Πορτογαλία : Χωρίς μέτρα πλέον για τον κορωναϊό- 85% οι εμβολιασμένοι


Εμβολιασμός ρεκόρ στο 85%
Τον περασμένο Γενάρη εικόνες από την Πορτογαλία με διασωληνωμένους ασθενείς να μεταφέρονται σε εντατικές νοσοκομείων στην Ελβετία και την Γαλλία και γιατρούς από το γαλλικό στρατό, το Βέλγιο και την Σουηδία να σπεύδουν να στηρίξουν το σύστημα υγείας των Ιβήρων έκαναν τον γύρο του κόσμου. Είχαν προηγηθεί οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η αδυναμία της κυβέρνησης να πάρει μέτρα με αποτέλεσμα οι μαζικές μετακινήσεις των Πορτογάλων στην επαρχία να επιταχύνουν. τη διαπορά του ιού, γεγονός που στοίχησε την ζωή σε χιλιάδες ηλικιωμένους, ιδιαίτερα στη βόρεια Πορτογαλία.

Οχτώ μήνες μετά η Πορτογαλία καταγράφει ποσοστό ρεκόρ εμβολιασμών στην Ευρώπη αγγίζοντας το 85%, περνώντας στην τρίτη φάση χαλάρωσης των μέτρων. 
Την ίδια ώρα το σύστημα υγείας δεν βρίσκεται πλέον υπό πίεση και τα νοσοκομεία επανήλθαν στην κανονική τους λειτουργία, καταφέρνοντας η κοινωνία να «χτίσει» υψηλό τοίχος ανοσίας. 

Δεν απαιτείται πλέον η… επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικού τέστ
Τα εστιατόρια λειτουργούν πλέον κανονικά και δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός. Η μάσκα καταργήθηκε στις αυλές των σχολείων και τις παιδικές χαρές και η χρήση της περιορίζεται σε μέσα μαζικής μεταφοράς, σε αίθουσες συναυλιών και. νοσοκομεία. Οι χώροι νυχτερινής διασκέδασης άνοιξαν, καταργήθηκαν οι αριθμητικοί περιορισμοί σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και θεάματα, σε εμπορικά κέντρα και εστιατόρια. Οι πελάτες στα καταστήματα εστίασης, τα ξενοδοχεία, τα γυμναστήρια, τα καζίνο και τα ιαματικά λουτρά δεν χρειάζεται να επιδεικνύουν ψηφιακό πιστοποιητικό ή αρνητικό τεστ που ήταν υποχρεωτικό ως τώρα και αυτό απαιτείται μόνο στις μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη