Πόσο πωλούνται τα διαμερίσματα του «Marina Tower» στο Ελληνικό.


Η πορεία των προπωλήσεων και προ-κρατήσεων στα οικιστικά projects της Lamda Development στο Ελληνικό, στον Πύργο Κατοικιών (Marina Tower) και στις βίλες στο κομμάτι του Αγίου Κοσμά, αφενός έχουν φέρει χαμόγελα στους ανθρώπους του ομίλου και έσοδα εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία της εισηγμένης από τις προκαταβολές, αφετέρου ενεργοποιούν τα αντανακλαστικά για τις… επόμενες αναπτύξεις.

Και για να ξεκινήσουμε από το τελευταίο, παράγοντες της αγοράς ακινήτων που δραστηριοποιούνται στα νότια προάστια και στην Αθηναϊκή Ριβιέρα αναφέρουν ότι το μεγάλο ενδιαφέρον των αγοραστών για τις κατοικίες που μέχρι στιγμής έχει βγάλει προς πώληση η Lamda οδηγούν και σε νέα σχέδια, δηλαδή, σε νέες κατοικίες που θα απευθύνονται σε διάφορα οικονομικά βαλάντια. Κάνουν λόγο για κατοικίες π.χ. τύπου μονοκατοικίας, ενδεχομένως και διώροφης (ή διαμερίσματος) που εμπεριέχει εσωτερική σκάλα, αλλά και για πολυώροφα κτίρια, μοναδικής αισθητικής, με θέα στο πάρκο ή στο παραλιακό μέτωπο, σαν «μικρούς πύργους».


Εξάλλου, οι κατοικίες βρίσκονται στο επίκεντρο της ανάπτυξης του Ελληνικού. Οπως είχε αναφέρει και ο CEO της Lamda, ο κ. Αθανασίου, η εταιρεία έχει αποφασίσει να αναπτύξει επιπλέον 1.000 κατοικίες από εκείνες που προγραμματίζονταν κατά τα πρώτα πέντε χρόνια της επένδυσης. Το αρχικό πλάνο προέβλεπε την ανάπτυξη μόλις 400 κατοικιών κατά την πρώτη πενταετία του έργου, εκ των οποίων οι 200 θα βρίσκονταν στον πύργο κατοικιών και οι υπόλοιπες στην περιοχή της μαρίνας του Αγίου Κοσμά.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η συντριπτική πλειονότητα των διαμερισμάτων του «Marina Tower» έχουν ήδη γίνει ανάρπαστα. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το πιο ψηλό από τα συνολικά έξι κτίρια πύργων που θα κατασκευαστούν στην έκταση θα φτάνει σε συνολικό ύψος 200 μέτρων, η επιφάνεια του ακινήτου θα ανέρχεται σε περίπου 45.000 τ.μ., ενώ το έργο να εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε περίπου πέντε χρόνια από σήμερα. 
Οσον αφορά τις τιμές πώλησης, αυτές κυμαίνονται ανάλογα με το μέγεθος του κάθε διαμερίσματος, τα χαρακτηριστικά του και τον όροφο. Χωρίς να έχει γίνει επίσημα κάτι γνωστό, βάσει όσων είχαν κυκλοφορήσει το περασμένο καλοκαίρι το κόστος αγοράς υπολογίζεται ότι ξεκινά από τα 7.500 – 8.000 ευρώ/τ.μ. και θα αγγίζει ακόμα και τα 25.000 ευρώ/τ.μ. για ένα διαμέρισμα στον 45ο όροφο. Επίσης, όπως προκύπτει από σχετικές πληροφορίες, ανάλογη ζήτηση έχει παρατηρηθεί και για τις βίλες στην παραλία του Αγ. Κοσμά. Ηδη έχουν σχεδόν προ-πωληθεί οι μονοκατοικίες στις πρώτες σειρές, με τις ίδιες πηγές από τον χώρο του real estate να αναφέρουν ότι η Lamda έχει δεχθεί «κρούσεις» και προκαταβολές για τις υπόλοιπες βίλες που θα βρίσκονται λίγο πιο πίσω.

Όπως πρόσφατα είχε αναφέρει η Lamda Development σε σχετικό road show, για τα διαμερίσματα του Πύργου της Μαρίνας, είχαν ήδη κατατεθεί προκαταβολές πελατών για το 75% της πωλούμενης επιφάνειας, οι οποίες αντιστοιχούν σε δυνητικά μελλοντικά έσοδα ύψους 338 εκατ. ευρώ με την ολοκλήρωση των αντίστοιχων αγοραπωλησιών. Για τις Βίλες (Beach Villas), είχαν κατατεθεί προκαταβολές πελατών και για τις 27, με τα αντίστοιχα δυνητικά μελλοντικά έσοδα να υπολογίζονται σε 345 εκατ. ευρώ με την ολοκλήρωση των αντίστοιχων αγοραπωλησιών.

Να σημειωθεί ότι μέσα στην έκταση συνεχίζονται οι κατεδαφίσεις κτιρίων και κάποιες αρχικές εργασίες, ενώ η Lamda προωθεί και διαγωνισμούς για τα πρώτα έργα ύψους έως 250-300 εκατ. ευρώ (υπογειοποίηση της Λ. Ποσειδώνος , δίκτυα κ.α.) αλλά και για την κατασκευή του «Marina Tower» με ομίλους όπως οι ΑΚΤΩΡ, ΑΒΑΞ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Intrakat, Archirodon να είναι μεταξύ των ενδιαφερόμενων (μάλιστα, για τον Πύργο Κατοικιών φέρεται να ενδιαφέρεται σε συνεργασία με εγχώριο γκρουπ η γαλλική Bouygues, η δε ΑΒΑΞ ακούγεται ότι έχει συνάψει στρατηγική συμμαχία με την ιταλική Rizzani de Eccher που εξειδικεύεται σε ουρανοξύστες αναφορικά με τους πύργους γενικότερα που αναμένονται σε δεύτερο χρόνο, ενώ παλιότερα ακούγονταν ότι για τον Πύργο κατοικιών θα συνεργαστεί με την αμερικανική Macklowe Properties).

Εντός της έκτασης, ήδη ο όμιλος Κοπελούζου, μέσω της τεχνικής του εταιρείας Redex, έχει αναλάβει την κατασκευή ενός μίνι θεματικού πάρκου έκτασης 9.000 τ.μ., ενώ η Intrakat υπό τον Πέτρο Σουρέτη προχωρά τα έργα για τις κατεδαφίσεις, με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να ανάβει «πράσινο φως» (έγγραφο με ημερομηνία 27/10) για κατεδάφιση κτιρίων ή και την αποξήλωση των πλακών επί εδάφους και της θεμελίωσης άλλων ακινήτων εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά, κατόπιν σχετικής υποβολής φακέλου δικαιολογητικών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη