Διπλωματικό επεισόδιο, όταν ο Πρόεδρος της Αμερικής "αερίστηκε," δημοσίωςΤο βασιλικό πρωτόκολλο δεν επιτρέπει σε κάποιον να γυρίσει την πλάτη του στη βασίλισσα Ελισσάβετ. 
Όμως όταν ο Joe Biden έκανε το λάθος να γυρίσει την πλάτη του στην Camilla Parker Bowles, στη διάσκεψη κορυφής για την κλιματική αλλαγή COP26, οι συνέπειες ήταν, ενδεχομένως, χειρότερες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος «αερίστηκε» κοντά στη δούκισσα της Κορνουάλης, συμβάλλοντας όχι στη μείωση αλλά στην αύξηση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου και εκείνη φρόντισε να κάνει γνωστή σε όλους αυτή την πολύ προσωπική και αμήχανη στιγμή του. 
«Ήταν μακρόσυρτη και δυνατή και αδύνατον να την αγνοήσεις» σύμφωνα με τη γλαφυρή περιγραφή που δημοσίευσε η Mail on Sunday.

Ωστόσο ο προκάτοχός του, Donald Trump, μάλλον είχε πέσει σε ένα χειρότερο ατόπημα μπροστά στους Βρετανούς γαλαζοαίματους, και μάλιστα εσκεμμένα, καθώς λέγεται πως είχε στήσει την βασίλισσα Ελισάβετ για 12 ολόκληρα λεπτά για να απολαύσει με την ησυχία του ένα τσίζμπεργκερ.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, έριξε την ευθύνη της καθυστέρησης στην αυτής μεγαλειότητα. 
Μπροστά σε αυτό, το «λάθος» του Biden -παρά τις διαστάσεις που πήρε, επισκιάζοντας ενδεχομένως τα αληθινά προβλήματα του πλανήτη- μοιάζει με πταίσμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη