Που θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή 15/10 - Ανακοίνωση της Κυβέρνησης


Που θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή 15/10 - Ανακοίνωση της Κυβέρνησης
Ο καιρός όχι απλά έχει προκαλέσει ήδη πολλά προβλήματα, αλλά σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στην έκτακτη ενημέρωση το βράδυ της Πέμπτης, 14.10.2021, αναμένεται να γίνει ακόμη πιο επικίνδυνος τις επόμενες ώρες. Εξ ου και η απόφαση για κλειστά σχολεία σε πολλές περιοχές την Παρασκευή, 15.10.2021.
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ανέφερε αναλυτικά: «Λόγω της εξέλιξης του επικίνδυνου φαινομένου, αποφασίσαμε όπως παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία, καθώς όπως γνωρίζετε έχουμε ήδη αποφασίσει να είναι κλειστά και σε Αττική, Χαλκιδική και Εύβοια».


Κλειστά σχολεία και σε άλλες περιοχές με αποφάσεις δήμων και Περιφερειών
Κλειστά θα παραμείνουν την Παρασκευή, 15.10.2021, όλα τα σχολεία και σε δήμους των περιφερειακών ενοτήτων Αργολίδας, Λακωνίας και Αρκαδίας, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
Όπως ανακοινώθηκε από τους δήμους, οι αποφάσεις για την μη λειτουργία των σχολικών μονάδων ελήφθησαν για προληπτικούς λόγους, με σκοπό την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών κατά τις μετακινήσεις τους.
Ειδικότερα, στην Αργολίδα κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Ναυπλιέων, ‘Αργους – Μυκηνών, Επιδαύρου και Ερμιονίδας, στην Λακωνία δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους δήμους Μονεμβασίας και Ευρώτα, ενώ στην Αρκαδία θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στον δήμο της Τρίπολης.

Κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Γιαννόπουλο, «η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη για λόγους ασφάλειας των μαθητών και των εκπαιδευτικών, εξαιτίας των μετεωρολογικών προγνώσεων για εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων και δεδομένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων που αφορούν στη λειτουργία των σχολείων, λόγω της Covid-19».

Επίσης, κλειστά για δεύτερη ημέρα θα παραμείνουν στο Μεσολόγγι όλα τα σχολεία, οι παιδικοί και τα ΚΔΑΠ του δήμου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Κώστα Λύρο, «η απόφαση ελήφθη λόγω της κακοκαιρίας και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, των γονέων και του εκπαιδευτικού προσωπικού».
Κλειστά σχολεία και σε δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας. Ειδικότερα, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στους Δήμους Κορινθίων, Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Νεμέας και Σικυωνίων.

Επίσης, κλειστές θα παραμείνουν αύριο όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και όλοι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ανατολικής Μάνης, στη Λακωνία, λόγω της κακοκαιρίας.

Τέλος, ο Δήμος Ιλίου ενημερώνει ότι, σύμφωνα με Απόφαση του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής, κλειστά θα παραμείνουν τα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη