"Στο σφυρί" για χρέη, το παλάτι γνωστού Ελληνα επιχειρηματία


"Στο σφυρί" για χρέη, το παλάτι γνωστού Ελληνα επιχειρηματία 
Άλλαξε χέρια με μόλις ένα ευρώ πάνω από την τιμή εκκίνησης το ακίνητο- «φιλέτο» του Αντώνη Γλου στην παραλιακή λεωφόρο της πιο ακριβής περιοχής του Πειραιά, που βγήκε στο σφυρί νωρίτερα σήμερα. Συγκεκριμένα η τιμή πρώτης προσφοράς ήταν 950.400 ευρώ και η κατακύρωση έγινε στο ποσό των 950.401 ευρώ.

Ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός, -που ήταν προγραμματισμένος αρχικά για τον Σεπτέμβριο του 2020-, αφορούσε το 50% εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας μιας τετραώροφης οικοδομής με μικρό διώροφο βοηθητικό οικίσκο, στην Λεωφόρο Αλ. Παπαναστασίου 74 στην Καστέλα, που ανήκε στον πρώην συνιδιοκτήτη της αλυσίδας “Glou”.

Το ακίνητο με την ανεμπόδιστη θεά προς το απέραντο γαλάζιο του Σαρωνικού, αποτελείται από τέσσερις επαλλήλους ορόφους οι οποίοι, λόγω του επικλινούς του εδάφους και της μεγάλης υψομετρικής διαφοράς της επιφάνειας του οικοπέδου, έχουν υψηλότερη στάθμη την δυτική πλευρά του δηλαδή την πρόσοψη επί της Λεωφόρου Αλ. Παπαναστασίου και χαμηλότερη στάθμη την ανατολική πλευρά προς τη θάλασσα.


Το ακίνητο περιλαμβάνει αναλυτικά:

α) τον ισόγειο όροφο, με μία κατοικία συγκείμενη από τρία δωμάτια και λοιπούς βοηθητικούς χώρους, επιφανείας 80 τ.μ.,


β) τον πρώτο όροφο, με μία κατοικία συγκείμενη από τρία δωμάτια και λοιπούς βοηθητικούς χώρους επιφανείας 120 τ.μ.


γ) τον δεύτερο όροφο, με μία κατοικία συγκείμενη από τέσσερα δωμάτια και λοιπούς βοηθητικούς χώρους, επιφανείας 120 τ.μ. και

δ) τον τρίτο όροφο, με μία κατοικία συγκείμενη από τέσσερα δωμάτια και λοιπούς βοηθητικούς χώρους, επιφανείας 120 τ.μ.

Ο διώροφος βοηθητικός οικίσκος αποτελείται από το ισόγειο με επιφάνεια 36,08 τ.μ. και από τον πρώτο όροφο με επιφάνεια 36,08 τ.μ. Σημειώνεται ότι το οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται η τετραώροφη οικοδομή, -με τον βοηθητικό οικίσκο -, έχει επιφάνεια, σύμφωνα με τον τίτλο κτήσεως και με νεότερη καταμέτρηση, 639,40 τ.μ.


Το ακίνητο περιήλθε στον Αντώνη Γλου κατά ποσοστό 1/2 εξ αδιαιρέτου πλήρους κυριότητας στις 31/10/1996.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη