Επί πέντε χρόνια, δημόσιος υπάλληλος κάθονταν σπίτι του και πληρώνονταν


Στον απόηχο της τραγωδίας στο νοσοκομείο Παπανικολάου, με μια 51χρονη ασθενή να χάνει τη ζωή της από κορονοϊό, ο κρατικός λειτουργός επανέρχεται και με τις δηλώσεις του, ρίχνει την ευθύνη στους γιατρούς που χειρίστηκαν το περιστατικό. Όπως λέει στο Mega: «Αποδεικνύεται ότι φταίνε οι γιατροί από τα μηνύματα που έστελνε μέχρι την τελευταία στιγμή και έλεγε: σώστε με, βοηθήστε με. Ένας άνθρωπος ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο της διασωλήνωσης δεν έχει τη δύναμη να αντιδράσει και να στέλνει μηνύματα και να φωνάζει και να ουρλιάζει.»

Όπως λέει ο επόπτης υγείας, είχε προτρέψει την ασθενή να φύγει από το νοσοκομείο, αλλά της είχε επισημάνει πως την ευθύνη για τα όσα συμβούν, θα έχει εκείνη. Οι γιατροί που την παρακολουθούσαν κάνουν λόγο για συστηματική καθοδήγηση μέσω κινητού τηλεφώνου από τον επόπτη υγείας.

«Δεν ήθελε να διασωληνωθεί, αρνιόταν και ήταν γενικά αντιδραστική, εριστική κτλ. Προφανώς έπαιρνε και κάποια καθοδήγηση απ΄έξω. Όπως αποδείχθηκε τώρα με τα κινητά τηλέφωνα. Αρνιόταν και έφθασε μέχρι το τέλος. Όταν έφθασε στο τέλος έτοιμη για διασωλήνωση έγινε η διασωλήνωση. Έλεγε ότι αρνιέμαι να διασωληνωθώ, δεν θέλω να διασωληνωθώ αλλά δεν υπέγραφε κιόλας την άρνησή της» ανέφερε ο Αδαμάντιος Χλωρός, υπέυθυνος κλινικής COVID στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Ο πρώην επίτροπος υγείας με τα επιχειρήματά του για το εμβόλιο τις μάσκες και τη διασωλήνωση των ασθενών, φτάνει στο σημείο να ζητήσει την παρέμβαση του εισαγγελέα στο νοσοκομείο Παπανικολάου. «Θα πρέπει να στραφεί η έρευνα στο νοσοκομείο Παπανικολάου διότι διασωληνώθηκε χωρίς τη θέλησή της. Και εάν δεν στραφεί προς τα εκεί θα έχει διαπράξει ο ίδιος ο εισαγγελέας εγκλήματα», συμπληρώνει.


Η δράση του επιτρόπου υγείας
Όλα αυτά την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα για τη δράση του. Ο προϊστάμενος Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, διέταξε γενικευμένη και επείγουσα έρευνα, με πρωταρχικό στόχο να περιοριστεί η δραστηριότητα του συγκεκριμένου ατόμου και να προστατευθεί η ζωή των πολιτών.

Όπως μετέδωσε το Mega, ο επόπτης παρά το γεγονός πως είχε παραπεμφθεί από το 2015 παρέμεινε στη θέση του, επειδή το πειθαρχικό δεν συνεδρίασε ποτέ για την περίπτωσή του. Απάντησε με μηνύσεις, βγήκε σε τηλεργασία αλλά όπως αποκαλύπτεται δεν ήταν σε αναστολή».

Το 2012 ο ίδιος επόπτης είχε τιμωρηθεί για ανάρμοστη συμπεριφορά σε συναδέλφους του, αρχικά με στέρηση μισθού και σε δεύτερο βαθμό με απλή επίπληξη.
Πλέον ο εισαγγελέας διερευνά το βασικότερα από όλα που είναι τι συμμετοχή είχε ο άνθρωπος αυτός, στο βαρύτατο αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Δηλαδή αν και πόσο συνετέλεσε με αυτά που έγραφε, στο να πεθάνει η 51χρονη ασθενής.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη