Ανδρας έσωσε παιδιά, που εγκλωβίστηκαν σε κινούμενο αυτοκίνητο χωρίς οδηγό


Δύο μικρά παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, νηπιακής ηλικίας αμφότερα, βρίσκονταν μέσα σε αυτοκίνητο που ξαφνικά ξεκίνησε να κινείται στην κατηφόρα, με κατεύθυνση την οδό Παναγούλη, όπου συνήθως υπάρχει αρκετή κίνηση αυτοκινήτων και το ατύχημα ήταν έτοιμο να συμβεί.

Ξαφνικά, ένας άνδρας μπαίνει με αυτοθυσία μπροστά στο κινούμενο αυτοκίνητο προσπαθώντας να το σταματήσει, με κίνδυνο να τραυματιστεί ο ίδιος. Το όχημα όμως συνέχιζε να κυλάει στην κατηφόρα, όση δύναμη κι αν έβαζε. Φωνάζει με αγωνία “δε μπορώ”!

Εκείνη τη στιγμή, διερχόμενος οδηγός που περνούσε από το σημείο του φώναξε να αφήσει το αυτοκίνητο να πέσει πάνω σε κάδους σκουπιδιών που βρίσκονταν παρακάτω για να κοπεί η φόρα του. Έτσι και έγινε και μόλις το αμάξι χτύπησε στους κάδους, ο Χανιώτης με γρήγορες κινήσεις άνοιξε την πόρτα και τράβηξε το χειρόφρενο, ακινητοποιώντας το όχημα.

Αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, περιγράφει στα social media το γεγονότα :
"Χανιά, απόγευμα. Κατεβαίνω να βάλω βενζίνη με το μηχανάκι στο βενζινάδικο και ξαφνικά περνώντας από τη σχολή ρυθμικής φεύγει ένα αυτοκίνητο δίπλα με δύο μωροπαίδια χωρίς ζώνη μέσα και κατεβαίνει με φόρα τη κατηφόρα με λυμένο χειρόφρενο. 
Βγαίνει ένας παλίκαρος μπροστά και φωνάζει τα παιδιά, τα παιδιά. Ο άνθρωπος γεροδεμένος μπαίνει με αυτοθυσία μπροστά από το αμάξι βάζοντας όλη του τη δύναμη προσπαθώντας να το σταματήσει και φωνάζει με αγωνία δεν μπορώ. Μέχρι να κατέβω από το μηχανάκι του φωνάζω άστο να πέσει σε τρεις κάδους που ήταν εκεί να του κόψουν τη φόρα, όπως και πράγματι έκανε. Φεύγει από μπροστά και το αμάξι πέφτει στους κάδους. 
Αυτός ανοίγει σε χρόνο μηδέν τη πόρτα του αυτοκινήτου, τραβώντας το χειρόφρενο και το ακινητοποιεί . 
Οι κάδοι έχουν φτάσει με ορμή στην είσοδο του ΕΚΟ λίγο πριν τη Παναγούλη.
Τα παιδιά ουρλιάζουν στο αυτοκίνητο, γυναίκες από τη σχολή φωνάζουν. Ο τύπος γυρνά με αγκαλιάζει και τον αγκαλιάζω. 
Ηρέμησε του λέω είναι καλά τα παιδιά. 
Τότε έρχεται μια ηλικιωμένη γυναίκα ουρλιάζοντας. 
Στο ΣΟΚ της πάνω βάζει τις φωνές στο αγοράκι ότι έλυσε το χειρόφρενο, το οποίο επιμένει κλαίγοντας ότι δεν το άγγιξε.
Ρωτάω τον άνθρωπο τα παιδιά σου είναι και μου απαντά αρνητικά.
Μπράβο του λέω, είσαι ήρωας. 
Και λέω της ηλικιωμένης πείτε ευχαριστώ στον άνθρωπο που με αυτοθυσία έσωσε τα εγγόνια σας.
Ούτε ευχαριστώ, ούτε μια κουβέντα...
Ήταν σε ΣΟΚ βέβαια η γυναίκα και φώναζε δε μου έχει ξανατύχει.
Μετά από όλο αυτό το σκηνικό και ενώ έχει μαζευτεί αρκετός κόσμος τρομαγμένος τι γυρίζει και μου λέει ο άνθρωπος.
Να βάλουμε τους κάδους στη θέση τους.
...
Όσο υπάρχει κάποιος που πετάγεται με αυτοθυσία σε κινούμενο όχημα μπροστά να το σταματήσει, αγωνιά που δεν τα κατάφερε, σώζει εύστροφα τη κατάσταση και έπειτα σκέφτεται να επαναφέρει τους κάδους στη θέση τους, υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ."


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη