Ανοιξε η διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη - Πού αφήνει την περιουσία του


Εξελίξεις στο θέμα της διαθήκης που άφησε ο Μίκης Θεοδωράκης καθώς σήμερα άνοιξε μια εκ των πέντε που είχε συντάξει, πιθανότατα η τελευταία.

Στη διαθήκη του ο Μίκης Θεοδωράκης κάνει αναφορά και στον Νίκο Κουρή, τον «αυτοαποκαλούμενο Θεοδωράκη» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Τον ευχαριστεί που διαδίδει το έργο του και προτρέπει τους κληρονόμους του να μην του το απαγορεύσουν.
Ουσιαστικά, όπως γίνεται αντιληπτό, σε κανένα σημείο της διαθήκης ο Μίκης Θεοδωράκης δεν λέει πως ο Νίκος Κουρής είναι γιός του.

Παράλληλα, προτρέπει τους δικούς του ανθρώπους να αφήσουν ανεμπόδιστα κι άλλα πρόσωπα εδώ στην Ελλάδα να διαδίδουν το έργο του, όπως είναι ο Γιώργος Αγοραστάκης, αλλά και στο εξωτερικό.

Πού αφήνει την περιουσία του
Όσον αφορά στην ακίνητη περιουσία του, το σπίτι που έμενε απέναντι από την Ακρόπολη, επιθυμία του είναι να γίνει μουσείο, ενώ το αυτοκίνητό του το αφήνει σε ένα ίδρυμα.

Το εξώδικο από τον Νίκο Κουρή στην Μαργαρίτα Θεοδωράκη και το τεστ DNA
Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Κουρής έχει αποστείλει εξώδικο στην κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα, λίγες εβδομάδες μετά την προσωρινή διαταγή να μη χρησιμοποιεί το επώνυμο «Θεοδωράκης».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Νίκος Κουρής ζήτησε από τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη να επισκεφθούν από κοινού τον πραγματογνώμονα – γενετιστή, Κ. Φιτσιάλο, για να εξακριβωθεί αν μεταξύ τους υπάρχει βιολογική συγγένεια, προκειμένου να αρθεί οποιαδήποτε αμφισβήτηση.

«Προκειμένου να εξακριβωθεί η βιολογική συγγένεια μεταξύ υμών και εμού, σας καλώ να προσέλθετε στα διαπιστευμένα εργαστήρια δικανικής γενετικής, προκειμένου να πραγματοποιηθεί δειγματοληψία βιολογικού υλικού από τον πραγματογνώμονα γενετιστή, δόκτορα Φιτσιάλο, ο οποίος περιλαμβάνεται στη λίστα των πραγματογνωμόνων του Πρωτοδικείου Αθηνών. Με τον τρόπο αυτό, τη διενέργεια δηλαδή του test DNA αδελφών, θα αρθεί η οποιαδήποτε αμφισβήτηση περί του αν είμαι εκ πατρός αδελφός σας και κατά συνέπεια θα εξακριβωθεί αν είμαι βιολογικό τέκνο του Μίκη Θεοδωράκη του Γεωργίου» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο εξώδικο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη