ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ καταψήφισαν την τιμωρία για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού



Νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης προκαλεί η καταψήφιση εκ μέρους της αντιπολίτευσης στη Βουλή, της τροπολογίας του υπουργείου Υγείας που προβλέπει αυστηρές κυρώσεις και βαριά πρόστιμα, σε όσους εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Με ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατηγορεί ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για "πράξη ακραίας πολιτικής υποκρισίας και καταστροφικού καιροσκοπισμού" και για "ηθική και πολιτική κάλυψη της παρανομίας".

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά διά του τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Ξανθού ότι η Κουμουνδούρου είναι κατά της "γενικευμένης και τιμωρητικής υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών", αλλά υπέρ του καθολικού εμβολιασμού, και κατηγορεί τη ΝΔ ότι διαστρεβλώνει τις θέσεις του. Υποστηρίζει δηλαδή ότι δεν καταψήφισε τα πρόστιμα, αλλά τις γενικά τις κυρώσεις για όσους αρνούνται τους εμβολιασμούς...


Υπενθυμίζεται ότι υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ. Από την πλευρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 καταψήφισαν, ενώ το ΚΙΝΑΛ απείχε από την ψηφοφορία και το ΚΚΕ δήλωσε "παρών".

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη