Προς μίνι lockdown οδεύει η Θεσσαλονίκη - Γεμίζουν οι εντατικές και πάλι


Σε καθεστώς "μίνι lockdown" αναμένεται να μπει η Θεσσαλονίκη, αφού η επιδημιολογική επιβάρυνση είναι μεγάλη και αναμένονται σύντομα ανακοινώσεις για περιοριστικά μέτρα.

Στο "κόκκινο επίπεδο" προβλέπονται :


  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μετά τη σημερινή σύσκεψη της επιτροπής των επιδημιολόγων που μελέτησαν τους δείκτες σε κάθε περιοχή της χώρας, έγινε εισήγηση για ένταξη της Θεσσαλονίκης σε επίπεδο αυξημένου συναγερμού.

Η αυξητική τάση των κρουσμάτων κορονοϊού είναι ίδια, αλλά η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία από τους γειτονικούς νομούς που είναι στο κόκκινο είναι μεγάλη και αυτό οδηγεί στην αναβάθμιση του επιπέδου κινδύνου.

Αύριο αναμένεται να αποφασιστεί αν η Θεσσαλονίκη θα μπει στο κόκκινο, όπως και και ποιες άλλες περιοχές, μεταξύ των οποίων είναι και η Λάρισα.

Άλλωστε, το επιδημιολογικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα προβληματίζει και προκαλεί ανησυχία, λόγω της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης και των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζουν ορισμένες από τις περιοχές, όπως είναι οι συχνές επισκέψεις ταξιδιωτών από όμορες χώρες και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Προβληματισμό προκαλεί η επιδημιολογική εικόνα σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας κυρίως, αφού η σημερινή έκθεση του ΕΟΔΥ δείχνει επιβάρυνση όσαν αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, από τα 2.978 νέα κρούσματα κορονοϊού του τελευταίου 24ώρου, τα 560 εντοπίστηκαν στο Λεκανοπέδιο και τα 435 στη Θεσσαλονίκη. 

Στο "κόκκινο" είναι η Λάρισα με 183 και η Καβάλα με 122, ενώ μεγάλος είναι ο αριθμός των νέων λοιμώξεων και σε Πιερία, Πέλλα και Ημαθία.

Να σημειωθεί ότι χθες Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, από τα συνολικά 2.130 κρούσματα, τα 426 καταγράφηκαν στην Αττική και τα 325 στη Θεσσαλονίκη.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη