Κέρδισε στο τζακ-ποτ 35 εκατ. ευρώ και πέθανε 8 χρόνια μετά, με μόνη συντροφιά δύο σκυλάκια

SHARE:


Η απίστευτη ιστορία της Μάργκαρετ Λάφρεϊ που από άνεργη έγινε εκατομμυριούχος και πέθανε με μόνη συντροφιά δύο σκυλάκια
Η 48χρονη Μάργκαρετ Λάφρεϊ ήταν μία άνεργη γυναίκα που ζούσε με επιδόματα της Πρόνοιας – 58 λίρες την εβδομάδα- στη Βόρεια Ιρλανδία. Ένα απόγευμα του 2013 επιστρέφοντας στο σπίτι της από το τοπικό γραφείο εύρεσης εργασίας, είδε πως της περίσσευαν κάτι ψιλά στο πορτοφόλι της, μια λίρα δηλαδή, και είπε να συμπληρώσει ένα δελτίο Euromillions. Το δελτίο αυτό κέρδισε ένα τεράστιο τζακ ποτ 35 εκατ. ευρώ κι εκείνη από τη μια στιγμή στην άλλη έγινε πολυεκατομμυριούχος!

Η Μάργκαρετ, πέθανε αυτή την εβδομάδα σε ηλικία 56 ετών, μάλλον από παθολογικά αίτια, στο σπίτι της όπου έμενε μόνη της, με μοναδική συντροφιά τα δύο μικρά σκυλάκια της. 
Προηγουμένως, είχε κάνει πράξη αυτό που είχε πει από την πρώτη στιγμή που κέρδισε το τζακ ποτ: είχε δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της στην οικογένειά της και σε φίλους και είχε κάνει πολλές αγαθοεργίες στην πόλη της καθώς και διάφορα έργα, από τα οποία θα μπορούσε πολύς κόσμος να επωφεληθεί. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι ονειρεύονται να κερδίσουν το τζακ ποτ θεωρώντας ότι τα χρήματα θα λύσουν όλα τα προβλήματά τους, η Μάργκαρετ δήλωσε μετά από χρόνια πως αυτά τα χρήματα απλώς κατέστρεψαν την ζωή της στέλνοντάς την στην κόλαση…

Μοιράζοντας 27 εκατομμύρια λίρες
Όταν κέρδισε είχε πει στο BBC: «Τα χρήματα αυτά είναι στο όνομά μου αλλά δεν είναι δικά μου, δε μου ανήκουν. Θα τα μοιράσω. Δεν έχει νόημα να έχω 27 εκατομμύρια λίρες και να είμαι μόνη . Αυτό δεν μπορεί να με κάνει ευτυχισμένη, αυτό που μπορεί να με κάνει ευτυχισμένη είναι η ευτυχία όλων των άλλων και μέχρι στιγμής όλοι είναι απόλυτα ευχαριστημένοι». Το 2014 η Μάργκαρετ σχεδίαζε να δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της, κρατώντας μόνο 1 εκατομμύριο λίρες για τον εαυτό της, και μόλις έναν χρόνο μετά τη νίκη της είχε ήδη μοιράσει τα μισά. Ανέφερε τότε: «Ξέρω πώς είναι να μην έχεις τίποτα. Γι 'αυτό τα χαρίζω - δεν μπορώ να χάσω αυτό που δεν είχα ποτέ. Πέρασα το μισό της ενήλικης ζωής μου άνεργη και το άλλο μισό με τον κατώτατο μισθό, οπότε γνωρίζω πολύ καλά πόσο δύσκολα μπορεί να είναι τα πράγματα».

Ο Πωλ Γκάλαχερ, που γνώριζε χρόνια τη Μάργκαρετ είπε στο Belfast Live: «Έκανε εκατομμυριούχους όλη την οικογένειά της και υπήρχαν μερικοί πολύ στενοί φίλοι της που έγιναν κι αυτοί εκατομμυριούχοι. Ήταν πολύ υποστηρικτική για τους γείτονές της και όλοι έλαβαν από μια γενναιόδωρη δωρεά. Ήταν ένα πολύ εσωστρεφές άτομο, που ήθελε να επωφεληθούν οι άλλοι από την τεράστια εύνοια της τύχης προς το πρόσωπό της».

Φέρνουν τα χρήματα ευτυχία;
Σε μια αποκαρδιωτική παραδοχή, που έγινε γνωστή, η Μάργκαρετ είχε δηλώσει ότι η μεγάλη νίκη δεν της έφερε «τίποτα άλλο παρά θλίψη». Το 2013, μετά τη νίκη της στο Euromillions, η Μάργκαρετ κλείσθηκε, με δικαστική απόφαση, σε ψυχιατρικό ίδρυμα για τέσσερις μήνες. Μετά την απόλυσή της, προσέλαβε έναν δικηγόρο για να αμφισβητήσει την απόφαση να την θέσουν υπό ψυχιατρικό περιορισμό. Είχε πει σε μια τοπική εφημερίδα: «Διαφωνώ απόλυτα με αυτό που συνέβη, αλλά κανείς δεν με ακούει .Φαίνεται ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα παρά να καθίσω εδώ και να περιμένω μέχρι να δικασθεί η έφεσή μου».

Μόλις δύο χρόνια μετά το τζάκποτ, το 2015, η Μάργκαρετ καταδικάστηκε για επίθεση σε οδηγό ταξί και διατάχθηκε να κάνει 150 ώρες κοινωφελούς εργασίας. Παραδέχτηκε ότι προκάλεσε υλικές ζημιές στα τζάμια της καμπίνας του ταξί και στο σύστημα πλοήγησης κατά τη διάρκεια του περιστατικού έξω από το σπίτι της.

Η Μάργκαρετ Λάφρεϊ τον Οκτώβριο του 2016 έκανε μια απελπισμένη έκκληση για βοήθεια και αναφέρθηκε στις «ακραίες δυσκολίες» της: Έστειλε μια προσωπική επιστολή στο BBC σε μια προσπάθεια να της πάρουν συνέντευξη ώστε να μιλήσει δημόσια για τα βάσανά της. Ήθελε να ανοίξει την καρδιά της για τον αρνητικό τρόπο που η μεγάλη της τύχη στο τζακ ποτ είχε επηρεάσει τη ζωή της. Έγραφε: «Έχοντας υπομείνει 40 χρόνια μιας δυστυχισμένης ζωής πριν από τη νίκη μου, θα ήθελα να εκθέσω σε όλους τις ακραίες δυσκολίες και τις απίστευτες συνθήκες που εμφανίσθηκαν στο δρόμο μου. Μέχρι τώρα, ήμουν πολύ απρόθυμη στο να μιλήσω για όλα όσα μου συνέβησαν πριν και μετά, αλλά θα ήθελα να αποκαλυφθεί η αληθινή ιστορία της ζωής μου και αυτά που μου έχουν συμβεί τώρα, αν αυτό είναι δυνατό». Όμως από το BBC δεν δόθηκε συνέχεια.

Δύο χρόνια αργότερα, καταδικάσθηκε να πληρώσει σε έναν πρώην υπάλληλό της 30.000 λίρες αποζημίωση, αφού το Δικαστήριο έκρινε ότι επέδειξε σε βάρος του κακοποιητική συμπεριφορά και στη συνέχεια τον απέλυσε για λόγους εκδίκησης. Προσέβαλε την απόφαση, αλλά η έφεση απορρίφθηκε.

Την επόμενη χρονιά, το 2019, η Μάργκαρετ είπε ότι η νίκη της στο Euromillions την είχε στείλει στην κόλαση και πάλι πίσω και ότι της κατέστρεψε τη ζωή. Και πρόσθεσε: «Έχω ζήσει έξι χρόνια με αυτό. Δεν είμαι θρήσκα, αλλά αν υπάρχει Κόλαση, βρέθηκα εκεί. Ήταν τόσο άσχημα. Έφθασα να ζυγίζω 35 κιλά...»
Μετά τη μεγάλη νίκη και το μοίρασμα των εκατομμυρίων της στην οικογένεια και στους φίλους της, η Μάργκαρετ άρχισε να αγοράζει ακίνητα στην πόλη της - συμπεριλαμβανομένου του εμβληματικού πρώην εργοστασίου κλωστοϋφαντουργίας Herdman's Hill στο Sion Mills, για 1 εκατομμύριο λίρες. Σχεδίαζε να μετατρέψει το εγκαταλελειμμένο παλιό εργοστάσιο, που είχε κτισθεί το 1835 και κάποτε απασχολούσε 1.200 εργαζόμενους, σε μεγάλο κέντρο αναψυχής και τουρισμού με σκοπό να δημιουργήσει θέσεις εργασίας στην περιοχή. Ωστόσο, το κτίριο έγινε στόχος εγκληματιών και πυρπολήθηκε αρκετές φορές με το πρότζεκτ αυτό να μην ολοκληρώνεται. Η Μάργκαρετ μπλέχτηκε επίσης σε μια αντιδικία με το Sion Mills Cricket Club, το οποίο χρησιμοποιούσε την έκταση που ανήκε στο παλιό εργοστάσιο, για τις προπονήσεις των μελών του, μέχρι που κατέληξαν σε κάποιον διακανονισμό μεταξύ τους.

Με σκοπό να φέρει ευημερία στην πόλη της, η Μάργκαρετ αγόρασε επίσης την τοπική παμπ «The Greyhound» και σχεδίασε να χτίσει 18 οικονομικά σπίτια στην περιοχή για να εγκατασταθούν οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.

Ένα άλλο όνειρο της Μάργκαρετ ήταν να χτίσει το σπίτι των ονείρων της για να ζήσει εκεί, με το όνομα «The Barn», το οποίο θα ήταν χτισμένο σε ύψωμα και θα είχε θέα ολόκληρη την πόλη της. Το σπίτι, αξίας περίπου ενός εκατομμυρίου λιρών έχει στην πρόσοψη γυάλινο γκαράζ, που εξακολουθεί να περιέχει τα κλασικά οχήματά της, όπως ένα VW Beetle, ένα κίτρινο Mini, ένα φορτηγό VW, ένα Land Rover και μια λευκή vintage μοτοσικλέτα. 
Όσο το σπίτι κτιζόταν, η Μάργκαρετ αγόρασε ένα άδειο μπανγκαλόου απέναντι και εγκαταστάθηκε εκεί για να παρακολουθεί τις εργασίες. Ο Πωλ Γκάλαχερ είπε: «Χρειάστηκε πολλή δουλειά και μόλις πρόσφατα τελείωσε. Εκείνη ήταν εκεί καθημερινά, επιβλέποντας τους κατασκευαστές». Αλλά αφού μετακόμισε στο σπίτι, αποφάσισε ότι ήταν πολύ μεγάλο για εκείνη και επέστρεψε στο διπλανό μπανγκαλόου της, όπου ζούσε με τα δύο αγαπημένα της τεριέ.

«Ένα ακόμη βότσαλο στην παραλία»
Ο αιφνίδιος θάνατός της δεν αντιμετωπίζεται ως ύποπτος αλλά ως ένα τραγικό τέλος στα χρόνια προβλήματά της. Ο αδερφός της Μάργκαρετ, Πολ Λάφρεϊ, αποκάλυψε ότι πέθανε μόνη της αφού αρνήθηκε να ζητήσει ιατρική βοήθεια για σοβαρή ασθένεια τις τελευταίες δύο εβδομάδες. «Ήταν πολύ άρρωστη για μερικές εβδομάδες, αλλά αρνήθηκε να πάει στο γιατρό ή στο νοσοκομείο. Ήταν πολύ αδύναμη». Είπε ακόμη ότι περιμένει να μάθει την αιτία του θανάτου της- αποκλείει την αυτοκτονία- και πώς η ζωή της σημαδεύτηκε από ψυχικές ασθένειες, αφήνοντάς την δυνητικά ευάλωτη σε άτομα που την εκμεταλλεύτηκαν. Αποκάλυψε επίσης ότι είχε αποκοπεί σε μεγάλο βαθμό από την οικογένειά της τα τελευταία έξι χρόνια αφού χάρισε από 1 εκατομμύριο λίρες σε καθένα από τα πέντε αδέρφια της.

Ο Πολ είπε στη MailOnline ότι η αδερφή του είχε αγωνιστεί πολύ να διαχειρισθεί αυτή την τεράστια νίκη της στο Euromillions. «Ήταν πάρα πολύ για τη Μάργκαρετ να διαχειρισθεί όλο αυτό που της συνέβη. Ήταν πολλά τα χρήματα. Εγώ δεν θα μπορούσα να το αντιμετωπίσω, προσωπικά δεν θα το ήθελα. Όλοι προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε τη Μάργκαρετ όλα αυτά τα χρόνια, αλλά εκείνη απλά δεν ήθελε να ξέρει ότι είχε σοβαρό ψυχικό πρόβλημα, αυτό είναι το συμπέρασμα. Είχε ψυχική ασθένεια».

Ο Πολ αποκάλυψε επίσης ότι η αδελφή του είχε καταρτίσει λεπτομερή σχέδια με τον δικηγόρο της για την κηδεία της, τα οποία δεν θα περιλαμβάνουν καμία μορφή θρησκευτικής τελετής. Η τελευταία της επιθυμία ήταν να αποτεφρωθεί και η στάχτη της να σκορπιστεί στην παραλία Marble Hill στο Donegal, όπου πέρασε χαρούμενες παιδικές διακοπές. Να γίνει κι΄ αυτή, όπως η ίδια έλεγε, «ένα ακόμη βότσαλο της παραλίας…».

Απέκτησε e-shop ΔΩΡΕΑΝ

Μέλι Γεωργάκα

Μέλι Γεωργάκα
Αρναία Χαλκιδικής

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ]$type=three$m=0$readmore=hide$va=0$l=0$sn=0$hide=home$c=12

Όνομα

Αγιον Ορος Άγιος Μάμας Άγιος Στυλιανός Αγρίνιο Αδωνις Γεωργιάδης Αθλητικα Αθλητικά Αϊτή Αλγερία Αλόννησος Αμυνα Αμφιλοχία Αμφίπολη αναισθησιολόγος Ανδρέας Μικρούτσικος Ανθή Σαλαγκούδη Αντώνης Κανάκης απαγωγή ΑΠΘ Απόστολος Γκλέτσος ΑΡΗΣ Ασπροβάλτα Αστεία Αττική Αυστραλία Αυτοκινητο Αυτοκίνητο αυτοκτονία Αφγανισταν Αφγανιστάν Αφροδίτη Μπάρμπα Αχαΐα Βαλκάνια Βαρουφάκης Βελβεντό Βέλγιο Βελόπουλος Βέρτης βιτριόλι Βόλος Βουλγαρία Βραζιλία Γαλάζιες Σημαίες Γαλλία Γεωργία Γιάννης Αντετοκούνμπο Γιώργος Ανατολάκης Γκάλης Γλυκά Νερά Γνώμη Γυναικα δασική πυρκαγιά Δάφνη Δέσποινα Βανδή Δήμητρα Λίανη Δημήτρης Παπαδημούλης Δήμος Αριστοτέλη δημοσιοποίηση εγκληματιών δημοσκόπηση διακοπή νερού Διακοπή ρεύματος Διάστημα Διατροφή Διεθνή Δικαιοσύνη δολοφονία Δράμα Εβρος Εγκλημα Έγκλημα Εγνατία Οδός Εκκλησία Εκλογές 2019 Ελενα Παπαρίζου Έλενα Πολυχρονοπούλου Ελενα Ράπτη Ελλαδα Ελλάδα Ελληνικό Ελληνοτουρκικά εμβόλια εμβόλιο ΕΝΦΙΑ εξαφάνιση Εξοδος έξοδος επιδόματα Επιχειρησεις Επιχειρήσεις ΕΠΟ Εργασιακά εργατικό δυστύχημα Ερέτρια ΕΡΤ Εύβοια Εύοσμος Ευρωπαϊκή Ένωση ΕΦΕΤ εφορία Ζαγοράκης Ζάκυνθος Ζέρβας Ζώδια Ηλεία ΗΠΑ Ηράκλειο Θανάσης Πλεύρης θείος Θερμαϊκός Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη απάτη Ιαπωνία ιερέας Ινδία Ιος Ισλαμιστές Ισπανία Ισραήλ Ιταλία Ιωάννα Τούνη Ιωάννινα Καβάλα Καιρός Καλαμαριά καραμπόλα Καρανίκας κάρτα Ελευθερίας κατασκήνωση Κατερίνα Καινούργιου Κατερίνη καυσωνας καύσωνας Κερατέα Κέρκυρα Κεφαλονιά Κιλκίς Κίνα ΚΙΝΑΛ Κινηματογράφος κινητό κοινωνια Κοινωνία κομμωτής Κόρινθος κοροναϊός Κορωναϊός Κόσμος Κούγιας Κρήτη ΚΤΕΛ Κύπρος Λαμία Λάρισα Λατινοπούλου Λέσβος Λευκορωσία Λιμενικό Σώμα Λίνα Μενδώνη μαγειρική Μαϊάμι Μακεδονία Μάλτα Μαρία Ιωαννίδου Μάρω Βαμβουνάκη Μασούτης ΜΑΤ μέδουσες μερομήνια Μετρό Μητροπολίτης Μεσσηνίας Μίκης Θεοδωράκης Μίλτος Τεντόγλου Μιχάλης Βιτζηλαίος Μιχάλης Ιατρόπουλος Μουσική Μπαντέρας Μπέος Μπουτάρης Μύκονος Νατάσα Κουβελά Ναύπακτος Ναυτιλία Νέα Ζηλανδία Νίκαια Νορβηγία Νοσοκομείο Γεννηματάς Ξάνθη ΟΑΣΘ οικοδόμοι Οικονομία όλα Θεσσαλονίκη Όλγα Κεφαλογιάννη Ολλανδία Ολυμπιάδα Χαλκιδικής Ολυμπιακοί Αγώνες Ολυμπος Παγκράτι παθολόγος παιδεία Παλλήνη Παναγιώτης Ψωμιάδης Πανελλήνιες Πανόραμα ΠΑΟΚ Πάργα Πάρος Πάτρα Παύλος Πολάκης Περαία Περιβάλλον Περιεργα περίεργα Περιφερειακή οδός Πέτρος Φιλιππίδης Πέτσας Πευκοχώρι Πιερία ποδόσφαιρο Πολεμική Αεροπορία πολιτική Πολίχνη πόλο πορείες Πούτιν Πυλαία Πύργος Ηλείας πυρκαγιά Ραφήνα Ρέθυμνο Ρόδος ρομά Ρωσία Σάκης Αρναούτογλου Σαντορίνη σεισμός Σέρρες Σκλαβενίτης Σκόπια Σνικ Σουηδία Σοφία Βόσσου Στάθης Αγγελόπουλος ΣτΕ Στέφανος Ντούσκος συγκεντρώσεις συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ Σύρος Σχεσεις Σχέσεις Σώρρας ταξί Ταχιάος Τεχνες-Πολιτισμος Τεχνολογία Τζόκερ Τζούλια Νόβα Τόλης Βοσκόπουλος Τουρισμος Τουρισμός Τουρκία Τριανδρία Τριαντάφυλλος Μηταφίδης Τροχαία Τροχαίο Τσίπρας Τσιτσιπάς Υγεία φαγητό φακελάκι Φάνης Χριστοδούλου Φιλίτσα Καλογεράκου Φολέγανδρος Φύση φυσικό αέριο Φωτογραφια Φωτογραφία Φώφη Γεννηματά Χαλκηδόνα Χαλκίδα Χαλκιδικη Χαλκιδική Χανιά Χανιώτη Χαρδαλιάς Χρηστικα Χρηστικά Χριστίνα κεφάλα Χριστίνα Μπόμπα Χρυσηίδα Δημουλίδου Χρυσοχοΐδης ωράριο λειτουργίας Aστυνομικα νεα Aegean Amber allert American Football Ant1 Champions League Don Leon Erdogan facebook fake news Game of chefs Hollywood instagram Internet jewels Lidl Lifestyle lockdown Mad Clip Media missing allert NFL Pfizer Power of Love Quiz sl slideshow super league video
false
ltr
item
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!: Κέρδισε στο τζακ-ποτ 35 εκατ. ευρώ και πέθανε 8 χρόνια μετά, με μόνη συντροφιά δύο σκυλάκια
Κέρδισε στο τζακ-ποτ 35 εκατ. ευρώ και πέθανε 8 χρόνια μετά, με μόνη συντροφιά δύο σκυλάκια
Κέρδισε στο τζακ-ποτ 35 εκατ. ευρώ και πέθανε 8 χρόνια μετά, με μόνη συντροφιά δύο σκυλάκια
https://1.bp.blogspot.com/-GfV3jZYJR1Y/YTp5wiRUKrI/AAAAAAADhHk/znvaLynUw0wcACuvXkGI891xKE9n62ntgCLcBGAsYHQ/w640-h360/%25CE%259C%25CE%25AC%25CF%2581%25CE%25B3%25CE%25BA%25CE%25B1%25CF%2581%25CE%25B5%25CF%2584%2B%25CE%259B%25CE%25AC%25CF%2586%25CF%2581%25CE%25B5%25CF%258A.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-GfV3jZYJR1Y/YTp5wiRUKrI/AAAAAAADhHk/znvaLynUw0wcACuvXkGI891xKE9n62ntgCLcBGAsYHQ/s72-w640-c-h360/%25CE%259C%25CE%25AC%25CF%2581%25CE%25B3%25CE%25BA%25CE%25B1%25CF%2581%25CE%25B5%25CF%2584%2B%25CE%259B%25CE%25AC%25CF%2586%25CF%2581%25CE%25B5%25CF%258A.jpg
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!
https://www.olathessaloniki.com/2021/09/kerdise-35-ekat-euro-kai-ta-moirase.html
https://www.olathessaloniki.com/
https://www.olathessaloniki.com/
https://www.olathessaloniki.com/2021/09/kerdise-35-ekat-euro-kai-ta-moirase.html
true
65558835043622369
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy