Αλλες τρεις πόλεις της Μακεδονίας, στο δίκτυο φυσικού αερίου

 

Αλλες τρεις πόλεις της Μακεδονίας, στο δίκτυο φυσικού αερίου.

Τρία νέα κατασκευαστικά έργα που αφορούν στην επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στη Λιβαδειά, τη Βέροια και τα Γιαννιτσά, καθώς και τα Γρεβενά δημοπρατήθηκαν τον Αύγουστο από την Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων διανομής Αερίου.

Πρόκειται για έργα προϋπολογισμού 17 εκατ. ευρώ τα οποία συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος 2023.

Αναλυτικά, οι νέοι διαγωνισμοί της ΔΕΔΑ για έργα φυσικού αερίου προβλέπουν τα ακόλουθα:

Λιβαδειά: Το έργο είναι προϋπολογισμού 5,9 εκατ. ευρώ. Προβλέπει την κατασκευή 57 νέων χιλιομέτρων δικτύου και περισσότερες από 1.200 συνδέσεις καταναλωτών (οικιακών, εμπορικών, βιομηχανικών) έως το 2023.

Βέροια - Γιαννιτσά: Για την τροφοδότηση των δύο πόλεων με την τεχνολογία του Συμπιεσμένου Φυσικού Αερίου (CNG) θα κατασκευαστούν 80 χιλιόμετρα δικτύου και υποδομές, ενώ θα γίνουν περισσότερες από 2.100 συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών έως το 2023. Το έργο είναι προϋπολογισμού 7,9 εκατ. ευρώ.

Γρεβενά: Το έργο, είναι προϋπολογισμού 3,2 εκατ. ευρώ και προβλέπει την κατασκευή 36 χιλιομέτρων δικτύου και υποδομών για την τροφοδότηση της πόλης με CNG και τουλάχιστον 1.000 συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών έως το 2023.<p>Πηγή: <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr">iefimerida.gr</a> - <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr/ellada/dimopratithikan-tria-nea-erga-fysikoy-aerioy">Δημοπρατήθηκαν τρία νέα έργα φυσικού αερίου -Σε Λιβαδειά, Βέροια, Γιαννιτσά και Γρεβενά </a></p>

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη