Η ταβέρνα όπου "νταήδες", επιτέθηκαν σε πελάτες


Επίθεση σε ταβέρνα, δέχτηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, σύμφωνα με την καταγγελία του που έκανε τον γύρο του διαδικτύου. Ειδικότερα, πρόκειται για την ''Ταβέρνα του Ζιώγα'', η οποία βρίσκεται στην Καλαμπάκα.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στον ΣΚΑΙ, ο κ. Βασιλακόπουλος, ο ίδιος και συνάδελφοι του δέχθηκαν επίθεση από τον ιδιοκτήτη ταβέρνας και τον γιο του επειδή ζήτησαν να γίνουν έλεγχοι στα πιστοποιητικά εμβολιασμού για τον κορωνοϊό.

Μάλιστα, το περιστατικό έχει γίνει δεύτερο trend στο Twitter με hashtag #Με την ταβέρνα του Ζιώγα, με πολλούς χρήστες να διακωμωδούν την επίθεση και άλλους να υποστηρίζουν τον κ. Βασιλακόπουλο. Ωστόσο, αρκετοί αντιεμβολιαστές εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους ιδιοκτήτες της ταβέρνας που επιτέθηκαν στον καθηγητή.

Το χρονικό
Ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, το πρωί του Σαββάτου είχε μεταβεί στην Καλαμπάκα με ομάδα πνευμονολόγων προκειμένου να λάβουν μέρος σε ένα συνέδριο. Συγκεκριμένα, βρέθηκε μαζί με 15 πνευμονολόγους σε ταβέρνα στο Καστράκι Καλαμπάκας, όπου έγινε στόχος του ιδιοκτήτη και του γιου του.

«Στο πλαίσιο σεμιναρίου για το βρογχικό άσθμα καμιά 25αριά πνευμονολόγοι βρεθήκαμε στο Καστράκι Καλαμπάκας, στην ταβέρνα του Ζιώγα. Δεν έγινε κανένας έλεγχος πιστοποιητικών εμβολιασμού και ένας συνάδελφος, όχι εγώ, τους είπε με πολύ ευγενικό τρόπο στους ιδιοκτήτες πως για λόγους δημόσιας υγείας, πρέπει να κάνουμε ελέγχους. Μας ζήτησαν τον λόγο, μας έδιωξαν από την ταβέρνα, μας έσπρωξαν στο τέλος, με πέταξαν εμένα κάτω σκίζοντάς μου και το πουκάμισο, ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας και ο γιος του» ανέφερε το βράδυ του Σαββάτου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού και τον Νίκο Στραβελάκη.
''Το μεγαλύτερο ποσοστό που ήταν μέσα δε θα ήταν εμβολιασμένοι. Αφού μας έβρισαν έφτασαν στο σημείο να με προπηλακίσουν. Να με απειλήσουν ότι θα έρθουν να με βρούνε στην Αθήνα, στο νοσοκομείο να με περιποιηθούν, ότι θα μου κάψουν το αυτοκίνητο'', κατήγγειλε.

''Σκέφτομαι να ζητήσω προστασία''
Ο κ. Βασιλακόπουλος, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στον ΣΚΑΙ, δήλωσε πως σκέφτεται να λάβει μέτρα. "Σκέφτομαι να ζητήσω αστυνομική προστασία. Πάρα πολλές φορές δέχομαι απειλές. Κάποιος ξυπνάει στις 6.08 το πρωί και στέλνει στο messenger ‘Βασιλακόπουλε ψόφα’… Έχουμε ξεφύγει" δήλωσε χαρακτηριστικά αγανακτισμένος ο καθηγητής.

Σε μια δημοκρατία, υπογράμμισε, όταν δεν μάς αρέσει ένας νόμος ζητάμε από την κυβέρνηση να τον αλλάξει ή ψηφίζουμε άλλη κυβέρνηση δεν μπορούμε να έχουμε α λα καρτ εφαρμογή" τόνισε, με αφορμή τη δήλωση του ιδιοκτήτη ταβέρνας πως "δεν θα μου πεις εσύ τι θα κάνω στο μαγαζί μου".

Μια μέρα μετά, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega φέρνει στην επιφάνεια την πλευρά του ιδιοκτήτη της ταβέρνας, ο οποίος αφήνει αιχμές για τους πνευμονολόγους, λέγοντας πως διαμαρτυρήθηκαν δυο ώρες μετά την είσοδό τους στο κατάστημα κι αφού πρώτα είχαν τελειώσει το γεύμα τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, υποστηρίζει πως οι προβλεπόμενοι έλεγχοι πιστοποιητικών εμβολιασμών γίνονταν κανονικά και εξαίρεση έγινε μόνο στους πνευμονολόγους γιατί το ζήτησαν οι ίδιοι.

«Μετά από δύο ώρες και αφού είχαν τελειώσει το γεύμα τους θυμήθηκαν να κάνουν παρατήρηση για τον έλεγχο που δεν τους κάναμε. Γιατί έμειναν στο μαγαζί αφού δεν ένιωθαν ασφαλείς;» λέει συγκεκριμένα.

Και συνεχίζει: «Άρχισαν να φωνάζουν και ο γνωστός πνευμονολόγος μίλησε άσχημα στην κόρη μου. Τότε άρχισαν να αντιδρούν και οι πελάτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο μαγαζί και τους έδιωξα. Σε καμία περίπτωση δεν χτυπήσαμε κανέναν. Για εμάς το θέμα έχει λήξει».

«Όλο το προσωπικό είναι εμβολιασμένο και κάνουμε κανονικά τους ελέγχους για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Στους καθηγητές δε ζητήσαμε τα πιστοποιητικά γιατί μας είπε ο συνοδός τους ότι βιάζονται και είναι όλοι εμβολιασμένοι», ανέφερε ο καταστηματάρχης σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό.

«Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο γεγονός. Το θέμα δεν είναι ότι δεν έγινε έλεγχος μόνο σε εμάς. Δεν έγινε σε κανέναν άλλον από τις παρέες που ήρθαν μετά», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη