" Εφυγε " από την ζωή η Βίκη Μαρκάκη


" Εφυγε" από την ζωή η Βίκη Μαρκάκη
Την τελευταία της πνοή άφησε σε ηλικία 63 ετών η δημοσιογράφος Βίκη Μαρκάκη, ύστερα από άνιση μάχη με τον καρκίνο. Την είδηση έκανε γνωστή η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της.


Η Βίκη Μαρκάκη ήταν κόρη του αείμνηστου δημοσιογράφου Ανδρόνικου Μαρκάκη και εργαζόταν ως δημοσιογράφος από το 1980. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ τα τελευταία χρόνια υπήρξε ανταποκρίτρια στη Ρώμη για πολλά μέσα ενημέρωσης, κυρίως του STAR.

H ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ : 

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει με θλίψη το θάνατο της συναδέλφου δημοσιογράφου Βασιλικής (Βίκης) Μαρκάκη, η οποία έφυγε χθες από τη ζωή, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 63 ετών.

Η Βίκη Μαρκάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Ήταν κόρη του αείμνηστου βετεράνου δημοσιογράφου Ανδρόνικου Μαρκάκη, ο οποίος διετέλεσε επί χρόνια, Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ. Αφήνει πίσω της τον αδελφό της, επίσης συνάδελφο επί 37 χρόνια, Στέλιο Μαρκάκη, όπως και το γιό της, Ανδρόνικο – Νίκο Πιερσάντι, που σπουδάζει δημοσιογραφία στην Ιταλία.

Η Βίκη Μαρκάκη, άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος το 1980, στο ελεύθερο ρεπορτάζ, στη “ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ” και, ακολούθως, στην -τότε- ΕΡΤ. Στη συνέχεια, δούλεψε με μεγάλη επιτυχία σε πολλά Μέσα, στην Ελλάδα, αλλά και την Ιταλία. Μεταξύ άλλων, διετέλεσε επί σειρά ετών ανταποκρίτρια στη Ρώμη πολλών ελληνικών ΜΜΕ – κυρίως του «STAR Channel».

Επί μια εξαετία και επί δύο κυβερνήσεων, μέχρι τη συνταξιοδότησή της, υπηρέτησε ως υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στη Ρώμη..."

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη