Νίκος Ανδρουλάκης : Ο νέος Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, με το εντυπωσιακό Πόθεν Έσχες


Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εξελέγη στις 12 Δεκεμβρίου του 2021 ο Νίκος Ανδρουλάκης, με μία νίκη που χαρακτηρίζεται θριαμβευτική τόσο από το ποσοστό που έλαβε (67,88%) όσο και από τον αντίπαλο που αντιμετώπισε με μεγάλη επιτυχία, τον Γιώργο Παπανδρέου, το επώνυμο του οποίου έχει συνδεθεί με το ΠΑΣΟΚ και την σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα.

Γεννημένος στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου της Κρήτης στις 7 Φεβρουαρίου του 1979, ο 42χρονος Νίκος Ανδρουλάκης έχει προλάβει να κάνει πολλά μέσα στα 42 χρόνια της ζωής του.

Σπούδασε πολιτικός μηχανικός την Πολυτεχνική Σχολή της Ξάνθης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ενώ πραγματοποίησε και το μεταπτυχιακό στο πρόγραμμα «Νέα Υλικά και Περιβάλλον» του ΔΠΘ.

Έχει εργαστεί ως πολιτικός μηχανικός και στον τουριστικό τομέα, ενώ έχει διδάξει ως καθηγητής στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Αν και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου το ΠΑΣΟΚ από το 2001, η κύρια επαφή του με το κόμμα έγινε το 2008, από την θέση της κεντρική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, ενώ το 2013, εκλέχτηκε από το Πολιτικό Συμβούλιο, Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Έτσι, πρόλαβε να δει τις παθογένειες ενός ιστορικού κόμματος της μεταπολίτευσης χωρίς να γίνει ο ίδιος γρανάζι του προβλήματος. Και ίσως αυτό τον βοηθήσει να φέρει και την ανανέωση που έχει υποσχεθεί, αφού το εκλογικό σώμα επιζητά την αλλαγή, με τον ίδιο να κρατά μια μετριοπαθή στάση πάνω στο «παλιό» ΠΑΣΟΚ, εφαρμόζοντας την τεχνική της δημιουργικής ασάφειας.

Στις 30 Μαρτίου 2014, ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την Ελιά - Δημοκρατική Παράταξη.

Τον Νοέμβριο του 2017, έθεσε υποψηφιότητα για τον ενιαίο φορέα της Δημοκρατικής Παράταξης στις εκλογές ηγεσίας κεντροαριστεράς του 2017, όπου οι πολίτες που συμμετείχαν στον 1ο και τον 2ο γύρο, του έδωσαν 51.736 (2η θέση) και 66.483 ψήφους (2η θέση) αντίστοιχα.

Στις εκλογές του Μαΐου του 2019, ο Νίκος Ανδρουλάκης επανεξελέγη Ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής βγαίνοντας πρώτος, αφού έλαβε 180.822 ψήφους.

Δύο χρόνια μετά, ανακοίνωσε πως θα υποβάλει υποψηφιότητα για τις στις εκλογές ανάδειξης ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγή, τις οποίες και κέρδισε.

Πρόεδρος με ένα εντυπωσιακό Πόθεν Έσχες
Πέρα από τα αναμφισβήτητα πολιτικά του προσόντα, ο Νίκος Ανδρουλάκης ταιριάζει στο προφίλ ηγέτη κόμματος και με βάση την περιουσία του. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πόθεν έσχες που έχει καταθέσει τη Βουλή το 2020 (αφορά το έτος 2019), ο νέος Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, μετρά 18 ακίνητα και καταθέσεις που ξεπερνούν τα 848 χιλιάδες ευρώ.

Ως ευρωβουλευτής προτιμάει να διατηρεί το μεγαλύτερο μέρος των καταθέσεών του σε ξένη τράπεζα και να μην τις μεταφέρει σε ελληνικές. Στην ING Belgium S.A. διατηρεί πέντε λογαριασμούς με συνολικό ποσό 846.486 ευρώ. Σε ότι αφορά τις ελληνικές τράπεζες το μεγαλύτερο ποσό μόλις 2.139 ευρώ είναι κατατεθημένο σε λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα.

Από τη βελγική τράπεζα έχει λάβει και ένα δάνειο 80.000 ευρώ το υπόλοιπο του οποίου είναι μόλις 11.314 ευρώ.

Επίσης είναι μέτοχος στην εταιρεία ΜΑΝΙ ΑΕΒΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη