Τα μεγάλα έργα που αλλάζουν το πρόσωπο της Θεσσαλονίκης

SHARE:


Το μεγάλο τεχνολογικό πάρκο ΤhessINTEC, ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, η αναγέννηση της Αγοράς Μοδιάνο, νέα ξενοδοχεία και έντονο ενδιαφέρον από μεγάλους παίκτες ενισχύουν το προφίλ της πόλης σε όλους τους τομείς - και πολύ περισσότερο στον χώρο των επενδύσεων και του επιχειρείν

Από την Αγορά Μοδιάνο που φιλοδοξεί να αποτυπώσει την πολιτιστική δυναμική στο κέντρο της πόλης μέχρι το ΤhessINTEC που αντίστοιχα φιλοδοξεί να δώσει την τεχνολογική διάσταση της σύγχρονης Θεσσαλονίκης, και φυσικά το πλάνο ανάπλασης της ΔΕΘ, η συμπρωτεύουσα αλλάζει πρόσωπο.

Τα νέα projects ενισχύουν την εικόνα της πόλης σε όλους τους τομείς και πολύ περισσότερο στον χώρο των επενδύσεων και του επιχειρείν, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα -πέραν των εγχώριων- των ξένων εταιρειών που εγκαθίστανται σταδιακά στη συμπρωτεύουσα.

Εταιρείες που μπορεί να είχαν εμπορική παρουσία στην Ελλάδα, τώρα έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να δημιουργήσουν τμήματα Ερευνας και Τεχνολογίας στο δεύτερο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας, στο νέο Τεχνολογικό Πάρκο που θα είναι έτοιμο έως το 2024, ενώ την ίδια στιγμή τρέχει αυτή την περίοδο η εκδήλωση ενδιαφέροντος που έχει απευθύνει ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) για την αξιοποίηση κτιριακών εγκαταστάσεων και logistics εντός της λιμενικής ζώνης. Nέες αφίξεις οσονούπω υπάρχουν και στον τομέα της φιλοξενίας, με χαρακτηριστική την επιστροφή του ιστορικού «Ολυμπος Νάουσα» που αποκτά τώρα δεύτερη ζωή, πέραν των υπόλοιπων νέων πεντάστερων που έχουν δρομολογηθεί από εγχώριους αλλά και ξένους παίκτες.


Ενδιαφέρον από μεγάλους «παίκτες»
«Βλέπουμε το τελευταίο διάστημα μεγαλύτερη κινητικότητα στην αγορά επαγγελματικών ακινήτων, με ουκ ολίγες εταιρείες να θέλουν να εγκατασταθούν στη Θεσσαλονίκη, ενώ εσχάτως υπάρχει πολύ σοβαρή ζήτηση στον τομέα των logistics για καλά “προϊόντα” σε καίριες τοποθεσίες», σχολιάζει στο «business stories» o κ. Δημήτρης Τζιβράς, διευθυντής του γραφείου Θεσσαλονίκης της CBREAtria, προσθέτοντας ότι επενδύσεις όπως αυτές της Pfizer, της Cisco και νωρίτερα της Deloitte έχουν κινητοποιήσει το ενδιαφέρον και άλλων μεγάλων «παικτών» για εγκατάσταση στη Θεσσαλονίκη.

Σε αυτή τη συγκυρία το πρόβλημα έλλειψης σύγχρονων γραφειακών χώρων υψηλών προδιαγραφών είναι απτό όπως φαίνεται από τη ζήτηση εταιρειών (βλ. ΕΥ, Accenture κ.ά.), ενώ δεν είναι τυχαίο ότι ήδη η γνωστή εταιρεία ανάπτυξης Dimand προωθεί νέα επένδυση, ύψους 35 εκατ. ευρώ, στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης για ένα «πράσινο» business park απέναντι από το παλιό ΦΙΞ, κοντά στο λιμάνι και τα δικαστήρια και σε άμεση σύνδεση με το κέντρο της πόλης. Στην πρώτη φάση του έργου, το οποίο ήδη σε μεγάλο βαθμό είναι προσυμφωνημένο για μισθώσεις, θα κατασκευαστούν κτίρια σε 15.000 τ.μ., με το επόμενο στάδιο να περιλαμβάνει 16.000 τ.μ. νέων γραφειακών χώρων και τους επιτελείς της εταιρείας, με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Ανδριόπουλο, να εκτιμούν ότι η περιοχή θα μετεξελιχθεί σε επιχειρηματικό κόμβο.


Στον τομέα των logistics οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη βρίσκεται στην τελική ευθεία μία νέα συμφωνία από πλευράς μεγάλου θεσμικού του εγχώριου real estate για την αγορά χώρων υψηλών προδιαγραφών άνω των 15.000 τ.μ. στην περιοχή της Σίνδου. Οι μεγάλοι θεσμικοί του real estate, εγχώριες Επενδυτικές Ακινήτων αλλά και funds, έχουν στραφεί ειδικά την τελευταία διετία -και λόγω της πανδημίας- σε ουκ ολίγες επενδύσεις στον συγκεκριμένο κλάδο και ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται και η επικείμενη μεγάλη εξαγορά του logistic center που αναμένεται να ανακοινωθεί προσεχώς.

Στον ίδιο τομέα, η αγορά εξετάζει την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που έχει απευθύνει έως τις 30 Σεπτεμβρίου ο ΟΛΘ σε Ελλάδα και εξωτερικό (σ.σ.: έχει κοινοποιηθεί στους πελάτες και συνεργάτες του στα Βαλκάνια, οι οποίοι ήδη χρησιμοποιούν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για τη διαμετακόμιση των φορτίων τους) για τη χρήση 22 αποθηκευτικών εγκαταστάσεων συνολικής επιφάνειας σχεδόν 68.500 τ.μ..

Οπως επισημαίνεται στη σχετική πρόσκληση, «η ΟΛΘ Α.Ε., στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής της, ενδιαφέρεται να συλλέξει και να αξιολογήσει προτάσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεών της εντός της χερσαίας ζώνης του Λιμένος, αλλά και νέων κτιριακών εγκαταστάσεων που σκοπεύει να δημιουργήσει αναφορικά με τις παρακάτω χρήσεις: αποθηκευτικές εγκαταστάσεις, εγκαταστάσεις παροχής υπηρεσιών logistics προς τρίτους (3PL), εγκαταστάσεις κέντρου διανομής αποθηκευτικής χρήσης».

Επίσης, μία νέα συμφωνία που κυοφορείται εδώ και καιρό στο real estate της συμπρωτεύουσας, αλλά τώρα φαίνεται ότι ωριμάζει, αφορά τον κλάδο των εμπορικών ακινήτων, ο οποίος μετά το σοκ που υπέστη λόγω των πανδημίας σταδιακά βρίσκει τις ισορροπίες του. Ο λόγος για τη συμφωνία αρκετών εκατομμυρίων ευρώ που προωθεί ο όμιλος Fourlis μέσω της θυγατρικής του στα ακίνητα, της Trade Estates ΑΕΕΑΠ, για την αγορά του εμπορικού – ψυχαγωγικού πόλου της Pradera στη Θεσσαλονίκη που, όπως λένε οι πληροφορίες, μπορεί να κλείσει πολύ σύντομα. Το ενδιαφέρον του ομίλου για το εν λόγω ακίνητο -για το οποίο παρεμπιπτόντως είχε ενδιαφερθεί και η Grivalia– είχε αρχίσει να ακούγεται εδώ και ενάμιση χρόνο, από τις αρχές του 2020. Στο Florida 1 Retail Park, όπως ονομάζεται το πάρκο, συνολικής επιφάνειας 20.000 τ.μ., δίπλα στο ΙΚΕΑ της Fourlis, μισθώνουν χώρους ονόματα όπως οι Jumbo, Κωτσόβολος, Moustakas Toys, Jysk, Leroy Merlin, ΑΒ Βασιλόπουλος.


Τα ξενοδοχειακά ακίνητα
Στον ξενοδοχειακό τομέα, που επίσης αναζητεί νέες ισορροπίες λόγω COVID-19, από τα πολυαναμενόμενα καινούρια projects που σύντομα θα είναι έτοιμα είναι αυτό για την αναβίωση του «Ολυμπος Νάουσα» που μετατρέπεται σε boutique ξενοδοχείο 5 αστέρων, με ένα ύψος επένδυσης άνω των 10 εκατ. ευρώ. Το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας, λόγω της πανδημίας αλλά και του όγκου των αδειών για τη μετατροπή του διατηρητέου της λεωφόρου Νίκης, έχει πάει πίσω αν ληφθεί υπόψη ότι το κτίριο, κηρυγμένο «έργο τέχνης και ιστορικό διατηρητέο μνημείο», είχε αγοραστεί στο πλαίσιο σχετικού διαγωνισμού της Εurobank πριν από τέσσερα χρόνια από την κοινοπραξία των Grivalia Hospitality και Μακεδονικά Ξενοδοχεία Α.Ε. του ομίλου Τορνιβούκα έναντι 5,46 εκατ. ευρώ.


Tην άνοιξη του 2022, πιθανότατα, θα λειτουργήσει το νέο πεντάστερο «V45» με την υπογραφή της Marriott International και του brand της Autograph Collection στα «δίδυμα» κτίρια της τεχνικής εταιρείας Μηχανική Περιβάλλοντος, στον αριθμό 45 της οδού Βασιλέως Ηρακλείου, κατόπιν της σχετικής συμφωνίας που υπεγράφη στις αρχές του καλοκαιριού. Πρόκειται για μία επένδυση συνολικού ύψους άνω των 15 εκατ. ευρώ για τη μονάδα δυναμικότητας 100 δωματίων υπό τη διαχείριση της γνωστής αλυσίδας ξενοδοχείων Ledra Hotels & Villas του ομίλου Σπανού.

Επίσης προς τα πίσω λόγω κορωνοϊού, με ορίζοντα στις αρχές του 2023, έχει πάει η νέα επένδυση από τον ισραηλινό όμιλο της Fattal στη Θεσσαλονίκη, γνωστό από τη μεγάλη επένδυση που έχει σε εξέλιξη στην Αθήνα για την ανακατασκευή του πρώην «Esperia» στη Σταδίου σε πεντάστερη μονάδα. Το πλάνο για το κτίριο που έχει αγοραστεί στην οδό Τσιμισκή 1 στα Λαδάδικα για τη δημιουργία NYX Hotel by Leonardo είναι να δημιουργηθεί «ένα πολύ σύγχρονο και μοντέρνο ξενοδοχείο στο καλύτερο σημείο της Θεσσαλονίκη, με μπαρ, club και ταράτσα με θέα», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά από τον όμιλο.

Οι Ισραηλινοί δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας, εξ ου και η ιδιαίτερα κινητική στην Ελλάδα Brown Hotels έχει ήδη τοποθετηθεί στη συμπρωτεύουσα με δύο projects, αυτό για το ιστορικό ξενοδοχείο «Βιέννη» που θα έχει δυναμικότητα 77 δωματίων και την παλιά διατηρητέα καπναποθήκη του 1930 σε τεχνοτροπία art deco στην οδό Δωδεκανήσου για τη μετατροπή της σε ξενοδοχειακή μονάδα 40 δωματίων και 4 σουιτών.

Η Αγορά Μοδιάνο
«Μία αγορά τροφίμων νέας γενιάς που θα αντανακλά τον πολιτιστικό δυναμισμό της πόλης». Ετσι περιγράφουν οι επιτελείς της την επόμενη μέρα της Αγοράς Μοδιάνο, που αναμένεται να λειτουργήσει με τη νέα της εικόνα από το Fais Group την επόμενη χρονιά, πιθανότατα από το δεύτερο τρίμηνο του έτους. «Η Αγορά Μοδιάνο πρόκειται να γίνει ξανά το ζωντανό ορόσημο της Θεσσαλονίκης, όπως ξεκίνησε από τον ιδρυτή της, Ελι Μοδιάνο, το 1930. Οραμά μας, η αποκατάσταση του μνημείου της Αγοράς Μοδιάνο με χρήση σύγχρονης οικοδομικής τεχνολογίας, για την αναβίωση της μεγαλύτερης και ομορφότερης σκεπαστής αγοράς της πόλης, προσφέροντας σε όλους τους κατοίκους και τουρίστες τη μοναδική εμπειρία της γαστρονομικής κουλτούρας της Θεσσαλονίκης.


Η Αγορά Μοδιάνο αναγεννάται και αναδεικνύεται σε μία σύγχρονη αγορά τροφίμων, που θα διατηρεί τον χαρακτήρα, τη μορφή και την παλιά της αίγλη.

Ενας πραγματικός παράδεισος για τους λάτρεις του φαγητού, αφού θα στεγάζει υψηλής ποιότητας τρόφιμα, μία πολυπολιτισμική αγορά που θα συγκεντρώνει μοναδικές γεύσεις και προϊόντα από όλο τον κόσμο, από είδη πρώτης ανάγκης μέχρι πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα και από τοπικά ελληνικά προϊόντα μέχρι προϊόντα fairtrade και παραδοσιακά προϊόντα από διάφορες χώρες του κόσμου».
Η Αγορά Μοδιάνο, η «Κεντρική Αγορά της Πόλης», θα αποτελέσει όχι μόνο μία απλή σκεπαστή αγορά, αλλά και χώρο συγκέντρωσης και επικοινωνίας που θα αντανακλά τον πολιτιστικό δυναμισμό της πόλης, αφού θα δημιουργηθούν χώροι πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Οσον αφορά στις αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, στο ισόγειο της Στοάς θα λειτουργήσουν περίπου 70 καταστήματα τα οποία θα χωρίζονται ανά ομάδες, ανάλογα με το είδος τροφίμων που θα διαθέτουν. Στους δύο εξώστες, στο βόρειο και νότιο τμήμα της Αγοράς, θα λειτουργήσουν καταστήματα εστίασης.


Το Πάρκο Καινοτομίας
Αν επιβεβαιωθεί η δεδηλωμένη πρόθεση της Πολιτείας να διευκολύνει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες αδειοδότησης του έργου, η υλοποίησή του μπορεί να ξεκινήσει την άνοιξη του 2022 και η ολοκλήρωση των υποδομών και των κτιριακών εγκαταστάσεων της α’ φάσης των 25.000 τ.μ. να επιτευχθεί μέχρι τα μέσα του 2024.

Ο λόγος για το «Ελληνικό της Θεσσαλονίκης», όπως αποκαλείται λόγω του μεγέθους και της εμβληματικότητάς του το Κέντρο Καινοτομίας και Τεχνολογίας Θεσσαλονίκης ThessINTEC (Thessaloniki Innovation & Technology Center), που αποτελεί πρωτοβουλία του ιδιωτικού τομέα, με τη συμμετοχή των φορέων της πόλης και την υποστήριξη της Πολιτείας. Το έργο θα δημιουργηθεί σε μια προνομιακή έκταση 760 στρεμμάτων που παραχώρησε το Δημόσιο ειδικά για το ThessINTEC, για περίοδο 99 ετών, στον Δήμο Θερμαϊκού, δίπλα στο αεροδρόμιο, με την πρώτη φάση να αφορά κεφάλαια 70 εκατ. ευρώ, ενώ ήδη υφίστανται υπογεγραμμένα ΜοU (μνημόνια συναντίληψης) για προκρατήσεις στο 93% των κτιριακών υποδομών από περίπου 100 επιχειρήσεις και ερευνητικά ιδρύματα με προϋπολογιζόμενες επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ εντός δεκαετίας.


«Το έργο έχει δομικό χαρακτήρα, στοχεύει να αλλάξει το μέχρι σήμερα παραγωγικό μοντέλο στους τομείς της Τεχνολογίας, της Ερευνας και της Ανάπτυξης στην Ελλάδα. Στόχος, να γίνει από εσωστρεφές διεθνώς ανταγωνιστικό, με πρωτότυπα και καινοτόμα προϊόντα που θα προέρχονται κατόπιν της έρευνας και ανάπτυξης των επιχειρήσεων, γιατί όσο κι αν έχει υπάρξει βελτίωση τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα δεν παύει να είναι πίσω όσον αφορά τη διασύνδεση πανεπιστημιακών, ερευνητικών φορέων και επιχειρήσεων», σχολιάζει στο «b.s.» o κ. Νίκος Ευθυμιάδης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. «Το ThessINNTEC λοιπόν στοχεύει ακριβώς σε αυτό, στη συνεργασία όλου του οικοσυστήματος που θα φέρει καινοτόμα ελληνικά προϊόντα με καλύτερες τιμές και ποσότητες στην αγορά. Στην υπόλοιπη Ευρώπη υπάρχουν 366 τέτοιου είδους κέντρα και στην Ελλάδα κανένα, επομένως είναι εύλογη η ανάγκη να υπάρξει αυτή η εκ βάθρων αλλαγή στην αγορά», προσθέτει ο ίδιος.


Ποιοι θα εγκατασταθούν; Καταρχάς συμπράξεις καινοτόμων εξωστρεφών επιχειρήσεων με ερευνητικά εργαστήρια ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων, νεοφυείς επιχειρήσεις, startups/spinoffs, τμήματα Ερευνας και Τεχνολογίας (R&D) καινοτόμων επιχειρήσεων, εγχώριοι και διεθνείς επενδυτές.
Στη συγκεκριμένη έκταση θα δημιουργηθούν σύγχρονες εγκαταστάσεις έρευνας και επιχειρηματικότητας, ενώ θα αναπτυχθούν συνέργειες (mega projects) για την ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων με στόχο την παγκόσμια αγορά.

Τα 6 mega projects στα οποία θα επικεντρωθεί αρχικά το ερευνητικό έργο που θα παραχθεί στο Πάρκο αφορούν τους παρακάτω κλάδους:

■ MP1: Προηγμένα υλικά και διαδικασίες βιομηχανικής παραγωγής

■ MP2: Εφαρμογές εύκαμπτων οργανικών υλικών Νανοτεχνολογίας

■ MP3: Τεχνητή Νοημοσύνη και εφαρμογές προσομοίωσης

■ MP4: Καινοτόμες λύσεις καθαρής ενέργειας

■ MP5: Ανάπτυξη δεξιοτήτων για ένταξη καινοτόμων λύσεων στις επιχειρήσεις και την εφοδιαστική αλυσίδα

■ MP6: Τεχνολογίες και εφαρμογές κινητικότητας του μέλλοντος

Με βάση το πλάνο, το ThessINTEC θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα Κέντρα Καινοτομίας και Τεχνολογίας στην Ευρώπη, που τα επόμενα 5-10 χρόνια θα προσελκύσει επενδύσεις από επιχειρήσεις τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, με συνολικό οικονομικό αποτέλεσμα πάνω από 500 εκατ. ευρώ, δημιουργία σταδιακά 7.000 θέσεων εργασίας και συμβολή 2% στο ΑΕΠ της Κεντρικής Μακεδονίας. Hδη περισσότερες από 100 επιχειρήσεις και ερευνητικές ομάδες έχουν εκδηλώσει εγγράφως την πρόθεσή τους να συνεργαστούν και να συν-εγκατασταθούν στους χώρους του ThessINTEC, μεταξύ αυτών και ξένες εταιρείες που μπορεί να έχουν εμπορική παρουσία στην Ελλάδα, πλέον όμως σκοπεύουν να επενδύσουν και στο κομμάτι της έρευνας – τεχνολογίας.

Σε συνέχεια της ειδικής νομοθετικής ρύθμισης που ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή το 2020 για τις λεπτομέρειες και το θεσμικό πλαίσιο για τη δημιουργία του ThessINTEC, ο ιδιωτικός τομέας συμμετέχει στη μετοχική σύνθεση με ποσοστό 58%, ενώ ο δημόσιος με 42%. Στους μετόχους από πλευράς του Δημοσίου είναι ενδεικτικά η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας Α.Ε., ο Δήμος Θερμαϊκού, το ΕΚΕΤΑ, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Διεθνές Πανεπιστήμιο. Από πλευράς του ιδιωτικού τομέα είναι ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, οι Μυτιληναίος, Αλουμύλ, Κleemann, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, Ελληνικός Χρυσός, Κ&Ν Ευθυμιάδης, Raycap κ.ά.

Η ThessINTEC A.E. έχει εξασφαλίσει μέσω δωρεών την κάλυψη του κόστους των μελετών και ενεργειών που απαιτούνται για την πλήρη χωροθέτηση, πολεοδόμηση και αδειοδότηση του έργου, καθώς και για την ωρίμανση του φακέλου χρηματοδότησής του. Τον Ιούνιο του 2021 κατατέθηκε ο σχετικός φάκελος στις υπηρεσίες του ΥΠΕΝ και οι απαραίτητες ενέργειες προβλέπεται να ολοκληρωθούν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022.

Η χρηματοδότηση του έργου περιλαμβάνει έναν συνδυασμό ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών κεφαλαίων, κοινοτικών πόρων και δανεισμού από ευρωπαϊκή τράπεζα. Η α’ φάση του αφορά την υλοποίηση των βασικών υποδομών για το σύνολο της έκτασης και το 10% των κτιριακών εγκαταστάσεων που περιλαμβάνει το Master Plan του ThessINTEC. Η υλοποίηση του υπόλοιπου 90% των κτιρίων προβλέπεται να αναπτυχθεί καθαρά και μόνο με ιδιωτικά κεφάλαια επενδυτών στους οποίους θα μπορούν να παραχωρηθούν (leasing) επιμέρους τμήματα της συνολικής έκτασης για κατασκευές εργαστηριακών χώρων, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας και τις προδιαγραφές του ThessINTEC.

Ειδικά σε σχέση με τη χρηματοδότηση των αρχικών υποδομών (70 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ), είναι ήδη διασφαλισμένα συνολικά 41 εκατ. ευρώ, 35 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, 3 εκατ. ευρώ από δωρεές επιχειρήσεων και επιπλέον 3 εκατ. ευρώ από τον πρώτο επενδυτή, το Εθνικό Κέντρο Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης – ΕΚΕΤΑ. Υπό διαπραγμάτευση είναι επιπλέον χρηματοδοτήσεις από άμεσα υποψήφιους επενδυτές, το ΑΠΘ, το BeerSheva – TechPark, το Cyber Security Center, κεφάλαια από Ελλάδα, ΗΠΑ, Ισραήλ και Κίνα.

Στους πιο μεσοπρόθεσμους επενδυτές συγκαταλέγονται μεγάλα ονόματα όπως οι Amazon, Huawei, EY κ.ά., πέραν φυσικά των δωρεών που θα προκύψουν από ιδρύματα ή μακροπρόθεσμα δάνεια από ευρωπαϊκά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπως οι ΕΙΒ, EBRD κ.ά. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα ενεργειών, το 2022 προβλέπεται η εφαρμογή των οριστικών τεχνικών μελετών και η κατασκευή των βασικών έργων υποδομής που απαιτεί ο νόμος περί Επιχειρηματικών Πάρκων.

Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2024 με την κατασκευή των υπόλοιπων έργων υποδομής και των κτιριακών εγκαταστάσεων που προορίζονται για τη συνεγκατάσταση καινοτόμων επιχειρήσεων, ερευνητικών ιδρυμάτων, νεοφυών επιχειρήσεων στο πλαίσιο των 6 μέχρι σήμερα mega projects που περιλαμβάνει η α’ φάση του ThessINTEC, με τον προϋπολογισμό των 70 εκατ. ευρώ.

Το 2026, στα 100 χρόνια της έκθεσης, προγραμματίζεται να λειτουργήσει με τη νέα της εικόνα η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης, όπου το κόστος της επένδυσης για την ανάπλαση θα προσεγγίσει τα 200 εκατ. ευρώ.

Υπολογίζεται ότι την επόμενη διετία, 2022-2023, θα κλείσει το χρηματοδοτικό σχήμα, ώστε το 2023 και μετά την ολοκλήρωση των οριστικών μελετών να ξεκινήσουν τα έργα, με τις κατασκευαστικές εργασίες να υλοποιούνται με την έκθεση σε λειτουργία.

Στη νέα ΔΕΘ που φιλοδοξεί να παίξει ένα πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης θα κατασκευαστούν πέντε μεγάλες κτιριακές δομές, οι οποίες θα περιλαμβάνουν εκθεσιακές και συνεδριακές εγκαταστάσεις, ξενοδοχείο 120 δωματίων και επιχειρηματικό κέντρο, ενώ θα είναι διαθέσιμες συνολικά πάνω από 2.100 θέσεις στάθμευσης, οι οποίες θα είναι όλες υπόγειες.

Η ανάπλαση για τη νέα ΔΕΘ, υπόσχεται, μεταξύ άλλων, ετήσια οικονομική ωφέλεια για την πόλη ύψους 500 εκατ. ευρώ κι επιπλέον 1.000 νέες θέσεις εργασίας, με βάση σχετική μελέτη της Deloitte, δεδομένου ότι ο εκθεσιακός κλάδος έχει το μεγαλύτερο πολλαπλασιαστή από κάθε άλλη τουριστική δραστηριότητα σε μία πόλη.Απέκτησε e-shop ΔΩΡΕΑΝ

Μέλι Γεωργάκα

Μέλι Γεωργάκα
Αρναία Χαλκιδικής

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ]$type=three$m=0$readmore=hide$va=0$l=0$sn=0$hide=home$c=12

Όνομα

"Logistics" «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό» «Οργάνωση Αναρχική Δράση» «USNS YUMA» 17 Νοέμβρη 2022 29η Agrotica 2022 34th Τhessaloniki Insurance Conference 3ο Γυμνάσιο -Λύκειο Θεσσαλονίκης 6η Δεκεμβρίου ΑΒ Βασιλόπουλος Αγγελική Αδαμοπούλου Αγγλία Αγιον Ορος Αγιος Αθανάσιος Άγιος Δομήνικος Αγιος Λουκάς Αγιος Μάμας Άγιος Μάμας Αγιος Παΐσιος Άγιος Παντελεήμονας Άγιος Στυλιανός Άγις Κυνηγόπουλος Αγνή Καλουμένου αγνοούμενες αγνοούμενη αγνοούμενοι αγνοούμενος αγνοούμενος ψαράς Αγορά Μοδιάνο Αγρίνιο αγρότης αγροτικά μπλόκα αγώνας δρόμου αδελφοί Χατζηιωάννου Αδωνις Γεωργιάδης ΑΕΙ ΑΕΚ αεροδρόμιο Μακεδονία Αεροπλάνο αεροπορικό αεροσκάφος Αθήνα Αθηνά Χρυσαντίδου Αθηνά Ωνάση Αθηναίος αθίγγανοι Αθλητικα Αθλητικά Αθυτος Αιανή Αιγάλεω Αιγίνιο Αιγυπτος Αίγυπτος Αιθιοπία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αιμοδοσία Αιολικά πάρκα Αϊτή Αιτωλοακαρνανία αιφνίδιος θάνατος αιχμάλωτοι Ακης Σκέρτσος Άκης Σκέρτσος ακραίες καιρικές συνθήκες ακρίβεια Ακρόπολη Αλαμπάμα Αλβανία Αλβανός Αλγερία Αλέκα Λαμπρινού Αλέκος Φασιανός Αλεξάνδρα Παναγιώταρου Αλεξάνδρα Ταβουλάρη Αλεξάνδρεια Αλεξάνδρειο Μέλαθρο Αλέξανδρος Αποστολάς Αλέξανδρος Βελαλόπουλος Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης Αλεξανδρούπολη Αλέξης Κούγιας Αλέξης Τσίπρας Αλικάντε Αλιμος Αλκης Κούρκουλος Αλκιβιάδης Καμπανός αλλαγή φύλου Αλλαγή ώρας 2021 Αλλαντίαση Αλμπέρτο Εσκενάζυ Αλμυρός Αλόννησος Αμάντα Γεωργιάδη Αμβρόσιος Αμπελόκηποι Αμυνα άμυνα Αμφιλοχία Αμφίπολη Άμφισσα Άνα Μπρνάμπιτς αναισθησιολόγος ανάκληση αυτοκινήτου ανάκληση τροφίμου Ανάληψη Αναλώσιμοι 4 Αναξιμάνδρου Ανάσταση Αναστασία Μήλιου Αναστασία Δεληγιάννη Ανδραβίδα Ανδρέας Λοβέρδος Ανδρέας Μικρούτσικος Ανδρέας Μπάρκουλης Ανδρέας Φουστάνος Ανδρόγυνο ανεμβολίαστη ανεμβολίαστοι ανεργία Ανθή Σαλαγκούδη ανθρακωρυχείο Αννα Βίση Άννα Λιτβίνοβα Αννα Μέγα Άννα Τσουκαλά ανοιχτή επιστολή ΑΝΤ1 ανταλλαγή αιχμαλώτων Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ αντιεμβολιαστής Αντιολισθητικές αλυσίδες Αντώνης Γλου Αντώνης Γρέγος Αντώνης Κανάκης Άνω Σταυρός Αξιός αξιωματικός απαγόρευση κυκλοφορίας απαγωγή απατεώνας απατεώνισσα απάτη απεργία ΑΠΘ Απλήρωτοι εργαζόμενοι απογραφή απόδραση Αποζημίωση Αποκάλυψη της Σμύρνης Απόλλων Αρναίας απόπειρα βιασμού αποπλάνηση Αποστόλης Τότσικας Απόστολος Γκλέτσος Απόστολος Γκλέτσος Απόστολος Ζερβός Απόστολος Λάγιος Απόστολος Ρουβάς αποφυλάκιση αραβόφωνοι Αραούχο αράχνη Αργεντινή αργία 26ης Οκτωβρίου Αργίες 2022 Αργολίδα Αργος Αργύρης Αργυριάδης Αργυρούπολη Αρετή Χαρτοφύλακα ΑΡΗΣ Άρης Πορτοσάλτε Αριστοτέλης Μυστακίδης Αριστοτέλους Αρκαδία αρκούδα Αρμένιοι Αρναία Αρνί αρραβώνας Αρτα Αρτέμης Σώρρας αρτοποιία Φελλαχίδη Αρχαία Αγορά Αρχαία Ολυμπία Αρχιμανδρίτης αρχιμουσικός Αρωνάς ΑΣ ΑΜΕΑ Φίλιππος Θεσσαλονίκης ασέλγεια Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας Ασπροβάλτα Ασπρόπυργος Αστεία αστρολογία Αστυνομία Αστυνομικό δελτίο αστυνομικό τμήμα αστυνομικός ασφάλιση ασφαλτόστρωση Ασώματο Ατλαντικός ωκεανός Άτλας ΑΤΜ Αττική Αττική Οδός αττοκτονία Αυγή Αυξέντιος Circau αυξήσεις Αυξήσεις μισθών Αυστραλία Αυστρία Αυτοκινητο Αυτοκίνητο αυτοκτονία Αφγανισταν Αφγανιστάν Αφροδίτη Μπάρμπα Αφροδίτη Σκαφίδα Αχαΐα Αχίλλειον Αχλάδι Β' Θεσσαλονίκης Β’ Θεσσαλονίκης Βαγγέλης Κονιτόπουλος Βαγγέλης Μαρινάκης Βαλάντης Βαλκάνια βανδαλισμοί Βάρη Βαρθολομιό Βαρουφάκης Βασίλη Δέλλιος Βασίλης Δημάκης Βασίλης Λεβέντης Βασίλης Λώλος Βασίλης Μπισμπίκης Βασίλης Ντινόπουλος Βασίλης Σαλέας Βασίλης Σταθοκωστόπουλος Βασίλης Σταύρου Βασιλική Ντρέ Βασιλική Σελήνη Βασίλισσα Ελισάβετ Βάσω Μπεσκάκη Βεβήλωση Βελβεντό Βέλγιο Βελεστίνο Βελόπουλος Βενετία βενζίνη βέροια Βέρτης βιαιοπραγία Βιασμός βιαστής βιβλίο βιβλιοθήκες βίγκαν Βιέννη Βίκυ Κάβουρα Βίλα Αλλατίνι βίλα Ρίτζ Βίλια βίντεο βιτριόλι Βλαχιώτης Βλαχογιάννης Γιώργος Βόλβη Βολοντίμιρ Ζελένσκι Βόλος βόμβα βομβαρδισμοί Βόρεια Κορέα βόρεια προάστια Βούλγαρη Βουλγαρία Βούλγαροι Βούλγαρος Βούναργο Βραζιλία Βράσταμα Βρέφος βροχές Βύλιζα ΓΑΔΑ Γάζωρος Γαλάζιες Σημαίες Γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ Γαλαξίας Γαλάτιστα. Κασσάνδρα Γαλάτσι Γαλλία Γαλλικές εκλογές 2022 γαμος γάμος Γαρδικάκι γενικός γραμματέας ΚΝΕ Γενίτσαροι και Μπούλες γενοκτονία Γερακαρού Γερμανία Γερμανικός ποιμενικός Γέφυρα Ρίου-Αντιρίου Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου Γεωργία Γεωργία Μπίκα Γεωργιανός Γεωργίας Μπίκα Γεωργίου Παπανδρέου γήπεδο γήπεδο Τούμπας Γιάνης Βαρουφάκης Γιάννα Αγγελοπούλου Γιάννης Αντετοκούνμπο Γιάννης Βασιλείου Γιάννης Γιώργος Γιάννης Μπουλοκώστας Γιάννης Σερβετάς Γιάννης Σκαφτούρος Γιάννης Σπαλιάρας Γιάννης Φλωρινιώτης Γιαννιτσά Γιαουντέ γιατρός Γιούργκεν Κλοπ Γιώργος Ανατολάκης Γιώργος Γιαννόπουλος Γιώργος Καλοχριστιανάκης Γιώργος Καπουτζίδης Γιώργος Κιμούλης Γιώργος Κυπαρίσσης Γιώργος Κωνσταντινίδης Γιώργος Μακρής Γιώργος Μαυρίδης Γιώργος Μπόγρης Γιώργος Νερούτσος Γιώργος Παπανδρέου Γιώργος Περρής Γιώργος Τζαβέλλας Γιώργος Τράγκας Γιώργος Τσίπρας γκαζάκια Γκάλης Γκάνθερ γκέι Γκέρχαρντ Σρέντερ Γκόλφω γκράφιτι Γλασκώβη γλέντι γλέντι βάπτισης Γλυκά Νερά Γλυφάδα Γνώμη Γουατεμάλα Γουίλ Σμιθ γουλιανός Γρεβενά Γρηγόρης Πετράκος Γρηγόρης Σαράντης Γρηγόρης Σαχινίδης Γρηγορίου Λαμπράκη ΓΣΕΕ γυμνάστρια Γυναικα γυναικολόγος Γωγώ Τσαμπά Δανάη Μπάρκα Δανία δασική πυρκαγιά Δασκάλα Δάφνη Δάφνη Ευαγγελάτου Δάφνη Πατακιά ΔΕΗ ΔΕΘ δελτίο επιδείνωσης καιρού δελτίο καιρού δελτίο καυσίμων Δελφών Δενδροπόταμος δενδροφύτευση Δέσποινα Βανδή δεύτερος γάμος Δημαρχείο Θερμαϊκού Δήμαρχος Δήμαρχος Ζέρβας Δημαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας Δήμητρα Αγγελοπούλου Δήμητρα Αλεξανδράκη Δήμητρα Ιορδανίδου Δήμητρα Λίανη Δήμητρα Σακαδάκη Δημήτρης Δανίκας Δημήτρης Αθανασίου Τσιβούλας Δημήτρης Αλεξάνδρου Δημήτρης Ευθυμίου Δημήτρης Κεχαγιάς Δημήτρης Κομπατσιάρης Δημήτρης Κουτσολιούτσος Δημήτρης Κουφοντίνας Δημήτρης Λιγναδης Δημήτρης Λιγνάδης Δημήτρης Παπαδημούλης Δημήτρης Σκαρμούτσος Δημήτρης Σοροπάνη Δημήτρης Τσοβόλας Δημήτρης Φιντιρίκος Δημήτρς Κοντομηνάς Δημογραφικό Δήμος Αριστοτέλη Δήμος Βόλβης Δήμος Δέλτα Δήμος Θεσσαλονίκης Δήμος Νεάπολης – Συκεών Δημοσθένης- Δημήτριος Δεσποτίδης Δημοσιογράφος δημοσιοποίηση εγκληματιών δημοσκόπηση Δημοτική Αστυνομία ΔΙ.ΑΣ ΔΙ.ΠΑ.Ε Διαβατά Διαβατό διάγγελμα διαγραφή διαδηλώσεις Διαδικτυακό Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών διαζύγιο διαθήκη δίαιτα διακοπές διακοπές κυκλοφορίας διακοπέςκυκλοφορίας διακοπή νερού Διακοπή ρεύματος Διαμαντής Γκολιδάκης Διαμαντής Χλωρός διαμέρισμα διανομέας διαρρήκτες διάρρηξη Διάρρηξη αυτοκινήτου διάσημοι Διάστημα Διατροφή Διεθνή διεθνής έκθεση Θεσσαλονίκης διεθνής μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος 2021 Δικαιοσύνη δικαστήριο δίκη δίκτυο ποδηλατοδρόμων διόδια Διομήδης Διονυσία Κουκίου διπλός φόνος Ρωσίδες δισεκατομμυριούχος Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ΔΝΤ δολοφονία δολοφονία ταξιτζή δολοφόνοι δολοφόνοσ δολοφόνος Δόμνα Κουντούρη Δόμνα Σαρητσόγλου Δομοκός δορυφορικό ίντερνετ Δούρου Δράμα δραπέτες δρομέας δρόμος δυστύχημα δύτης Δωδεκάνησα δωρεά Εβρος εγκατάλειψη παιδιού Εγκλημα Έγκλημα εγκληματίας εγκληματική ομάδα εγκληματική οργάνωση εγκυμοσύνη Εγνατία Εγνατία Οδός Εδεσσα Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος Εθνικής Αντιστάσεως Ειρήνη Μούρθου Ειρήνη Σπαντοπανάγου εισβολή ΕΚΑΒ εκβιασμός εκδρομή Εκκλησία εκλογές Εκλογές 2019 εκπαιδευτικοί εκπαιδευτικός εκπτώσεις έκρηξη Εκτακτο βοήθημα Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού Έκτακτο δελτίο καιρού εκτέλεση εκτέλεση θανατοποινίτη ΕΛ.ΑΣ ΕΛ.ΤΑ. Ελασσόνα Ελάτεια Ελβετία ελειόλαδο Έλενα Αθανασοπούλου Ελενα Ακρίτα Ελενα Γαλύφα Έλενα Γκρέκου Ελενα Παπαρίζου Έλενα Πολυχρονοπούλου Ελενα Ράπτη Ελενα Σαγανά Ελένη Τοπαλούδη Ελευθερές ελέφαντας Ελλαδα Ελλάδα Ελληνας ομογενής Ελληνική Βουλή Ελληνική Επανάσταση Ελληνική Λύση Ελληνική πολεμική αεροπορία Ελληνικό Ελληνικό Μουσείο Τεχνολογίας Ελληνικό πολεμικό ναυτικό Ελληνικός Στρατός Ελληνοτουρκικά Ελόν Μασκ ΕΛΤΑ ΕΛΤΕΚ Εμανουέλ Μακρόν εμβόλια εμβολιασμός εμβόλιο Εμίρ Κουστουρίτσα εμπρησμός ΕΜΥ Ενοπλη ληστεία Ένοπλη ληστεία ενυδρείο ΕΝΦΙΑ Ένωση Αθεων Εξάρχεια εξαφάνιση Εξοδος έξοδος ΕΟΔΥ ΕΟΦ ΕΠΑΛ έπαυλη επεισόδια επενδύσεις επιβατικό αεροσκάφος επιδείνωση καιρού επιδόματα επιδότηση Επίθεση επίθεση σκύλου Επισκέπτες υγείας Επισκοπή επιχειρηματίας Επιχειρησεις Επιχειρήσεις ΕΠΟ ΕΠΣΧ έργα Εργασιακά εργατικό δυστύχημα εργοστάσιο Ερέτρια Εριέττα Κούρκουλου Ερμιονίδα Ερντογάν ΕΡΤ εσπρέσο εστίαση εστιατόριο ΕΤΑΔ Εύα Διβάρη Εύα Καϊλή Εύα Μπουντούρη Ευβοία Εύβοια Ευγενία Νιάρχου ευλογιά των πιθήκων Εύοσμος εύρεση αγνοούμενης εύρεση ανήλικου Ευρωπαϊκή Ένωση ΕΦΕΤ Έφη Σαρρή εφημερίδα Μακεδονία Εφης Κακαράντζουλα εφοπλιστές εφοπλιστής εφορία Εrasmus Ζαγοράκης Ζάκυνθος Ζαχαροπλαστείο για σκύλους Ζενεβιέβ Μαζαρί Ζεράρ Ντεπαρντιέ Ζέρβας ζέστη Ζήνα Κουτσελίνη Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς Ζοζέ Μπότο Ζόραν Ζάεφ ζώα συντροφιάς ζωγραφική Ζώδια ζωολογικός κήπος ηθοποιός Ηλεία Ηλέκτρα Νιάρχου ηλεκτρικές συσκευές ηλεκτρικό πατίνι ηλεκτρολόγος ηλεκτρονικός πλειστηριασμός ηλεκτροπληξία Ηλίας Βρεττός Ηλίας Κουσκουβέλης Ηλιούπολη Ημαθία Ηνωμένο Βασίλειο ΗΠΑ Ηράκλειο Ηρώ Κόβα ΗΣΑΠ Θανάσης Αλευρόπουλος Θανάσης Καρτερός Θανάσης Λάλας Θανάσης Πλεύρης θανατηφόρο τροχαίο θανατηφόρος πτώση θανατική καταδίκη Θάσος Θεανώ θέατρο θείος Θεματοφύλακες του Συντάγματος Θεόδωρος Σιμόπουλος Θεοφάνεια Θεοφάνης Ερμής Θεοχαρόπουλος Θεοφανία Παπαθωμά θερινή ώρα 2022 Θερμαϊκός Θέρμη Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας Θερμοπύλες Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη απάτη θετικό τεστ θράκη Θωμάς Κατσαούνης Θωμάς Παπασταύρου Ιακώβου Πολυλά Ιαπωνία Ιασμος Ιάσωνας Μανδηλάς Ίγκεγμποργκ Μπέουχελ Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή Ιερά Μονή Φιλοθέου Ιεράπετρα ιερέας ιερείς Ιερισσός Ιησούς ΙΚΑ Ιλάειρα Ζήση Ιλαέρια Ζήση Ιμαλάια Ινδία Ινδονησία ινστιτούτο αισθητικής Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού ίντερνετ ΙΟΝΙΟΣ ΑΕ Ιος Ιουνστινιανού Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Ισημερινός Ίσθμια Ισλαμιστές Ισμήνη Καλέση Ισπανία Ισραήλ Ιστιαία Ιταλία Ιτέα Ιωάννα Μαλέσκου Ιωάννα Παλιοσπύρου Ιωάννα Τούνη Ιωάννινα Ιωνικός Νικαίας Καβάλα Καβούρι Καζακστάν Καζίνο Ρίου Καθαρά Δευτέρα Κάιρο Καιρός κακοκαιρία κακοκαιρία Μπιάνκα κακοποίηση παιδιού κακοποίοση γυναικών κακούργημα κακουργοδικείο Καλάβρυτα Καλαμάκι Καλαμαριά Καλαμπάκα κάλαντα καλάσνικοφ Καλιφόρνια Καλλιθέα Καλλικράτης Καλλιπεύκη καλοκαίρι Καλοχώρι Καματερό κάμερα Καμερούν Καναδάς κάνναβις κανό Καντίροφ καραμπόλα Καρανίκας Καρβέλας καρδίτσα καρκίνος καρκίνος του τραχήλου της μήτρας καρναβάλι Κάρολος Παπούλιας Κάρολος Τρικολίδης Κάρπαθος κάρτα Ελευθερίας κάρτα καυσίμων Καρυπίδης Θεόδωρος Καρχαρίας Κασσάνδρα Καστοριά Καστράκι καταζητούμενος καταιγίδες κατάληψη κατάπαυση του πυρός καταρράκτες κατασκήνωση κατασκοπεία κατάσκοπος καταυλισμός Κατερίνα Βελλίδη Κατερίνα Δερβίση Κατερίνα Καινούργιου Κατερίνα Λιόλιου Κατερίνα Παναγοπούλου Κατερίνα Σακελλαροπούλου Κατερίνα Σκαφτούρου Κατερίνη Κάτια Ταραμπάνκο κατοικίδια Κατσιμίδη Κάτω Αμίαντος Κάτω Αχαΐα Κάτω Νευροκόπι Κάτω Πατήσια Κάτω Πετράλωνα Κάτω Τούμπα καυσιμα καύσιμα καυσωνας καύσωνας καφέ καφενείο καφές καφετέρια κελί κεμπάπ Κεραμωτή Κερατέα Κερδοσκοπία Κερετάρο Κέρκυρα Κεφαλλονιά Κεφαλονιά Κεφτέδες Κηφισίας και Ακροπόλεως Κιάτο Κίεβο Κιλιάν Μπαπέ Κιλκίς Κιμ Γιονγκ Ουν Κίνα ΚΙΝΑΛ Κινέζα κινηματογραφικά γυρίσματα Κινηματογράφος κινητό κινητό τηλέφωνο ΚΚΕ κλειστά σχολεία κλειστοί δρόμοι κλέφτης κλήρωση κλήσεις κλιματιστικά κλινική Κλοντιάνα Τσέλο κλοπή Κοζάνη ΚΟΘ κοινωνια Κοινωνία ΚΟΚ κοκαΐνη Κολινδρός Κολομβία κολυμβήτρια Κολωνάκι Κολωνός Κόμμα για τα Ζώα Κόμμα Ισότητας και Ειρήνης κομμωτής Κόνι Μεταξά κόντρες κορ Κορδελιό Κορινθία Κόρινθος κοροναϊός Κορωναϊός Κορωπί Κοσμάς Καλογιάννης Κόσμος Κόστα Ρίκα Κούγιας κουκουλοφόροι Κουκούμι Κουλούρα Κουρουμπλής κράνος κρατική ορχήστρα Θεσσαλονίκης Κρεμλίνο Κρεοπωλείο Κρεοπώλης Κρήτη Κρις Ροκ Κρίστη Καθαρτικά Κρίτων Αρσένης κρυπτονομίσματα ΚΤΕΛ ΚΤΕΟ Κύθνος Κύμινα κυνήγι Κυπαρισσία Κύπελλο Ελλάδας Κύπρος Κυριακή Μάλαμα Κυριάκος Ζώτος Κυριάκος Μητσοτάκης Κυψέλη Κωνσταντίνα Αδάμου Κωνσταντίνα Σπυροπούλου Κωνσταντίνος Δανιάς Κωνσταντίνος Εμμανουήλ Κωνσταντίνος Καζάκος Κωνσταντίνος Μπογδάνος Κωνσταντίνος Τακιδέλλης Κωνσταντίνος Τζούμας Κωνσταντίνος Χαμαλέλης Κωνσταντίνου Καραμανλή Κωνσταντινουπόλεως Κωνσταντινούπολη κωπηλάτης Κως Κώστας Αρβανίτης Κώστας Δόξας Κώστας Κεντέρης Κώστας Κωστόπουλος Κώστας Παπαχλιμίντζος Κώστας Ραπτόπουλος Κώστας Τσιάρας Κωστής Μαραβέγιας Κωστής Ραπτόπουλος Λαβρόφ λαγάνα λαγάνα γίγας Λαγκαδάς Λαγκαδίκια Λαδάδικα λαική αγορά λαϊκή αγορά Λάκης Λαζόπουλος Λάκκωμα Λακωνία Λαμία Λάμπρος Φιλίππου Λάρισα ΛΑΡΚΟ Λατινοπούλου Λάτσιο Λαχανάς Λεοντής Βορριάς λέπρα λεσβία Λεσβίες Λέσβος Λετονία Λευκορωσία Λευκός Οίκος Λευκωσία Λευτέρης Πανταζής λεψφορείο Λεωνίδας Παπαγεωργίου Λεωνίδιο λεωφορείο λεωφόρος Κατεχάκη Λεωφόρος Νίκης Λήμνος ληστεία Λητή Λιβαδειά Λιβάδι Ελασσόνας Λίβερπουλ λιμάνι Λιμένας Θάσου Λιμενικό Σώμα Λιμενικό Ταμείο λίμνη Πολυφύτου λίμνηΠλαστήρα Λίνα Μενδώνη λίφτινγκ λιωμένο παγωτό ΛΟΑΤΚΙ λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος λογαριασμός φυσικού αερίου λογοτεχνία Λος Άντζελες Λουκασένκο Λουξεμβούργο Λουτράκι Λοχίας Λύκειο λύτρα μαγειρική Μάγκυ Χαραλαμπίδου Μαγνησία Μαδρίτη μαέστρος μαθητές μαθητής μαθήτριες Μαθράκι Μαϊάμι Μάικλ Μάντσεν Μαίρη Χρονοπούλου Μακεδονία Μάκης Κατμετζόγλου Μάκης Τριανταφυλλόπουλος Μακρινίτσα Μακρόν Μάλτα μάνα Μάνδρα Μανιακός Μάνος Παπαγιάννης Μανώλης Καντάρης Μαργαρίτης Τζίμας Μαρί Λεπέν Μαρία Αγγελικούση Μαρία Γιακουμή Μαρία Ελένη Λυκουρέζου Μαρία Ιωαννίδου Μαρία Σολωμού Μαριανίνα Κριεζή Μαρίνα Πατούλη Μάριος Καπότσης Μάριος Σουλούκος Μαριούπολη Μαριώ Μαρκόπουλο Ηλείας Μάρκος Σεφερλής Μαρσέιγ Μαρτίου Μάρω Βαμβουνάκη μάσκα μάσκες μάσκες Ν95 μάσκες FFP2 Μασούτης Μασσαλία ΜΑΤ Μάτι μαύρη χήρα Μαυρίκιος Μαυρικίου μαχαίρι μαχαιροβγάλτης μαχαίρωμα Μεγάλη Βρετανία Μεγάλη Εβδομάδ Μεγάλη Παρασκευή Μεγάλη Τρίτη Μεγαλόπολξ Μέγας Αλέξανδρος μέδουσες μεζονέτα ΜΕΘ Μελενίκου μέλι Μέλι Γεωργάκα Μελίνα Μποτέλη μέλισσες μελισσοκόμος Μελιτόπολη Μέμος Μπεγνής Μενέλαος Ράπτης Μενεμένη Μενίδι Μένιος Φουρθιώτης Μεξικό ΜΕΡΑ 25 ΜέΡα25 Μέριλαντ Μέρκελ μερομήνια Μεσολόγγι Μεσσηνία μετάλλαξη Όμικρον Μεταμόρφωση μεταμόσχευση Μετανάστες Μετέωρα Μετρό Μέτσοβο μητέρα μητροκτονία Μητρόπολη Λαγκαδά Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος Μητροπολίτης Μεσσηνίας Μητσοτάκης Μιανμάρ Μιζούρι Μίκης Θεοδωράκης Μικρασιατική καταστροφή Μικρό σπίτι στο λιβάδι Μιλάνο Μίλτος Λαζαρίδης Μίλτος Τεντόγλου Μίνα Ορφανού Μις Κόσμος 2021 μισθοφόροι Μισισιπή Μισούρι Μιχαέλα Μιχάλης Βιτζηλαίος Μιχάλης Ζαμπίδης Μιχάλης Ιατρόπουλος Μιχάλης Οικονόμου Μιχάλης Χρυσοχοΐδης Μιχαλολιάκος ΜΜΕ Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων Μόλα Καλύβα Μολάοι μολότοφ Μονακό Μοναστηρίου μοναχισμός Μονεμβασιά Μονή Φιλοθέου μονόπετρο μουσεία Μουσική Μπαγκίρα Μπάιντεν Μπάκινγκχαμ Μπαλαούρο Μπαλί Μπάλλος Μπαλντούμα Μπάμπα Βάνγκα Μπάμπης Ζαχαρόπουλος μπανάνες μπανιέρα μπάνιο Μπαντέρας Μπαρτσελόνα Μπάσκετ μπαταρία μπάτλερ Μπέος Μπέττυ Βακαλίδου Μπιλ Γκέιτς. κορωναϊός Μπολόνια μποτιλιάρισμα μπουζούκια Μπουτάρης Μπούφος Μύκονος μύνηση Μυτιλήνη Ν.Δ. Νάκος Τρυφωνίδης Νάξος Νάουσα Ναρκωτικά Νατάσα Θεοδωρίδου Νατάσα Κουβελά Νατάσα Παζαΐτη Ναύπακτος Ναύπλιο Ναυτιλία ΝΔ Νέα Αγαθούπολη Νέα Αγχίαλος Νέα Δημοκρατία Νέα Ερυθραία Νέα Ευκαρπία Νέα Ζηλανδία Νέα Ζίχνη Νέα Καλλικράτεια Νέα Καρβάλη Νέα Μαγνήσια Νέα Μάδυτος νέα μέτρα Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης Νέα Σκιώνη Νέα Υόρκη Νέα Φώκαια Νεάπολη νεκρός Νεκτάριος Νέο Ηράκλειο νεοναζί Νεοχωρούδα Νεπάλ νηπιαγωγείο Νησιά Νιγηρία Νίκαια Νίκη – Στέλλα Νίκη Κεραμέως Νικόλ Μαράκι Νικόλας Παπαπαύλου Νίκος Ανδρουλάκης Νίκος Βέρτης Νίκος Γ. Ζυγογιάννης Νίκος Γαλανός Νίκος Καρβέλας Νίκος Κατσαρός Νίκος Κάτσικας Νίκος Μανιός Νίκος Παπανδρέου Νίκος Παππάς Νίκος Σινιώρης Νίκος Τσουμάνης Νίνα Φλορ Νορβηγία Νορίλσκ Νοσοκομείο Νοσοκομείο Αττικόν Νοσοκομείο Γεννηματάς Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» Νοσοκομείο Παπαγεωργίου Νοσοκομείο Παπανικολάου Νότης Σφακιανάκης Νότης Χριστοδούλου Νοτοπούλου Ντάνος Ντάφι ντελιβεράς Ντέμη Γεωργίου Ντίμης Κορφιάτης Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι Ντίνος Μήτογλου Ντμίτρι Πεσκόφ Ντόναλντ Τραμπ ντοπαρισμένος ντόπινγκ Ντόρα Μπακογιάννη Ντράφι Ξάνθη ξενοδοχεία ξενοδοχείο Ξύλινα Σπαθιά ξυλοδαρμοί ξυλοδαρμός συζύγου ΟΑΚΑ ΟΑΣΘ οδήγηση οδηγός ταξί οδικό δίκτυο οδός Αμαλίας οδός Ανθέων οδός Λαγκαδά οδός Παπανδρέου οδός Πτολεμαίων οικιακή βοηθός οικογενειακή βία οικοδόμοι οικολογία Οικονομία οίκος ανοχής Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος όλα Θεσσαλονίκη Ολγα Γεροβασίλη Όλγα Κεφαλογιάννη Ολλανδία Ολυμπία Οδός Ολυμπιάδα Χαλκιδικής Ολυμπιακοί Αγώνες Ολυμπιακός Ολυμπος ομοφυλόφιλη ομοφυλόφιλος ομπρέλες οπαδική βία οπαδός ΟΠΚΕ ορειβάτες ορειβάτης Ορεινή Ναυπακτία Ορέστου Ορμένιο Ορμύλια Ορφέας Ζάχος Οσκαρ 2022 Οσμάν Καβαλά Ουγκάντα Ουζμπεκιστάν Ουκρανία Οφελί Μενιέ Οφρύνιο Οχάιο οχιά παγετός Παγκράτι παθολόγος παιδεία παιδοκτονία παιδότοπος παιδόφιλος Πακιστάν Πακιστανός Παλαμάς Παλιά παραλία Παλλήνη Παναγία Σουμελά Παναγιώτης – Ραφαήλ Παναγιώτης Βγενόπουλος Παναγιώτης Κουρουμπλής Παναγιώτης Λαφαζάνης Παναγιώτης Σουλικιάς Παναγιώτης Ψωμιάδης Παναθηναικός Πανελλαδικές 2022 Πανελλήνιες Πανόραμα Πάνος Καμμένος Παντελής Καναράκης Παντελής Κυριακίδης Παντελής Παντελιάδης Παντελής Τσακίρης ΠΑΟ ΠΑΟΚ Πάολα Παπάγου παπάς Πάπας Φραγκίσκος Παπάφη Παραγουάη παραδοσιακό τραγούδι παραίτηση παραμονή Χριστουγέννων παράσυρση πεζού Πάργα παρέλαση παρενόχληση Παρθένα Κουτμερίδου Παρίσι Πάρος πασοκ Πάσχα Πασχάλης Αρβανιτίδης Πατήσια Πάτρα Πατριάρχης Μόσχας πατροκτονία πατσατζίδικο Παύλος Πολάκης Παύλος Χαϊκάλης πεθερά πείνα Πειραιάς Πέλλα Περαία Πέραμα Περιβάλλον Περιεργα περίεργα Περιστερά Περιστέρι Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Περιφερειακή οδός Πετρανά Πέτρος Δούκας Πέτρος Παπαϊωάννου Πέτρος Τατσόπουλος Πέτρος Φιλιππίδης Πέτσας Πευκοχώρι Πηγές Πήλιο Πηνελόπη Πιτσούλη Πιερία Πιέρο πισίνα πιστοποιητικό εμβολιασμού Πιστοποιητικό νόσησης πιτ μπουλ πιτόγυρο Πλαγιάρι Πλάκα πλατεία Αριστοτέλους πλατεία Ελευθερίας πλατεία Μουσχουντή πλημμύρες πλιάτσικο πνιγμός Ποδηλάτης ποδηλάτισσα ποδοσφαιριστής ποδόσφαιρο ποίηση ποινική δίωξη ποινικός κώδικας Πολ Βερχόφεν Πολεμική Αεροπορία πόλεμος πολιτική Πολιτική Προστασία πολιτικός γάμος πολιτισμός Πολίχνη πόλο Πολύκαστρο Πολυτεχνείο Πολύφυτο Πολωνός πορείες Πόρος Πορταριά Πόρτο Κουφό Πόρτο Χέλι Πορτογαλία πορτοφολάς ποτάμι Πουέρτο Ρίκο Πούτιν πρακτορείο ΟΠΑΠ πράσινοι παπαγάλοι Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό πριγκίπισσα Σαρλίν πρόγνωση καιρού Πρόεδρος της Δημοκρατίας προπονητής τένις πρόστιμο Πρόσφυγες Προφήτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας πρωθυπουργός Πρωτομαγιά Πρωτοχρονιά Πρωτοχρονιάτικο λαχείο πτήση Πτολεμαΐδα πτώση πτώση από μπαλκόνι πτώση από σκάλα πτώση επιβατικού αεροσκάφους Πυλαία Πυξ Λαξ Πύργος Ηλείας πυρηνικά όπλα πυρκαγιά πυροβολισμοί πυροβόλισμός Πύρρος Δήμας Ράδιο Αρβύλα ραδιοφωνικός παραγωγός ράπερ ράπιντ τέστ Ραφήνα Ρέα Τουτουνζή Ρεάλ Μαδρίτης ρεβεγιόν Ρέθυμνο Ρένα Δούρου Ρεντίνα ρεύμα Ρόδος Ροζίτα Σώκου ρομά Ρόμπερτ Ντε Νίρο Ρότζερς Ντεμιράζι. Αλβανός Ρούλα Πισπιρίγκου Ρούλα Ρέβη Ρουμάνα Ρουμανία Ρουμάνος Ρούμπεν Σεμέδο Ρύζια Παιονίας Ρώμη Ρωσία Ρωσίδες Σάββας Αναστασιάδης Σάκης Αρναούτογλου Σάκης Ρουβάς Σαλαμίνα Σάμος σαμουράι Σανγκάη Σανταμούρης Σαντορίνη Σαρλίν Σασμός σαφάρι ΣΕΓΑΣ ΣΕΗ σεισμός Σεμίνα Ψυχογιοπούλου Σερβία Σέρβια σερρε Σέρρες σήμερα Σία Βοσκανίδου Σιβηρία Σιθωνία Σιμόνα Βιρτζίλι Σίνδος Σινέντ Ο’ Κόνορ Σίντκλεϊ Φερέιρα σιτάρι σκάλες σκηνοθέτης σκι Σκιάθος σκιέρ Σκλαβενίτης Σκόπια Σκοπιανοί Σκωτία Σλοβακία Σμύρνη Σνικ σουβλάκι σουβλατζίδικο Σουηδία σούπερ μάρκετ Σόφια Σοφία Βόσσου Σοφία Μαυρίδου Σοφία Παυλίδου Σοφία Σακοράφα Σοχός Σπάρτη Σπήλιος Λιβανός Σπύρος Μπιμπίλας Σπύρος Χατζηαγγελάκης Σρι Λάνκα Στάθης Αγγελόπουλος Στάθης Παναγιωτόπουλος Σταθης Σχίζας Σταμάτης Κραουνάκης Στανός Σταύρος Σαρηγιαννίδης Σταυρός Θεσσαλονίκης Σταύρος Λογαρίδης Σταυρούπολη ΣτΕ στειρώσεις Στέλιος Διονυσίου Στέλιος Κούλογλου Στέλιος Νιάκαρης Στέλλα Καλλή Στέλλα Σαλέπη Στέφαν Γέλοβατς Στεφανος Βερλέκης Στέφανος Βερλέκης Στέφανος Κασιμάτης Στέφανος Ντούσκος Στέφανος Τσιτσιπάς στρατιώτης στρινγκ Στρυμονικός Κόλπος Στυλίδα Συγγρού συγκεντρώσεις συζυγοκτόνος Συκιά Συκιές συλλήψεις σύλληψη Σύμη συμπλοκή οπαδών σύμφωνο συμβίωσης συναυλία Συνδέσεις σύνδεσμος οπαδών συνέδριο Σύνταγμα μετρό Συντριβή αεροσκάφους ΣΥΡΙΖΑ Σύροι Σύρος συσσίτιο σφαγεία Σφακιά Σφήκες Σχεσεις Σχέσεις σχολεία σχολείο Σώρρας Σωτήρης Βασιλείου Τα Φιλαράκια ταβέρνα ταβέρνα Ζιώγα Ταΐς Πινέιρο Τάκης Θεοδωρικάκος Ταλιμπάν ταξί ταξίδι ταξιτζής Τασκένδη Τάσος Βαλμάς Τάσος Κουράκης Τάσος Ξιαρχό Ταχιάος τένις Τέξας τέχνες Τεχνες-Πολιτισμος Τεχνολογία Τζάκρη Τζένη Χειλουδάκη Τζεφ Μοντάνα Τζιτζικώστας τζιχαντιστές τζιχαντιστής Τζόκερ Τζόκοβιτς Τζούλη Αγοράκη Τζούλια Αλεξανδράτου Τζούλια Νόβα Τζουμέρκα Τζώρτζης Κουτσολιούτσος Τζώρτζης Μονογυιός Τζωρτζινα Τζωρτζίνα τηλεόραση Τήλος Τήνος τιμές Τιτάν Τόκιο Τόκυο Τόλης Βοσκόπουλος Τολό Τόνια Σωτηροπούλου Τορόντο Τόσκο Μποζατζίσκι Τούμπα Τουρισμος Τουρισμός Τουρισμός για όλους τουρίστας Τουρκία Τουρκοκύπριος Τράγκας τραγούδι Τραϊάνα Ανανία τρακτέρ τραμπούκοι τρανς τράπεζα τράπεζες Τριανδρία Τριαντάφυλλος Μηταφίδης τριήμερο Τρίκαλα Τρίπολη τροφική δηλητηρίαση Τροχαία Τροχαίο Τσακατσούκας Τσαρούχας τσεκούρι Τσέλσι Τσετσένοι Τσεχία Τσικνοπέμπτη Τσιμ Τσιμισκή Τσίπρας Τσιτσιπάς τυλιχτό Τύμβος Καστά Τυνησία Υγεία υγειονομικοί υπέρβαροι Υπογονιμότητα υπουργός Αμυνας Υπουργός Δημοσίας τάξεως φαγητό Φαίδων Βόβολης φακελάκι Φάληρο Φανή Αγορίτσα Φανή Γιαβρίδου Φανή Χαλκιά Φάνης Χριστοδούλου Φάρμα Φάρμα 2022 φάρμακα φαρμακοποιός φάρσα Φάρσαλα Φερεντίνου φθηνά εισιτήρια Φθιώτιδα Φίλιππος Αρβανίτης Φίλιππος Γλύξμπουργκ Φίλιππος Λιακουνάκος Φίλιππος Φόρτωμας Φιλίτσα Καλογεράκου Φίλυρο Φλωρεντία Φλώρινα φοιτητής Φολέγανδρος φονιάδες φονιάς φόνισσα φόνος ΦΠΑ Φρειδερίκος Χόντος φυλακές φυλακή φυλάκιση Φύση φυσικό αέριο Φώτης Συκαλιάς Φωτογραφια Φωτογραφία φωτογράφος Φώφη Γεννηματά Χαϊδελβέργη Χαλκηδόνα Χαλκίδα Χαλκιδικη Χαλκιδική Χαμόγελο του παιδιού Χανιά Χανιώτη Χαρδαλιάς Χάρης Αηδονόπουλος Χάρης Κοντογιώργης Χαριλάου χασίς χασισοφυτεία Χελμός χιόνια χιονιάς Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου χιονοπτώσεις χιονοστιβάδα Χίος Χολομώντας Χορτιάτης Χουάν Ραμόν Ρότσα Χούλιγκαν χούντα Χουσεΐν Ζεϊμπέκ χρέη χρέος Χρηστικα Χρηστικά Χρήστος Αντωνιάδης Χρήστος Ιωαννίδης Χρήστος Κιούσης Χρήστος Κυριαζής Χρήστος Λούλης Χρήστος Σπίρτζης Χριστιάνα Χριστίνα Βίδου Χριστίνα κεφάλα Χριστίνα Μπόμπα Χριστίνας Σκέντζιου Χριστούγεννα Χριστουγεννιάτικη ευχή Χριστουγεννιάτικο έλατο Χριστουγεννιάτικο επίδομα Χριστουγεννιάτικο μέρισμα Χρύσα Ρώπα Χρυσάνθη Ντάφλα Χρυσή Αυγή Χρυσηίδα Δημουλίδου Χρυσοχοΐδης Χρυσοχώρι χταπόδι χωρισμός ψαροτουφεκάς ψητοπωλεία Ψητοπωλείο ψιλικατζίδικο Ψινάκης ψυκτικός Ψυρρή Ψυχιατρικό Νοσοκομείο ψύχος Ωραιόκαστρο ωράριο λειτουργίας Ώρες κοινής ησυχίας Aστυνομικα νεα Aaron Eckhart Acun media Aegean akazoo Al-Qurayshi Alexandrou Chora Amanda Georgiadi Amber allert American Football Ant1 Bachelor party bar Belh@rra Bengals Bentley Biden black friday 2021 bodybuilding Bricklayer bullying Camila Marodin Carrefour cash & carry Cedric Mcmillan Celtis australis Champions League China Eastern Airlines Cleo Smith Conference league Copernicus cosmote covid 19 covid free Cristina Vita Aranda CVC Deal DHL Diabolik Die together Don Leon Dwayne Haskins Elena Udrea Elon Musk Emmanuel Macron Erdogan eshop espresso Euroferry Olympia Eurovision F-16 facebook fake news Felicity ace Ferrari Florona Franklin and Marshall Freedom pass Game of chefs gay Google Helexpo Hellenic Coin Hollywood Hooligans Huawei Hyundai IKEA imagine radio influencer instagram Internet iphone ISIS ISIS. Joe Biden jewels Jhonson & Jhonson JobDay Τουρισμού Jumbo Kώστας Κλεφτόγιαννης Kamilah Chavis Kavala oil Kia Kia EV6 koukoumi LA Lamborghini Lamborghini Aventador Ultimae Lia Thomas Lidl Lifestyle Light Lindsey Pearlman lockdown Mad Clip Madclip Marina Tower Maryna Kalabina MasterChef 2022 Media Mediterranean Cosmos MEGA Mente Fuerte Mercedes Met Hotel meta Metro Microsoft missing allert Moskva Nefeli Luxury Villas Netflix Newcastle United NFL Nina Dobrev Nova Nu Boyana Film Studios Olembe ON Residence OPEN Paislee Shultis parking PCR τεστ Pfizer Pink Floyd Porsche Porsche Cayenne Portland Power of Love Premier League Putin Quiz Rams rapid test real estate Robert de Niro Robert Powell Rockefeller Ariana Roger Waters Ryanair self test self-test selfie Sentinel-2 showbiz SKY express slideshow Smartphones social media SoFi stadium Spotify Sprider Stores Starlink Start Button Super Bowl Super Bowl 2022 super league super market Survivor Survivor 2022 Survivor 2023 TEDxAUTH 2022 Teleperformance Greece The Bachelor The Bricklayer The Met The Secret Garden Thessaloniki Pride TikTok Top chef tv twitter UEFA vegan video video clip VMRO voucher Wi-Fi GR wifi Wind Media Wolt
false
ltr
item
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!: Τα μεγάλα έργα που αλλάζουν το πρόσωπο της Θεσσαλονίκης
Τα μεγάλα έργα που αλλάζουν το πρόσωπο της Θεσσαλονίκης
Τα μεγάλα έργα που αλλάζουν το πρόσωπο της Θεσσαλονίκης
https://1.bp.blogspot.com/-8Yez1LHGolQ/YVFzxgXGV7I/AAAAAAADiSk/GAIXmlaZgo4bi7VST9ZsGZes4lcRVZXOACLcBGAsYHQ/w640-h354/%25CE%25A4%25CE%25B1%2B%25CE%25BC%25CE%25B5%25CE%25B3%25CE%25AC%25CE%25BB%25CE%25B1%2B%25CE%25AD%25CF%2581%25CE%25B3%25CE%25B1%2B%25CF%2580%25CE%25BF%25CF%2585%2B%25CE%25B1%25CE%25BB%25CE%25BB%25CE%25AC%25CE%25B6%25CE%25BF%25CF%2585%25CE%25BD%2B%25CF%2584%25CE%25BF%2B%25CF%2580%25CF%2581%25CF%258C%25CF%2583%25CF%2589%25CF%2580%25CE%25BF%2B%25CF%2584%25CE%25B7%25CF%2582%2B%25CE%2598%25CE%25B5%25CF%2583%25CF%2583%25CE%25B1%25CE%25BB%25CE%25BF%25CE%25BD%25CE%25AF%25CE%25BA%25CE%25B7%25CF%2582.webp
https://1.bp.blogspot.com/-8Yez1LHGolQ/YVFzxgXGV7I/AAAAAAADiSk/GAIXmlaZgo4bi7VST9ZsGZes4lcRVZXOACLcBGAsYHQ/s72-w640-c-h354/%25CE%25A4%25CE%25B1%2B%25CE%25BC%25CE%25B5%25CE%25B3%25CE%25AC%25CE%25BB%25CE%25B1%2B%25CE%25AD%25CF%2581%25CE%25B3%25CE%25B1%2B%25CF%2580%25CE%25BF%25CF%2585%2B%25CE%25B1%25CE%25BB%25CE%25BB%25CE%25AC%25CE%25B6%25CE%25BF%25CF%2585%25CE%25BD%2B%25CF%2584%25CE%25BF%2B%25CF%2580%25CF%2581%25CF%258C%25CF%2583%25CF%2589%25CF%2580%25CE%25BF%2B%25CF%2584%25CE%25B7%25CF%2582%2B%25CE%2598%25CE%25B5%25CF%2583%25CF%2583%25CE%25B1%25CE%25BB%25CE%25BF%25CE%25BD%25CE%25AF%25CE%25BA%25CE%25B7%25CF%2582.webp
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!
https://www.olathessaloniki.com/2021/09/thessaloniki-ta-megala-erga-pou-allazoun-tin-ikona.html
https://www.olathessaloniki.com/
https://www.olathessaloniki.com/
https://www.olathessaloniki.com/2021/09/thessaloniki-ta-megala-erga-pou-allazoun-tin-ikona.html
true
65558835043622369
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy