Πως και γιατί αλλάζει όνομα το facebook


Σύμφωνα με φήμες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου αυτή τη στιγμή, το Facebook θα προχωρήσει σε αλλαγή ονόματος έτσι ώστε να αντικατοπτρίζεται καλύτερα το αντικείμενό του στο metaverse. Κάτι τέτοιο είναι τουλάχιστον big news, καθώς το Facebook αποτελεί μία από τις γνωστότερες εταιρείες των social media που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον πλανήτη.

Γιατί θα αλλάξει όνομα το Facebook
Όπως αποκαλύπτει μία σχετική αναφορά του The Verge, ενός αμερικανικού τεχνολογικού blog που διαχειρίζεται η Vox Media, το Facebook βρίσκεται πολύ κοντά στην ανακοίνωση της αλλαγής της ονομασίας του, χωρίς προς το παρόν να έχει υπάρξει καμία επίσημη διάψευση αλλά ούτε και σχετικός σχολιασμός.
Ο λόγος; Το να αντικατοπτρίζει το νέο όνομα καλύτερα τη δουλειά που κάνει στο metaverse. Ο Mark Zuckerberg, μάλιστα, έχει αναφέρει στο παρελθόν ότι το Facebook βρίσκεται σε μία εν εξελίξει αλλαγή αντικειμένου από το να αποτελεί εταιρεία social media στο να γίνει εταιρεία metaverse, κάτι που μοιάζει να επιβεβαιώνει την πρόθεση για την αλλαγή ονόματος.

Ποιο όνομα θα αλλάξει
Αυτή τη στιγμή, βέβαια, δεν έχει γίνει απόλυτα ξεκάθαρο το ποιο όνομα πρόκειται να αλλάξει αλλά το πιο πιθανό είναι να αλλάξει το όνομα της εταιρείας χαρτοφυλακίου στην οποία ανήκει το Facebook, καθώς όλες οι άλλες εταιρείες του αποτελούν απλώς τμήμα του Facebook. 
Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι μάλλον στον υπολογιστή ή το έξυπνό σου τηλέφωνο θα συνεχίσεις να ανοίγεις το Facebook, το Instagram ή το WhatsApp, τα ονόματά τους δεν πρόκειται να αλλάξουν. Αυτό που δείχνει πιο πιθανό είναι να αποκτήσει όνομα η 'μητρική' τους εταιρεία. Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ένα rebranding του Facebook, αν και αυτό το σενάριο δεν μοιάζει τόσο πιθανό.

Στις 28 Οκτωβρίου η επίσημη ανακοίνωση;
Στη σχετική αναφορά, αποκαλύπτεται ότι η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει στο συνέδριο Connect, το οποίο πρόκειται να λάβει χώρα στις 28 Οκτωβρίου. Το Facebook διεξάγει το συγκεκριμένο συνέδριο κάθε χρόνο και το έχει χρησιμοποιήσει για να ανακοινώσει Oculus συσκευές και άλλα προϊόντα επαυξημένης πραγματικότητας.

Δεδομένου το ότι το Connect συνήθως χρησιμοποιείται για ανακοινώσεις σχετικές με την επαυξημένη και την εικονική πραγματικότητα, μάλλον βγάζει νόημα το Facebook, στο πλαίσιό του, να ανακοινώσει μία νέα ονομασία με εστίαση στο metaverse, χωρίς να έχουμε κανένα δεδομένο να πιαστούμε για το ποια μπορεί να είναι αυτή.

Μία αλλαγή ονόματος-σταθμός στην ιστορία της τεχνολογίας
Οι αλλαγές ονόματος δεν είναι συχνές σε τόσο γνωστές εταιρείες. Η τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν όταν η Google μετονόμασε την εταιρεία χαρτοφυλακίου της σε Alphabet. Ένα νέο όνομα για το Facebook, λοιπόν, σίγουρα, θα αποτελέσει μία από τις σημαντικότερες αλλαγές branding στην ιστορία της τεχνολογίας και μία επιδραστική απόφαση για το πού θα γίνει η εστίαση στο μέλλον.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη