Θεσσαλονίκη : Ξεκίνησε δενδροφύτευση με νέα ποικιλία δέντρων, στο κέντρο της πόλης


Η αρχή για να γεμίσει και πάλι υγιή δέντρα ο δήμος Θεσσαλονίκης έγινε σήμερα το πρωί, με τη φύτευση των πρώτων 20, που αντικατέστησαν τις κατεστραμμένες φτελιές σε μία από τις κεντρικότερες οδούς της πόλης, την Τσιμισκή. Μάλιστα, προκειμένου να ξηλωθεί το βαθύ ριζικό σύστημα, «επιστρατεύθηκε» ειδικό μηχάνημα, ο πρεμνοφάγος, που αφαιρεί τον εναπομείναντα κορμό με τις ρίζες, για να φυτευτεί στη συνέχεια νέο δέντρο.

«Ξεκινάμε σήμερα, βγάζοντας κάποια πρέμνα, τα οποία υπήρχαν στην οδό Τσιμισκή, από φτελιές οι οποίες είχαν καταστραφεί εξαιτίας φυλλοφάγου εντόμου, το οποίο εδώ και περίπου 11 χρόνια ταλαιπωρεί τη συγκεκριμένη δεντροστοιχία. Αντικαθιστούμε τις φτελιές με ένα νέο είδος, τις κελτίδες. Το συγκεκριμένο δέντρο είναι πιο ανθεκτικό και ελπίζω την άνοιξη που θα αρχίσουν να "δίνουν" τα δέντρα, να μας παρέχουν την απαιτούμενη σκιά», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Δημητριάδης ο οποίος βρέθηκε το πρωί στη διασταύρωση των οδών Τσιμισκή με Παλαιών Πατρών Γερμανού, όπου άρχισαν οι εργασίες.

Η δεντροφύτευση με κελτίδες (επιστημονική ονομασία: Celtis australis) στο κέντρο της πόλης έγινε σε συνεργασία με την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, που είχε θέσει επανειλημμένα το θέμα, μέσω του δημοτικού συμβούλου, Μιχάλη Τρεμόπουλου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη