Τουρίστας άφησε την περιουσία του στους υπαλλήλους του ξενοδοχείου που έκανε διακοπές


Δεν μπορούσε να το πιστέψει ο υπάλληλος ενός ξενοδοχείου στην Τουρκία όταν ανακάλυψε πως ένας Βρετανός επισκέπτης του άφησε μια μικρή περιουσία στη διαθήκη του.

Ο Τσαρλς Τζορτζ Κόρτνεϊ από το Χάστινγκς ανέπτυξε μια φιλία με τον υπάλληλο Τασκίν Ντάσνταν καθώς κάθε χρόνο επισκεπτόταν το ξενοδοχείο Korumar Hotel De Luxe στο Κουσάντασι. Όταν πέθανε νωρίτερα φέτος όμως ο Κόρτνεϊ, η οικογένειά του έμεινε έκπληκτη όταν διαπίστωσε ότι στη διαθήκη του το κύριο μερίδιο της κληρονομιάς του ήταν να πάει στον Τασκίν, με μερικά μικρότερα κληροδοτήματα σε άλλα μέλη του ξενοδοχείου.

Επισκεπτόταν το ξενοδοχείο κάθε χρόνο
Όπως δήλωσε ο Τασκίν στο Turiz Majansi: «Μας φερόταν σαν να ήμασταν μέλη της οικογένειάς του. Βοήθησε οικονομικά ακόμη και στην εκπαίδευση των παιδιών μου. Φυσικά, δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε». Ο Τασκίν αποκάλυψε επίσης πως εργαζόταν ως υπάλληλος στο ξενοδοχείο από το 1990 και γνώριζε τον Κόρτνεϊ, του οποίου η ηλικία δεν αναφέρεται, εδώ και αρκετά χρόνια.



Είπε ότι ο Βρετανός τουρίστας περνούσε τις διακοπές του κάθε χρόνο στο ξενοδοχείο όπου και γνώρισε τον Τασκίν. Αυτός με τη σειρά του προσπαθούσε πάντα να τον κάνει να νιώθει ευπρόσδεκτος και μέλος της οικογένειας.

Σε δηλώσεις του στο Bayez Gazete, είπε: «Στο ξενοδοχείο αντιμετωπίζουμε τους πάντες με τον ίδιο τρόπο, ως σαν τουρίστες αλλά ως μέλη της οικογένειάς μας». Πρόσθεσε ότι ήξερε πως ο Κόρτνεϊ ήταν γενναιόδωρος, επειδή του είχε δώσει κάποια χρήματα για την εκπαίδευση των παιδιών του, για τα οποία ήταν πολύ ευγνώμων, αλλά δεν περίμενε ποτέ κάτι άλλο.

Του άφησε μια «μικρή περιουσία» - Δε χρειάζεται να ξαναδουλέψει
Αφότου ο Κόρντεϊ πέθανε νωρίτερα φέτος, οι συγγενείς του διαπίστωσαν με έκπληξη ότι το κύριος μέρος της περιουσίας του θα πήγαινε στον Τασκίν. Ο υπάλληλος έμαθε για την περιουσία όταν αξιωματούχοι του Ηνωμένου Βασιλείου τηλεφώνησαν στο ξενοδοχείο λέγοντας πως θέλουν να μιλήσουν με ορισμένα μέλη του προσωπικού. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι δεν μπορούσε να πιστέψει τι είχε συμβεί, λέγοντας: «Λάβαμε ένα τηλεφώνημα από την Αγγλία μετά το θάνατο του Κόρτνεϊ όπου μας έλεγαν ότι μας είχε αφήσει ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας του».

Μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Τασκίν είπε ότι η γενναιόδωρη προσφορά περιλάμβανε επίσης μερικά μικρότερα ποσά στους συναδέρφους του στο ξενοδοχείο και παραδέχτηκε ότι δεν είχαν ιδέα για κάτι τέτοιο.

Το ακριβές ποσό των χρημάτων που άφησε ο Βρετανός τουρίστας δεν έγινε γνωστό, αλλά λέγεται ότι είναι τέτοιο που ο Τούρκος υπάλληλος δεν χρειάζεται να ξαναδουλέψει.
iefimerida.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη