Στο κρατητήριο ο Στάθης Παναγιωτόπουλος

Στο κρατητήριο αναμένεται να περάσει τη νύχτα ο Στάθης Παναγιωτόπουλος ο οποίος λίγο πριν απο τις 4 το μεσημέρι παραδόθηκε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης μετά τη μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του μια 23χρονη η οποία καταγγέλλει ότι ο παρουσιαστής ανήρτησε στο διαδίκτυο βίντεο με ερωτικές της στιγμές.

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος μετά τη φημολογία που αναπτύχθηκε από το πρωί για τη σύλληψή του παρουσιάστηκε οικοθελώς στην Αστυνομία. Ο συμπαρουσιαστής του «Ράδιο Αρβύλα» έφυγε με το αυτοκίνητό του από το σπίτι του στους Νέους Επιβάτες στις 2.30 το μεσημέρι και κατευθύνθηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης συνοδευόμενος από το δικηγόρο του.

Η σύλληψή του - που τελικά εξελίχθηκε σε παράδοση - ήταν αναπόφευκτη, τόσο λόγω της μήνυσης που κατέθεσε εναντίον του μια παθούσα, όσο και διότι ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, είχε διατάξει προκαταρκτική εξέταση με την οποία ζητούσε να εξεταστεί αν υπάρχουν και άλλα ροζ βίντεο, πέραν αυτών για τα οποία είχε γίνει καταγγελία.

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα και στη συνέχεια να δικαστεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Αν αυτό δεν συμβεί σήμερα, τότε ο παρουσιαστής θα παραμείνει κρατούμενος και το πρωί θα περάσει την πόρτα της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης. Εκεί ο Εισαγγελέας θα του απαγγείλει κατηγορίες και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η διαδικασία του αυτοφώρου.
Σε περίπτωση που ζητήσει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί τότε αυτό θα συμβεί το Σάββατο. Τότε, εφόσον του ασκηθεί δίωξη, ο εισαγγελέας και ο ανακριτής μπορούν να κρίνουν αναγκαία ακόμη και την προφυλάκισή του μέχρι να οριστεί δικάσιμος.

Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει σε περίπτωση που το δικαστήριο κρίνει πως οι πράξεις του Στάθη Παναγιωτόπουλου δεν είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα αλλά συνιστούν κακούργημα. Αν, δηλαδή, με βάση παλαιότερες δικαστικές αποφάσεις, κριθεί πως η βλάβη που υπέστη η κοπέλα που υπέβαλε τη μήνυση είναι διαρκής και δεν εξαρτάται από το κέρδος που είχε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος από τη δημοσίευση των «ροζ» βίντεο στο διαδίκτυο.

Παράλληλα, ειδικά κλιμάκια της Αστυνομίας διεξάγουν έρευνα για υλικό στα σπίτια του, προκειμένου να βρεθούν στοιχεία για τη συγκεκριμένη ή άλλες ανάλογες υποθέσεις.

Νωρίτερα, λίγο πριν της 16:00, ο γνωστός παρουσιαστής παραδόθηκε στις αρχές, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του. Λίγο μετά τις 15:00, ο Παναγιωτόπουλος είχε αποχωρήσει με το αυτοκίνητό του από το σπίτι του στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης, καθώς αναζητούνταν από την Αστυνομία στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη