Γιώργος Παπανδρέου : Γιατί δεν θα συμμετάσχω στο debate


Για τις εσωκομματικές εκλογές μίλησε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Ο Γιώργος Παπανδρέου υποστήριξε πως στελέχη της ΝΔ τηλεφωνούν υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων του ΚΙΝΑΛ.

«Ξέρω ότι στελέχη της ΝΔ παίρνουν τηλέφωνα για συγκεκριμένους υποψηφίους. Δεν θα πω ονόματα αλλά είναι δεδομένο. Προφανώς κάτι φοβούνται στη ΝΔ. Φαίνεται ότι το ΚΙΝΑΛ ξαναμπαίνει στο προσκήνιο της πολιτικής αλλά τα αντισώματα της παράταξης είναι δυνατά και όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή τόσο λιγότερες πιθανότητες να παίξουν ρόλο αυτές οι παρεμβάσεις» τόνισε χαρακτηριστικά.
Επίσης ανέφερε πως «υπάρχει ο μόνιμος στόχος ο Γιώργος Παπανδρέου που δεν ελέγχουν» και πως «κάποιοι θέλουν ένα ΚΙΝΑΛ μικρό βολικό και ελεγχόμενο. Από τη στιγμή που αποφάσισα και ανακοίνωσα ότι διεκδικώ την προεδρία του ΚΙΝΑΛ υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση του κόσμου και συσπείρωση γύρω από το κόμμα».

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ για τη μη συμμετοχή του στο debate είπε ότι «με τους όρους που διεξάγεται δεν θα ήταν σωστό και δεν θα ήθελα να πληγώσω την παράταξη. Θέλω ένα debate ουσιαστικό όχι ένα debate εντυπώσεων. Έναν διάλογο ενωτικό που θα βοηθήσει και όχι που θα αποδομήσει την παράταξη. Για την ενωτική πορεία, για την επόμενη μέρα έχω ευθύνη»,

Ο Γιώργος Παπανδρέου άσκησε κριτική τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση για την πανδημία του κορονοϊού.

«Βλέπουμε διαγγέλματα από την κυβέρνηση και αντιδιαγγέλματα από την αντιπολίτευση» και πως υπάρχει πόλωση και πολιτικοποίηση γύρω από αυτό το θέμα.
«Στην αρχή πήγαμε καλά αλλά στη συνέχεια δόθηκε από την κυβέρνηση ένα μήνυμα νίκης απέναντι στην πανδημία και ένα σήμα έπαρσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ έκανε λόγο για ελλιπείς ελέγχους στους τουρίστες το καλοκαίρι, για τον χειρισμό στους εμβολιασμούς αλλά και τον αυταρχικό τρόπο με τον οποίο μίλησε η κυβέρνηση σε κάποια στρώματα.

Για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ, είπε ότι προτείνει να γίνει με μοριακά τεστ και ράπιντ τεστ η ψηφοφόρια.
Σε ερώτηση για συνεργασίες με άλλα κόμματα απάντησε: «Εγώ θα παλέψω να αλλάξουμε τους συσχετισμούς και μετά θα δούμε βεβαίως. Δεν έχω καμία διάθεση να μιλήσω για συνεργασίες αυτή τη στιγμή».

Όσο για το αν θα επιστέψει το ΚΙΝΑΛ στο όνομα και τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ είπε οτι: «Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήμουν για πολλά χρόνια. Είναι μέσα στην καρδιά μου του ΠΑΣΟΚ. Ο ήλιος ο πράσινος συμβολίζει τις αξίες μας. Τα σύμβολα μας ανήκουν, θα τα αξιοποιήσουμε, όμως θέλω να γίνει αυτό με δημοκρατικό τρόπο».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη