Τριπλασιάστηκαν τα ραντεβού για την 1η δόση του εμβολίου


Σημαντική αύξηση καταγράφει ο ρυθμός του εμβολιαστικού προγράμματος τις τελευταίες επτά ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουν οι αρμόδιοι.

Η έξαρση όλων των δεικτών της πανδημίας, αλλά και η εφαρμογή των νέων, ιδιαίτερα αυστηρών μέτρων για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, φαίνεται ότι έχει πείσει αρκετούς συμπολίτες μας να σπεύσουν στα εμβολιαστικά κέντρα, για να κάνουν την πρώτη δόση κατά του κορωνοϊού.

Τις τελευταίες επτά ημέρες κλείστηκαν 175.000 ραντεβού πρώτης δόσης, ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, έναντι 60.000 την προηγούμενη εβδομάδα. Ως εκ τούτου, πρόκειται για αύξηση κατά 185%, μετά από μια μακρά περίοδο που το εμβολιαστικό πρόγραμμα έδειχνε να έχει βαλτώσει. Επίσης κλείστηκαν 275.000 ραντεβού αναμνηστικής δόσης, αύξηση της τάξης του 200%, σε σχέση με τα 94.000 ραντεβού της προηγούμενης εβδομάδας.

Σήμερα, Δευτέρα, μέχρι και το απόγευμα, είχαν κλειστεί πάνω από 30.000 ραντεβού πρώτης δόσης, και πάνω από 55.000 ραντεβού αναμνηστικής δόσης, ενώ στοίχημα των αρμοδίων είναι να διατηρήσουν τον εμβολιαστικό ρυθμό.

«Οι προσπάθειες να πειστούν οι ανεμβολίαστοι είναι συνεχείς. Ας ελπίσουμε ότι ο φόβος της πραγματικότητας που ζούμε θα βοηθήσει ώστε να μεταπειστούν πολλοί διστακτικοί» είπε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Ήδη τα στοιχεία είναι καταλυτικά. 
Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 7.335 νέα κρούσματα, 477 διασωληνωμένους και 65 θανάτους. Μάλιστα, μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι οι 402 είναι ανεμβολίαστοι.
Παράλληλα, η εικόνα που επικρατεί στα νοσοκομεία δεν αφήνει περιθώριο εφησυχασμού, καθώς το δημόσιο σύστημα υγείας βρίσκεται σε καθεστώς πίεσης.

Με βάση τα στοιχεία, το 61,2% του πληθυσμού έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό. Παράλληλα, 466.000 πολίτες έχουν κάνει την αναμνηστική δόση, που θεωρείται πολύ σημαντική για τη διατήρηση της ανοσίας

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη