Ο καρκίνος λύγισε την Ηρώ Κόβα


Εφυγε νικημένη από τον καρκίνο χτες Πέμπτη 25 Νοεμβρίου η Ηρώ Κόβα σύζυγος του επιχειρηματία Γιώργου Κόβα, του ανθρώπου που βρίσκεται πίσω από τα πολύ γνωστά ξυραφάκια Bic. Η Νίκη Κόβα είχε πλούσια φιλανθρωπική δράση.

Η Ηρώ Κόβα έγινε ευρύτερα γνωστή στα μέσα της δεκαετίας του 2000, με αφορμή το κτήμα που διατηρούσε στο Πόρτο Χέλι, μαζί με τον σύζυγό της, Γιώργο Κόβα. Πρόκειται, όπως λένε όσοι ξέρουν, για μία σχεδόν μυθική έπαυλη στην οποία έχουν βρεθεί μεταξύ άλλων ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, αλλά και ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος με την Άννα Μαρία.

Από την Astor στην Bic
Η Ηρώ Βετοπούλου-Κόβα, όπως ήταν το πλήρες όνομά της, ήταν μαθήτρια στο Αρσάκειο και κόρη του βιομήχανου που κατασκεύαζε τη δεκαετία του 1960-’70 τα ξυραφάκια "Αstor". Μεγάλωσε στην οδό Ηρώδου του Αττικού και διέθετε υψηλές γνωριμίες με επιφανείς οικογένειες της εποχής.

Η συμφωνία με τους Γάλλους ιδιοκτήτες της εταιρείας Bic θα φέρει στην Ελλάδα τα ψιλά καλσόν, τους αναπτήρες και τα ξυραφάκια μιας χρήσης. Η εταιρεία Αstor πωλείται στους Γάλλους.

Η ίδια αγαπά τη μόδα και έτσι ίδρυσε τη δική της εταιρία εισαγωγής γυναικείων και ανδρικών ενδυμάτων.

Παντρεύεται τον εφοπλιστή Νίκο Βερνίκο αλλά ο γάμος τους κράτησε μόλις ενάμιση χρόνο. Σε ταξίδι στο Λονδίνο, λίγο μετά το διαζύγιό της, γνωρίζει τον άνδρα της ζωής της Γιώργο Κόβα. Παντρεύτηκαν λίγο μετά και η Ηρώ Κόβα απέκτησε δύο κορίτσια, τα οποία μεγάλωσαν για κάποια χρόνια στη βρετανική πρωτεύουσα.
Με τον θάνατο του πατέρα της το ζευγάρι έρχεται στην Ελλάδα.


Από το Λονδίνο στο Πόρτο Χέλι
Η Ηρώ Κόβα δραστηριοποιείται ξανά στον χώρο της μόδας με συνέταιρο τη Βαρβάρα Βερνίκου, η οποία παντρεύτηκε τον πρώτο της σύζυγο.

Συμμετέχει στην εταιρία που έφερε τα ρούχα του Ralph Lauren στην Ελλάδα.
Τα τελευταία χρόνια το ζεύγος είχε αποτραβηχτεί. Διατηρούσε όμως πάντα άριστες σχέσεις με το ελληνικό lobby του Λονδίνου. Η ίδια η Ηρώ Κόβα είχε δώσει αρκετές φορές το "παρών" στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, αλλά και στη θερινή κατοικία του πρίγκιπα Καρόλου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη