-aytes-einai-oi-nees-fregates-mas.html
https://www.olathessaloniki.com/
https://www.olathessaloniki.com/
https://www.olathessaloniki.com/2021/09/belh-rra-aytes-einai-oi-nees-fregates-mas.html
true
65558835043622369
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy