Ο φονιάς του Ντίμη Κορφιάτη, είχε σκοτώσει και την σύζυγο του επιχειρηματία

Ο φονιάς του Ντίμη Κορφιάτη, είχε σκοτώσει και την σύζυγο του επιχειρηματία
Εξιχνιάστηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η δολοφονία 54χρονου επιχειρηματία και η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο ανδρών, 43 και 53 ετών, στις 7 Μαΐου 2021, στη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε ατόμων τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ενώ ένας ακόμη από τους δράστες είναι άγνωστος, έως αυτή την ώρα. Η δικογραφία αφορά τα αδικήματα για, κατά περίπτωση, συμμορία, ανθρωποκτονία με δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, επικίνδυνη σωματική βλάβη, εμπρησμό, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, πλαστογραφία, κλοπή και νομοθεσία περί όπλων.

Υπενθυμίζεται, ότι η σύζυγος του 54χρονου είχε δολοφονηθεί, στις 9 Ιουνίου 2020, σε ενέδρα που είχαν στήσει οι δράστες στη Ζάκυνθο, ενώ είχε τραυματιστεί τότε και ο ίδιος, από τους πυροβολισμούς που δέχθηκε το ζευγάρι. Όσον αφορά το χρονικό της δολοφονίας του 54χρονου, τις πρωϊνές ώρες της 7ης Μαΐου 2021, δύο δράστες εισέβαλαν σε επιχείρηση στη Ζάκυνθο όπου βρισκόταν εκείνη την ώρα και τον πυροβόλησαν, ενώ από τις σφαίρες τραυματίστηκε και ένας 53χρονος, που βρισκόταν στο σημείο. Την ώρα που έφευγαν οι δράστες πυροβόλησαν και εναντίον 43χρονου αλλοδαπού, ο οποίος βρισκόταν έξω από τα γραφεία της επιχείρησης.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από τις αρχικές έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στον χώρο του εγκλήματος κάλυκες, βολίδες και θραύσματα βολίδων πολεμικού τυφεκίου και σε αγροτεμάχιο καμένο αυτοκίνητο. Στο συγκεκριμένο όχημα, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, εντοπίστηκαν και δύο Καλάσνικοφ.

Από τις έρευνες που ακολούθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, κλεμμένο αυτοκίνητο, κλεμμένη μοτοσικλέτα, δύο καλάσνικοφ, τρεις γεμιστήρες, ογδόντα ένα φυσίγγια, ένα ζευγάρι πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και είδη ένδυσης μοτοσικλέτας.

Από την συνδυαστική μελέτη του προανακριτικού υλικού που συγκεντρώθηκε, προέκυψε η εμπλοκή ως φυσικών αυτουργών ενός άνδρα, ο οποίος είναι φυλακισμένος, και ενός άγνωστου δράστη, ενώ για την υπόθεση κατηγορούνται επιπλέον τέσσερα άτομα, δύο από τα οποία είναι φυλακισμένα. Όπως αναφέρει η Αστυνομία, όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν για σοβαρά ποινικά αδικήματα. Όσον αφορά τη δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη