Εκδήλωση στο Βρότσλαβ της Πολωνίας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση


Εκδήλωση στο Βρότσλαβ της Πολωνίας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση 
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις στο Βρότσλαβ της Πολωνίας που διοργάνωσαν οι Έλληνες ομογενείς για την επέτειο 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 με την ονομασία ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - WE ARE ALL GREEKS. Ο Σύλλογος μας κλήθηκε και έδωσε το παρών στην εκδήλωση με πολύωρο πρόγραμμα και τις δυο μέρες των εκδηλώσεων.

Επίσης διεξήχθησαν πολιτιστικές - μουσικές εκδηλώσεις και πάνελ συζήτησης υπό την τιμητική επιχορήγηση του Προέδρου του Βρότσλαβ και του Πρέσβη της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Πολωνία. Στην τέλεια οργάνωση συντέλεσε ο Σύλλογος Οδυσσέας του Βρότσλαβ και η συνεισφορά του κ. Φιλιππίδη, Ελληνα επιχειρηματία του Βρότσλαβ, καθώς το πρόγραμμα περιλάμβανε την παρουσία του μεγάλου καλλιτέχνη Γιώργου Νταλάρα, τηλεοπτική κάλυψη μέσω της κρατικής τηλεόρασης της ΕΡΤ, όπως και πολλά περίπτερα με Ελληνικά προϊόντα που μοιράστηκαν στον κόσμο της Πολωνίας. Παρουσία στα χορευτικά έδωσαν και οι Κρητικοί από την Ν. Σμύρνη - Λύκειο Ελληνίδων.




Η παράσταση του συλλόγου μας περιλάμβανε χορευτικό πρόγραμμα με χορούς από την Ηπειρο, Θράκη, Πόντο όπως και το Λαϊκό πρόγραμμα τιμώντας με ιδιαίτερη σημασία τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη που έφυγε πρόσφατα από την ζωή, Μίκη Θεοδωράκη, χορεύοντας τον περίφημο Ζορμπά ξεσηκώνοντας τον κόσμο! Η εκδρομή μας στην Πολωνία συνεχίστηκε με τουρ στις πόλεις Κρακοβία, Άουσβιτς, Κατοβίτσε, Βρότσλαφ και Βαρσοβία. Χοροδιδάσκαλος: Στέφανος Φασιάς

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη