Βρέθηκε ο τάφος του Μακεδόνα στρατηλάτη Μεγάλου Αλεξάνδρου ;


Βρέθηκε  ο τάφος του Μακεδόνα στρατηλάτη Μεγάλου Αλεξάνδρου ; 
Ενας Αιγύπτιος αξιωματούχος ισχυρίστηκε ότι έχει στοιχεία ότι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου βρίσκεται στη Siwa της Αιγύπτου, όπως ανέφερε την Παρασκευή η εφημερίδα  "Egypt Independent".

Το άρθρο αναφέρει ότι ο Μοχάμεντ Ομράν, διευθυντής του γραφείου Τουρισμού τμήματος της περιοχής Siwa, «ανακοίνωσε στοιχεία που υποδηλώνουν την πιθανή ανακάλυψη του τάφου του Αλεξάνδρου του Μεγάλου,  στην περιοχή Μαράι»

Ο Όμραν είπε ότι μεταξύ 1995 και 1996 βρέθηκε ένας ναός στην περιοχή, που οι ιστορικοί πίστευαν ότι θα μπορούσε να είναι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο Omran επεσήμανε επίσης την ανακάλυψη ενός ναού που θα μπορούσε να τοποθετηθεί στην Ελληνική και Ρωμαϊκή εποχή, πριν από τρία χρόνια.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα υποτιθέμενα στοιχεία του Omran δεν έχουν ακόμη επαληθευτεί. Ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου θεωρείται ένα από τα «Άγια Δισκοπότηρα» της αρχαιολογίας και έχει αναφερθεί ότι έχει ανακαλυφθεί, αρκετές φορές στο παρελθόν, χωρίς όμως πραγματικό αποτέλεσμα.

Θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε αν στην Siwa είναι πραγματικά ο τάφος του Μακεδόνα ηγέτη, καθώς αν είναι, θα είναι μια ανεπανάληπτη μέρα στην ιστορία. 
Ο Μέγας Αλέξανδρος είναι μια από τις πιο υψηλές προσωπικότητες της ιστορίας και ο  τάφος του θα προσελκύσει την προσοχή των ιστορικών, των αρχαιολόγων και της κοινής γνώμης, σε όλο τον κόσμο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη