36χρονος είχε αρπάξει το κοριτσάκι που αγνοούνταν 2 εβδομάδες- Πως την βρήκαν οι Αρχές

36χρονος είχε αρπάξει το κοριτσάκι που αγνοούνταν 2 εβδομάδες- Πως την βρήκαν οι Αρχές
Το μικρό κοριτσάκι εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης σε ένα κλειδωμένο σπίτι στο Κάρναρβον της δυτικής Αυστραλίας, μετά από έφοδο της αστυνομίας. Στο πλαίσιο των ερευνών, έχει συλληφθεί ένας 36χρονος, ο οποίος – σύμφωνα με αυστραλιανά ΜΜΕ – δεν φέρεται να σχετίζεται με την οικογένεια του μικρού παιδιού.

Η μικρή Cleo είχε εξαφανιστεί στις 16 Οκτωβρίου από ένα απομακρυσμένο camping της Αυστραλίας, όπου είχε κατασκηνώσει μαζί με την οικογένειά της. Η μητέρα της είχε δηλώσει ότι το πρωινό της 16ης Οκτωβρίου ανακάλυψε τη σκηνή ανοιχτή και το παιδί έλειπε μαζί με τον υπνόσακό του. Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό της και υπό το φόβο ότι απήχθη, οι αυστραλιανές αρχές προσέφεραν ένα εκατομμύριο δολάρια Αυστραλίας (644.000 ευρώ) ως αμοιβή σε όποιον διέθετε πληροφορίες.

Τα στοιχεία που «πρόδωσαν» τον 36χρονο
Επί 18 ολόκληρες ημέρες, οι αυστραλιανές αρχές προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να φτάσουν στα ίχνη του μικρού παιδιού. Στις έρευνες συμμετείχαν επίσης και πολλοί εθελοντές, μιας και η υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Cleo είχε συγκλονίσει την Αυστραλία.

Μια πληροφορία που δέχθηκαν την Τρίτη οι αυστραλιανές Αρχές ήταν αυτή που βοήθησε στον εντοπισμό της 4χρονης. Σύμφωνα με την Daily Mail Australia, υπήρχε μια πληροφορία για ένα ύποπτο αυτοκίνητο στο Κάρναρβον και μετά την ταυτοποίηση κάποιων τηλεφωνικών δεδομένων οι αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν το σπίτι που βρισκόταν κλειδωμένο το παιδί.

Στοιχεία που πρόδωσαν τον φερόμενο δράστη ήταν επίσης τα παιδικά κλάματα που ακουγόντουσαν από το σπίτι του και ότι το τελευταίο διάστημα αγόραζε πάνες. Ο 36χρονος δεν είχε παιδιά και φέρεται να έμενε μόνος του και να είχε μόνο έναν σκύλο.Η πρώτη αντίδραση της μικρής
Η μικρή Cleo Smith βρέθηκε ζωντανή στο Κάρναρβον, σε μια μικρή πόλη μόλις 4.400 κατοίκων, 900 χιλιόμετρα βόρεια του Perth. Η αστυνομία έσπασε την πόρτα ενός κλειδωμένου σπιτιού στα βόρεια της πόλης περίπου στη 01:00 την Τετάρτη για να βρει τον αγνοούμενο τετράχρονο μόνο μέσα.

Το κοριτσάκι, όπως ανέφερε εκπρόσωπος των τοπικών Αρχών, ήταν κλειδωμένο σε ένα από τα δωμάτια του σπιτιού και μόλις την εντόπισαν ένας αστυνομικός την πήρε στην αγκαλιά του και την ρώτησε: «Πώς σε λένε;». Χρειάστηκε να την ρωτήσει τρεις φορές, όπως αναφέρει η Daily Mail Australia, για να του απαντήσει: «Λέγομαι Κλίο».

Οι αστυνομικοί από την πλευρά τους αναφέρουν ότι ήταν μια από τις πιο ευχάριστες στιγμές όταν κάλεσαν τους γονείς της μικρής για να τους ανακοινώσουν ότι την εντόπισαν. Κάλεσαν τους γονείς της 4χρονης και τους είπαν ότι έχουν κάποιον που θέλει να τους μιλήσει, με την μικρή Cleo να ξεσπά σε κλάματα και να φωνάζει: «Μανούλα».

Τι λένε οι γείτονες του 36χρονου
Μέχρι στιγμής οι αυστραλιανές Αρχές έχουν δώσει στη δημοσιότητα ελάχιστα στοιχεία για την υπόθεση της μικρής Cleo. Όσον αφορά τον 36χρονο που βρίσκεται υπό κράτηση, το μόνο που έχει ανακοινωθεί είναι ότι ανακρίνεται και ότι δεν φέρεται να σχετίζεται με την οικογένεια.

Ωστόσο, γείτονες του φερόμενου δράστη – όπως αναφέρει η Daily Mail Australia – αναφέρουν ότι δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι στο σπίτι του θα μπορούσε να κρατά κλειδωμένη την 4χρονη. Ένας από του γείτονες, είδε τον 36χρονο να αγοράζει την Δευτέρα πάνες από το σούπερ μάρκετ. Του φάνηκε περίεργο, αλλά όπως είπε στην Daily Mail Australia, «δεν μπορούσε να κάνει την σύνδεση».

Όσοι τον γνώριζαν στην περιοχή κάνουν λόγο για έναν «πολύ ήσυχο» άνθρωπο και απόμακρο. Δεν είχε ιδιαίτερες σχέσεις με τους γείτονες του, αν και έμενε πολλά χρόνια στην περιοχή

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη