Προπονητής έβαζε ποδοσφαιρίστριες να φιλιούνται μεταξύ τους


Προπονητής έβαζε ποδοσφαιρίστριες να φιλιούνται μεταξύ τους
Οι παίκτριες της Washington Spirit και της Gotham FC, διέκοψαν για περισσότερο από ένα λεπτό την μεταξύ τους αναμέτρηση, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την σeξουαλική επίθεση που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν πρώην ποδοσφαιρίστριες, ισχυρισμοί που συγκλονίζουν την Λίγκα της Βόρειας Αμερικής (NWSL).

Κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας τους, οι παίκτριες των δύο ομάδων, σχημάτισαν έναν κύκλο πιασμένες χέρι-χέρι. Και το έπραξαν στο στο έκτο λεπτό του αγώνα, θέλοντας να συμβολίσουν τον αριθμό των ετών που απαιτήθηκαν για να γίνουν γνωστές οι ενέργειες του πρώην προπονητή της North Carolina Courage, Πολ Ρίλεϊ, ο οποίος απελύθη την περασμένη εβδομάδα μετά τις καταγγελίες για σeξουαλική επίθεση σε βάρος του, από δύο πρώην ποδοσφαιρίστριες.

Η Σίνιντ Φάρελι, κατέθεσε μιλώντας στην ιστοσελίδα «The Athletic», ότι είχε εξαναγκαστεί σε αναγκαστικές σχέσεις όταν έπαιζε υπό τις διαταγές του Ρίλεϊ στην ομάδα της Φιλαδέλφειας. Και μαζί με τη Μάνα Σιμ, ισχυρίσθηκαν επίσης, ότι σε μια άλλη περίσταση, όταν ο Ρίλεϊ τις προπονούσε στην Portland Thorns, το 2015, τις ανάγκασε να φιληθούν στο διαμέρισμά του.

Αυτοί οι ισχυρισμοί, που ώθησαν την FIFA να αρχίσει έρευνα, συγκλόνισαν την NWSL, καθώς συνοδεύθηκαν από επικρίσεις για την αδράνεια της Επιτρόπου, Λίζα Μπέϊρντ, η οποία εντέλει, να παραιτηθεί. Ακριβώς όπως ο πρόεδρος της Washington Spirit, Στιβ Μπάλντγουϊν, του οποίου η απόφαση να απολύσει τον προπονητή της ομάδας, Ρίτσι Μπερκ μετά από κατηγορίες για λεκτική και ηθική παρενόχληση, δεν «έσβησε» την επί μακρόν παθητική διαχείριση της υπόθεσης.

Αυτή η διακοπή του εν λόγω αγώνα, έγινε ως ένδειξη «αλληλεγγύης» προς τα θύματα κακοποίησης, σύμφωνα με το σωματείο των παικτριών (NWSLPA). 
«Απόψε είμαστε πάλι στο γήπεδο γιατί δεν θα αφήσουμε να μας αφαιρεθεί η χαρά», είπαν, αφού αρνήθηκαν να παίξουν το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Στην σχετική ανακοίνωση που δόθηκε στην δημοσιότητα από την ένωση παικτριών, παρουσιάζεται ένας κατάλογος προτάσεων, συμπεριλαμβανομένης της υποβολής κάθε προπονητή και γενικού διευθυντή σε ανεξάρτητη έρευνα για καταχρηστική συμπεριφορά. Παράλληλα, η NWSLPA ζήτησε, όπως η ανοιχτή έρευνα που ανακοίνωσε η Λίγκα την Κυριακή, να επεκταθεί στους 12 συλλόγους που την απαρτίζουν, καθώς και στα μέλη του προσωπικού της.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη