Συνετρίβη μαχητικό αεροσκάφος F-16, της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας


Εγκατάλειψη μαχητικού αεροσκάφους F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας έλαβε χώρα, σήμερα, Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, στις 15:40, εντός της αεροπορικής βάσης της Ανδραβίδας.

Το μαχητικό δεν έπεσε από ύψος στο έδαφος και έτσι δεν διακινδύνευσε κανείς, αλλά ουσιαστικώς εξήλθε εκτός διαδρόμου με ταχύτητα κατά τη φάση της προσγειώσεως και ενώ εκινείτο στο έδαφος.

Το μαχητικό μαζί με άλλα εκτελούσε προγραμματισμένη εκπαιδευτική πτήση, την οποία ολοκλήρωσε και επέστρεφε στη βάση του. Αμέσως μετά την προσγείωσή του και το άγγιγμα των τροχών με το έδαφος, ο χειριστής του διαπίστωσε ότι το αεροσκάφος δεν μειώνει καθόλου την ταχύτητα και αφού έκανε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες ανεπιτυχώς, τότε έκανε χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος διαφυγής επιτυχώς.

Το αλεξίπτωτο άνοιξε κανονικώς και ο πιλότος έπεσε απολύτως ασφαλής, μέσα στο αεροδρόμιο δίπλα σχεδόν στο διάδρομο από-προσγειώσεων της βάσεως. Είναι απολύτως καλά στην υγεία του και αναμένει ελικόπτερο για να μεταφερθεί για καθαρώς προληπτικούς λόγους στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (251 ΓΝΑ) για τη διενέργεια των προβλεπόμενων προληπτικών εξετάσεων.

Το F-16 που δεν είχε φρένα, θα εξετάσουν ειδικοί αν είναι επισκευάσιμο ή έχει τόσες ζημιές που είναι ασύμφορο για επισκευή ή αναβάθμιση, καθώς είναι ένα από τα 84 μαχητικά που επρόκειτο να αναβαθμισθούν σε επίπεδο F-16V (Viper).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη