Θεσσαλονίκη : Ανεμβολίαστοι ο 20χρονος και ο 40χρονος, που έχασαν την μάχη με τον κορωναϊό


Πέθαναν δύο νέοι άνθρωποι που δεν είχαν κάνει το εμβόλιο

Μεγαλώνει διαρκώς η μαύρη λίστα των θυμάτων στη Θεσσαλονίκη και ολόκληρη τη χώρα. Ο κορονοϊός «θερίζει» ζωές, χωρίς να κάνει ηλικιακές διακρίσεις. Προβληματίζουν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως…

Με διαφορά λίγων ωρών πέθαναν δύο νέοι άνθρωποι στα νοσοκομεία «Παπαγεωργίου» και «Ιπποκράτειο». Δύο ασθενείς που δεν είχαν κάνει το εμβόλιο για τον κορωναϊό και έμειναν απροστάτευτοι. Οι γιατροί πάλεψαν για να τους σώσουν, αλλά η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε δραματικά και το τέλος τους, ήταν αναπόφευκτο.

Η αρχή έγινε χθες το βράδυ (10-11-2021) στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, με θύμα έναν 40χρονο άντρα χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο ασθενής «λύγισε» μετά από μάχη που έδινε με τον κορονοϊό. Ο άτυχος άντρας δεν είχε υποκείμενα νοσήματα. Ήταν όμως ανεμβολίαστος και ο κορωναϊός βρήκε πρόσφορο έδαφος. Όταν πήγε στο νοσοκομείο οι γιατροί προσπάθησαν μάταια να αποτρέψουν το μοιραίο.

Λίγες ώρες μετά έσβησε ένας 22χρονος στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη. Ο άτυχος νεαρός ήταν ανεμβολίαστος και είχε υποκείμενο νόσημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν νοσηλευόταν σε ΜΕΘ διασωληνωμένος αλλά ήταν νοσηλευόμενος σε απλή κλίνη με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου (high flow oxygen mask). Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία τις τελευταίες μέρες και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, έχασε τη μάχη για τη ζωή του.

Όλα αυτά την ώρα που η κάθε εφημερία στα νοσοκομεία της χώρας, περιγράφεται με μελανά χρώματα. Ενδεικτικό της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί το γεγονός πως στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας πέθανε ασθενής με κορονοϊό που ήταν διασωληνωμένος σε κρεβάτι εκτός ΜΕΘ (διαβάστε εδώ)

Τα νοσοκομεία λυγίζουν κάτω από το βάρος των εκατοντάδων περιστατικών ημερησίως που καλούνται να διαχειριστούν. «Θα γίνει επέκταση σε βάρος των υπόλοιπων νοσημάτων και αυτό είναι ανήθικο.» Είναι η σκληρή πραγματικότητα, όπως την περιγράφει ο Νίκος Καπραβέλος, ο άνθρωπος που ζει καθημερινά την αγωνία εκατοντάδων ασθενών για ένα κρεβάτι είτε σε απλή κλίνη, είτε σε κλίνη ΜΕΘ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη