Για ποιο λόγο ο Γιώργος Τράγκας έμενε ανεμβολίαστος

Για ποιο λόγο ο Γιώργος Τράγκας έμενε ανεμβολίαστος
«Έβρισκε όλο δικαιολογίες για να μην κάνει το εμβόλιο», λέει o φίλος και προσωπικός γιατρός του Γιώργου Τράγκα, Χρήστος Ζούπας.

«Έκανε τις υπεκφυγές του ανθρώπου που δεν έχει πειστεί ότι ο εμβολιασμός είναι αποτελεσματικός. Έβρισκε όλο δικαιολογίες. Έψαχνε να βρει να του δώσω βεβαίωση, κάποιο χαρτί γιατί έλεγε ότι ήθελε πρώτα να ρυθμίσουμε το ζάχαρο επειδή προβληματιζόταν, μήπως όταν είναι αρρύθμιστο το ζάχαρο και κάνουμε το εμβόλιο, χειροτερέψει η κατάστασή του. Λίγο πολύ αστείες δικαιολογίες για να μην κάνει το εμβόλιο. Αυτά όλα είναι αδιανόητα για έναν άνθρωπο με την εξυπνάδα του», αναφέρει ο γνωστός διαβητολόγος ο οποίος για περισσότερο από τρεις δεκαετίες παρακολουθούσε το Γιώργο Τράγκα.

O κ. Ζούπας μιλάει ακόμα και για την στιγμή που ο δημοσιογράφος και πρόεδρος του Κ.ΕΛ.ΑΝ του μετέφερε την είδηση ότι νοσεί από κορωναϊό.

«Δεν μπορώ να καταλάβω ποιο περιβάλλον ήταν αυτό το οποίο δημιούργησε τέτοιες αμυντικές σκέψεις απέναντι στον εμβολιασμό. Και αυτό το πλήρωσε ακριβά. Και το άσχημο είναι ότι την ημέρα που νοσήσανε, γιατί ήταν μία παρέα δημοσιογράφων και φίλων, το πήραν αστεία», λέει στο newsit.gr oδιαβητολόγος, Χρήστος Ζούπας και προσθέτει: «Την ημέρα που νόσησε με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ‘’εγώ ο άλλος και ο άλλος όλοι κολλήσαμε. Τι να πάρουμε; Να πάρουμε μονοκλωνικά αντισώματα, να πάρουμε το ένα, να πάρουμε το άλλο;’’ Δηλαδή επιπολαιότητες, πράγματα που δεν συνάδουν για το επίπεδο αυτών των ανθρώπων. Και δεν ξέρω και πώς θα εξελιχθούν και οι άλλοι. Εκπλήσσομαι πώς αυτοί οι άνθρωποι που είναι καλλιεργημένοι, μορφωμένοι, έχουν κάποιο επίπεδο να φτάσουν στο σημείο να είναι τόσο πολύ μεγάλοι αρνητές της υγείας του εαυτού τους».

Σύμφωνα με το γιατρό του, ο Γιώργος Τράγκας πριν μπει στο νοσοκομείο του τηλεφωνούσε σε καθημερινή βάση προκειμένου να βρει τρόπο να καθυστερήσει τον εμβολιασμό του.

«Το τελευταίο διάστημα, εδώ και έναν μήνα, είχαμε συνεχή επικοινωνία, κάθε μέρα ουσιαστικά. Με έπαιρνε κάθε μέρα τηλέφωνο να μου δώσει αναφορά πώς θα μπορέσει να κάνει εκείνο, να κάνει το άλλο, πώς να καθυστερήσουμε τον εμβολιασμό. Ήθελε μάλλον να πάει και κάποιο ταξίδι και δεν γινόταν αν δεν ήταν εμβολιασμένος ή αν δεν είχε νοσήσει. Δεν μπορούσαν να του δώσουν χαρτί και προσπαθούσε να βρει έναν τρόπο για να δικαιολογήσει στις υπηρεσίες που θα του δίνανε το εισιτήριο ή την άδεια για να πάει το ταξίδι».

Όπως τονίζει o κ. Ζούπας ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει πως έφυγε από τη ζωή ο φίλος του. «Είναι περίεργο. Επειδή τον είχα φίλος 35 χρόνια και ξέρω τι χαρακτήρας ήταν, δεν ήταν φοβητσιάρης αλλά ο άνθρωπος που είχε την δυσπιστία απέναντι στην χρήση των εμβολίων και μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση γιατί του έλεγα ‘’Δισεκατομμύρια άνθρωποι το έχουν κάνει , τι είναι αυτό το πράγμα που έχετε μέσα στο μυαλό σας; Είχε παρέα που είχαν αυτές τις ιδιόρρυθμες και περίεργες αντιλήψεις. Ο ανθρώπινος νους είναι περίεργο πράγμα. Δεν μπορώ να το χωνέψω όταν μου είπαν το πρωί ότι ‘’έφυγε’’ ο Γιώργος δεν μπορώ να το ξεπεράσω».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη